Apple представи iPad Mini

Малкият таблет ще има същата функционалност като по-голямата версия
23 окт 2012 22:35, Красимир Ангелов
354
Apple представи iPad Mini
Снимка: Reuters

Apple представи по-малката версия на своя iPad, като цените започват от 329 долара за версията с 16 GB, съобщи CNBC.

Технологичният гигант представи също така и четвъртото поколение на класическия си iPad, чиито цени започват от 499 долара.

С промотирането на iPad Mini по време за Коледния сезон, Apple изглежда хвърля ръкавицата на някои от основните си конкуренти, които се опитват да намалят доминацията на компанията на пазара на таблети.

След близо година спекулации и само месец, след като бе повдигната завесата около петата версия на iPad, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви дебюта на още няколко нови устройства, в това число актуализирани версии на MacBook Pro, iMac и Mac Mini.

Четвъртата генерация на iPad, която бе донякъде изненадваща, притежава нов процесор А6Х. WiFi връзката ще е двойно по-бърза, а графичната способност - двойно по-добра. Батерията, както и досега, ще издържа 10 часа.

Фокусът на презентацията обаче беше върху дългоочаквания iPad Mini, който предоставя на потребителите същата функционалност като по-голямата версия.

По време на събитието маркетинговият гуру на Apple Фил Шилер държа таблета в една ръка, за да демонстрира неговата преносимост, като посочи, че „има нещо за всеки в широкия ценови диапазон”.

iPad Mini е с дисплей от 7,9 инча (класическият iPad е 9,7-инчов), дебелина от 7,2 милиметра и тегло от малко над 300 грама. Батерията на мини таблета също ще издържа 10 часа.

Някои потребители обаче може да сметнат за разочароващо, че резолюцията на дисплея е като на първия iPad, т.е. лиспва му яркият контраст от последните версии.

Apple ще започне да приема поръчки за мини таблета от петък, като се очаква доставките да започнат в рамките на две седмици.

Компанията представи още новото поколение на своя десктоп iMac, както и на MacBook – най-добре продаваният й лаптоп. Новият MacBook Pro ще бъде тънък по-малко от инч (2,54 cm) и с 20% по-лек, като ще тежи само 1,6 кг. Новият iMac пък ще е с 45% по-тънък и ще има напълно ламиниран дисплей.

Още новини от света на комуникациите вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: Apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моето момче, ти си толкова заблудена iОфчица, че е невъзможно да намеря думи, за да ти го опиша. Епъл никаква революция при смартфоните не са направили, имал съм смартфон още преди Стив да е знаел значението на тази дума. Разликата между смартфоните в началото и тези сега е, че тези сега са с по-мощен хардуер, по-чувствителен дисплей и по-интуитивна OS/интерфейс, това не е революция ами нормална еволюция (ако не си запознат със значението на думите - има речници, провери).
229
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Отвращавам се от евтината изработка на андройд ползващите устройства. Отвращава ме и мисълта че може никога да не ми ъпдейтнат софтуера или ще трябва да чакам година или две. Отвращава ме и омразата на андройд феновете. Понеже нашите устройства не са на нивото на епъл не може да се снижавате като *** в ниското и посредственото и да говорите глупост след глупост! Пълно андройдско невежество. Какъвто им софтуера и устройството такива и собствениците- Ограничено мислене в андроидския свят е налице от ден първи!
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEНабувхателе, на твоите 10 служителя даваш ли им да се хранят сами или държиш ти да вършиш това?До 260Ти си по-кух от хралупа, нищо повече няма да ти кажа, тъй като вероятно дама и да го разбереш!
227
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам Самсунг Галакси S2. Много ме дразни, първо е направен от евтина пластмаса, второ софтуера постоянно се бъгяви и трябва да го преимсталирам. Не намирам много интересни проложения за сваляне. Всичко в андроид е направено така че да ти скъса нервите! Определено се разделям с андройда за винаги!
226
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам iphone 4 и след бъгавата ios6 повече няма да погледна apple ! След смъртта на Стив Джобс занемариха тотално качеството и поддръжката на софтуера, а иновациите тотално ги забравиха ! Аз бях фен на apple заради надеждният софтуер, качествената поддръжка и нововъведенията - за съжаление нито едно от трите го нямат вече, остана им само дебелата цена ... Сбогом нокия и apple - здравей андроид !
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 260Ти не можеш да пращаш никои никъде ! Можеш да изпратиш себе си само. Марш в ъгъла веднага и си трай! И не забравяй да си бършеш лигата от брадичката а за празния ти поглед няма какво да се направи ...
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 259Ти си луд, има институции за такива като теб! И на теб ли "звездите" ти го "казаха" това? Нали те пратих да пиеш вода ? Изпи ли я ?
223
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 254 и 255 Вие никого не храните. Вие сте просто едни заблудени, бедни и нищожни душици който по цял ден само плюят, мразят и глупеят! Няма по големи мразачи от андройд феновете! Това е доказано във всичките ви коментари под теми като тази. Вие мразите и презирате всичко по добро защото такава е душичката ви, на плъхове и мишки. Купили сте си евтини *** и понеже не можете да имате наистина стойностен продукт плюете грозно. Вие сте жалки !
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от 257edit: "Ронеже", да се чете "Понеже"
221
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEPонеже изяви претенции, отговори ми на въпроса, какво би правил с акции на епъл в момента? Kак специалист като теб, с хоби процесори, би реагирал на пазара в момента?
220
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEИмам перфектна представа кой съм срещнал. Егоцентричен ***, с комплекси прикрити зад що годе прилично написани постове. Възможно е да са те били като малък в училище, така правеха навремето с "умниците". Аз потупвам 15 души по рамото, но не ги храня, само им намирам работа, въпреки че напоследък е все по-трудно. Радвам се че храниш твоите, трябва да го пробвам, може да даде резултат. А в тоалетната придружаваш ли ги, за асистенция?
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10 човека храниш малиии сигурно си много умен, ние дето храним стотици сме прости :)
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEАко това "звездите ти го казаха", не се доверявай на интуицията си.
217
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEСъщо така, защо реши, че въпросите ти са компетентни?На теб плаща ли ти някой, за да задаваш "компетентни въпроси"?Как си станал толкова "компетентен" ?Как прецени, че твоите драсканици имат каквато и да е стойност? Някой те потупва по рамото и ти казва " добра работа" ?а, Динко ?
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEИ защо реши, че 244 и 246 са един и същ човек ?
215
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл ще бъдат пълна нула до няколко години. Те просто нямат нищо реално зад гърба си. Хардуера го правят китайци, софтуера им е добър, но не се развива, а дизайн всеки може да направи. Микромеките копират схемата Епъл и ще ги размажат до 1 година. Вече почнаха да дават репортажи на чакащи балъци пред Майкрософските магазини. Да не говорим, че Главния Тарикат (Стиви) вече го няма.
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEГлупав анонимни наблюдателе, Нямам за цел да се разбира нито компетентността ми, нито подбудите за интереса ми. Не работя по финансови балони, като още по-малко печеля от такива. Даже напротив - губя, както и повечето хора. Препоръката ми към хора с акции на епъл е да продават. Има доста компании с по-добър марж, като мнението ми е непрофесионално и го споделям само защото ме питаш. Съвсем законно съм забогатял.
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 240Ти така ли направи? Пийна студена водица и си забърса лигата от брадичката, стоейки с изплезен език и празен поглед взирайки се в глупавото си андройдско устроийство, хвърляйки зарчета за да прогнозираш дали някога ще имаш ъпдейт на смотания си софтуер? Такива сте вие ще спорите за акции и конектори и понеже няма за какво да се хванете ще простеете насреща!
212
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 238Братле, пийни вода и се успокой, няма нужда от лигата ти !
211
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателEEГлупав анонимни наблюдателе, интересуват ме дотолкова - доколкото ме притеснява всеки един финансов балон. Когато, преди 5г, хората са купували акции на Епъл и в последствие са успели да резлизират печалба, като тази която посочваш, бях зает да печеля пари по друг начин, но далеч по доходоносен, като не съм се занимавал с имоти - друг балон. Ти, като по-умен от мен имаш ли акции в Епъл ?