Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият бизнес телефон

Какви са основните му плюсове според анализатори
Обновена: 27 фев 2014 13:38 | 27 фев 2014 11:56,
78
Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият бизнес телефон
Снимка: Reuters

В понеделник в Барселона беше представен дългоочакваният наследник на линията на Samsung Galaxy. Коментарите за него бяха твърде различни. Анализатори от Zdnet.com го определиха за най-добрия бизнес телефон. Ето защо:

Сензор за отпечатък

Въпреки че от Apple, HTC и Motorola представиха телефони със сензори за пръстов отпечатък, новото при Samsung е именно надграждането. Сензорът за пръстов отпечатък ще може да се използва не само за отключване на телефона и покупка на приложения, но е за плащане във всички сайтове, работещи с PayPal. По този начин само с докосване на дисплея потребителите ще могат да купуват продукти от ebay. Опцията на S5 позволява и заключване на папки, които ще бъдат единствено достъпни за собственика на телефона.

Сензор за пулс

Сензорът за пулс беше логично продължение и допълнение на започнатата линия със смарт часовниците на Samsung. Новият телефон идва и с инсталирана апликация, която мери пулса. Достатъчно е потребителят да постави пръста си на сензора и от 5 до 10 секунди устройството ще измери пулса му. По този начин Samsung отправят сериозна заявка и на фитнес пазара.

Камера

Камерата на Samsung Galaxy S5 е 16 мегапиксела или с 3 мегапиксела повече от S4 и с цели 8 от последния iPhone. Но по-важното, що се отнася до камерата, е, че автофокусът е значително по-бърз. Нужното време е намалено двойно – от 0,6 на 0,3 секунди. Към камерата е добавена и нова функция, наречена Selective focus, с която се избира, както се разбира и от името, кой обект да остане на фокус.

Батерия

Животът на батерията е увеличен два пъти, благодарение на специален софтуер. Основен плюс на новия телефон на Samsung спрямо конкурентите от Apple е сменяемата батерия. Но, както се казваше в една реклама, това не е всичко! От Samsung предлагат нова функция Ultra Power Saving Mode. Функцията спира всички екстри на телефона, като оставя само разговорите и SMS-ите. Освен това екранът става черно-бял.

Устойчивост

Новият телефон на Samsung е защитен от вода и прах. Това го прави първия флагман с такава екстра.

Knox технологията на Samsung
Knox технологията предлага повече възможности, свързани със сигурността.

Памет

S5 се предлага във варианти от 16 и 32 GB, но, както и досега, апаратът на Samsung има слот за microSD карта. Телефонът поддържа карти до 128 GB.

Дисплей

Въпреки че телефонът е значително по-малък от Samsung Note III (последния бизнес телефон на компанията), дисплеят все пак е достатъчно голям, за да могат да се пишат съобщения и писма безпроблемно. S5 е с малко по-голям дисплей от S4 (5,1 срещу 5,0 инча).  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
15
 
! Отговори
от USA преди 10 години
Тук в U.S. Samsung вече се продава повече дори от Apple!Така , че коментар е излишен! Явно вие сте станали аборигени като местните!!!!Нокия N97 хахахахаха!!!
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от 37edit: постиженията си*
28
17
 
6
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Ако съм бизнесмен последното нещо, което бих си купил е Самсунг!Ако съм некой селянин дошал в големия град и правещ се на 'големото добро утро', за който е важно да си прави селфита в огледалото, които да качва във фейсбуук, инстаграм, да се тагва от 4 скуеър и да вика на себеподобните си 'глей брато колко голем дисплей' - най-вероятно бих си го купил.За мое щастие, нито съм бизнесмен, нито селянин. За това и най-вероятно все още си карам с вярната Нокия.
27
4
 
1
 
! Отговори
ceco boreco преди 10 години
emi kak zashto ami zashtoto sistemata e takava che sled kato pritejavash takav zviar si totalnosleden i vsiaka tvioia krachka se znae
26
2
 
7
 
! Отговори
Сидни Ав$тралия преди 10 години
До СидниНе само аз стигнах до Сидни ами стария Москвич на тати и него го докарах тука. Много *** кефи тази машина затова го взех. От време на време си го връткам насам натам. Знам че ще ми завиждаш ама сига ко да напрая. Ади много ти здрави,нямам време да споря с невежа.Можи да не си *** разбрал добре ,защото наскоро си смених хапчета . Още не съм свилнал с тях ,затова главата ме понаболева и ми се вие свет понякога.Ама няма ти давам отчет я.
25
6
 
8
 
! Отговори
mishuga преди 10 години
мъка, мъкаа, андроид за бизнес телефон, хахаот друга страна ако бизнесът ти е да цъкаш фейсбук и вайбър, може и да стане, ама пак има доста рискове
24
5
 
12
 
! Отговори
lupi преди 10 години
Никъде не пише и тоя ли е пластмасов?
23
3
 
33
 
! Отговори
:) преди 10 години
- Ало, удобно ли е да говориш?- Не, със самсунг галакси ноут съм...
22
4
 
23
 
! Отговори
Фифонче преди 10 години
Годината е 2050р дядо гледа дете дърпа врата, пита го чадо защо я влачиш тази врат, а детето отговяр - дедо това не е врата това е новия Samsung Galaxy S50
21
15
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
нова пластмаса ли са пуснали тея GNUSMAS :)
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко? Не!Авторчетооооу... виждал ли си някакъв друг тИлИфон изобщо? Направи си справка със Сони, LG, HTC, Apple.... you name it.
19
0
 
7
 
! Отговори
s4 преди 10 години
s4 е по-як,евтин и като махнем камерата е същите параметри.който може да си го купува този де,лошо няма,ама лично аз смисъл не виждам.
18
7
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
"Животът на батерията е увеличен два пъти, благодарение на специален софтуер."Ще падна от смях :)))
17
7
 
17
 
! Отговори
кадъч преди 10 години
Тия колко са зле, все едно и също... Сони отдавна ги надминаха, тия корейчета само копират
16
21
 
15
 
! Отговори
iKoko преди 10 години
samsung винаги са били И на първо място за НАЙ-грозен телефон ;) впрочем държът всички първи места за най-грозен... :)
15
3
 
9
 
! Отговори
ДОМАШЕН ТЕЛЕФОН преди 10 години
Започна режинето на пръсти от ***...догодина Ейпъл като пуснат и скенер на ретината ще ставаме и пирати
14
1
 
18
 
! Отговори
17 преди 10 години
Грандиозен селянин си, братле :)
13
29
 
7
 
! Отговори
Платени журналя преди 10 години
Как може "бизнес" телефон да е с Андроид?! Нито едно PC не разполага с Андроид ОС! Бизнес телефоните са 2:1. Виндовс пхоне - 80% ПЦ са с Виндовс ОС;2. Епъл - за справка виж 1.ТОЧКА
12
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До От Сидни Ав$тралияимам въпрос, като си го навреш отзад този телефон, кефи ли те как вибрира?
11
1
 
1
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До АнонименХа-ха-ха-хаааааааа крема е бял