Алпинисти се сбиха на Еверест заради снимка

Тази година катерачите са задължени да имат GPS устройства
3 юли 2024 10:55, Петър Бойчев
29
Алпинисти се сбиха на Еверест заради снимка
Снимка: Инстаграм

Две двойки алпинсти бяха заснети да се бият на наблюдателна площадка в Тибет, за да си осигурят най-доброто място за снимка, докато се опитват да изкачат Еверест.

Инцидентът е от 25 юни, след като екскурзовод е помолил групата да позира заедно за снимка на наблюдателната площадка до паметника за измерване на височината на Еверест. На кадрите се вижда как алпинистите, за които се съобщава, че са китайци, спорят кой къде ще застане, съобщава китайският сайт Toutitao, предаде bTV.

Мъжете се удрят здраво, докато се борят на земята. В битката към тях се присъединяват и две жени, които се опитват да ги разтърват.

Свидетели разказват пред местни медии, че алпинистите не са били съгласни с най-доброто място за снимка и спорът е прераснал от словесна разправия в кавга. Малко след това на мястото на инцидента пристига граничната полиция на Еверест и прекратява боя.

Не е ясно веднага дали някой от участниците е пострадал. И четиримата са задържани. Местните медии съобщават, че се провежда разследване и случаят все още се изяснява.

През април тази година Китай отново отвори достъпа до Еверест за чуждестранни алпинисти от тибетската си страна, като това беше първата възможност след пандемията. Годишно за некитайски катерачи се предоставят до 300 разрешителни.

По-рано тази година Непал обяви нов набор от правила за алпинистите в Хималаите, включително такива, които им нареждат да носят GPS проследяващи устройства след смъртоносната година, в която 18 души загинаха на Еверест, а най-малко пет тела останаха неоткрити в планината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Миш-маш
Ползите за здравето от сутрешна гаргара с топла солена вода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Сем. Хоремагчиеви преди 2 дни
Вместо да седнат на масата и се набръскат яко, тръгнали да се катерят. Пфу, дори и да паднат от масата, няма да се претрепят - ще са на пода. Каква е тая вманяченост да покориш върхове, а когато се изтрещиш от няколко километра разбираш, че си превзел не върхове, а низини, гушвайки букета.
21
1
 
2
 
! Отговори
Изладналяци преди 2 дни
За това си оставят замразените тела там тези комплексари. За една минута споменаване (евентуално) в новините и една снимка.
20
1
 
5
 
! Отговори
Игра на полове преди 2 дни
100% са бал6анци или турци.
19
0
 
8
 
! Отговори
Математик преди 2 дни
Това са македоноиди, койито се мислят за китайци!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Герои са шерпите, за стотинки с багаж на гърба, водят всевъзможни ^герои^ до върха всеки път, но те са без значение.:))
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Значи не са се сбили на Еверест.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нищо, шерпите после ще разчистят останките.
15
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
много са ми смешни китайчетата как са правят на маже а са с едни такива нюню пишчuцu. обичам да гледам nopнo стях 10 санта чоканчета, незнам що *** ме възбужда да ги гледам какви са недагави и бързо се увлажнявам и сваршвам мисля че ме кефи как са непалноцени маже
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Има ли снимка?
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"на мястото на инцидента пристига граничната полиция на Еверест и прекратява боя" , това някаква шега ли е, изобщо цялата статия прилича на разказ по картинка. Имате ли представа какво означава Еверест, това да не ви е Витоша, Тодорка или връх Ботев?
12
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 2 дни
До Анонимен 6 А твоята колтОра китайска ли е или българска ?Като напишеш нещо , поне го прочети .
11
0
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 дни
Готино. Ха,ха...
10
7
 
3
 
! Отговори
Психолог преди 2 дни
Това се случва, само когато и двамата мъже са слаби или отскоро с девойките си. Когато единият иска да покаже доминантност пред момичето - защото още не се е наложил, го показва пред друг мъж, че иска да го смачка, но другият ако е слаб също иска да покаже ,че е силен и започва бой. Тази доминантност е заради жените, явно са отскоро с тях, и на единият е била накърнена честта пред жена. Затова е боят не за снимката. Ако единият беше по-силен, щеше да отстъпи, но когато са в същата ситуация-боят.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ех, що ли навремето горския не изгони немците от Ардените?
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Комунисти китаюги, те са най напреднали.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Перничани са се засекли с врачани на Еверест и са се сбили, защото не са могли да се разберат "голфо" или "баварецо" е по-добрия автомобил.
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В Китай има обичай да се събират голяма рода на ядене и пиене Много често тези сбирки завършват с мадови боеве между роднини заради манджата.Кво да се прави китайска колтора.
5
0
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 2 дни
Не са алпинисти,а най-обикновени туристи до тибетския базов лагер.През юли Еверест не се катери.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не е горе на Еверест, някъде по-надолу по пътя е, щом са дошли съответните полицаи след малко. А и най-вече, откъде въздух за такива интензивни натоварвания като бой, там горе.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ами той човекът по природа си е същият - дали ще се сбие за парко място, отнемане предимство на пътя или снимка на Еверст, няма голяма разлика.

Спонсорирани публикации