Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети

Русия може да удари Европа, ако САЩ разположат ракети на континента
Обновена: 13 юли 2024 19:48 | 13 юли 2024 19:23, Александър Попов
617
Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл предупреди, че разполагането на американски ракети в Германия може да превърне европейските столици в мишени за руски ракети.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков говори за "парадокс", при който "Европа е мишена за нашите ракети, а нашата страна е мишена за американските ракети в Европа".

"Имаме достатъчен капацитет да задържим тези ракети, но потенциалните жертви са столиците на тези държави", каза той пред руския държавен телевизионен канал "Россия 1".

Песков също така твърди, че подобна конфронтация може да подкопае Европа като цяло - по същия начин, по който Студената война приключи с разпадането на Съветския съюз.

"Европа се разпада. Европа не изживява най-добрия си момент. При различна конфигурация повторението на историята е неизбежно", каза той.

По-рано тази седмица Белият дом обяви, че ще разположи от 2026 г. нови оръжия в Германия, които ще позволят нанасянето на удари на по-голямо разстояние в сравнение с американските системи, разположени в момента в Европа. По-конкретно те ще включват ракети SM-6 (многоцелеви ракети земя-въздух с голям обсег), ракети "Томахоук" и хиперзвукови ракети в разработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


617
Още по темата: КремълРусияракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
13
 
! Отговори
кремъл преди 2 месеца
Путин Акбар!!!
77
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този плъх и известен алкохолик Песков, скоро ще висне на вратата на Кремъл с другите чугунени глави ,отговорни ,за невероятните зверства ,разрушения и убийства в Украйна .. ..
76
4
 
11
 
! Отговори
Сара Джесика Паркър преди 2 месеца
Аууууу, ако може този симпатичен порно актьор с визия от '70-те години, играещ водопроводчик оправящ мивката на Джуджанка Пyтаpaнка преди да го опъне на кухненската маса, с толкова секси мустаж да ми каже Вожда му от Кремля откъде си купува тези невероятни обувки на високи токчета 12 см, тънки като женско кутре, тип стилето на дизайнера Маноло Бланик (любимият ми) и колко струват, много ще съм му благодарна
75
5
 
16
 
! Отговори
Роснак преди 2 месеца
Роснаците са утайката на човечеството.
74
2
 
12
 
! Отговори
Ха ха, преди 2 месеца
Руският таракан все плаши! Познава се лесно, ръси само помия и комплексарска омраза към ..."всичко българско и родно "!
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Инш аллах" както казват в Европа..
72
4
 
16
 
! Отговори
Капитанът преди 2 месеца
В Европа сега е футболен празник, след това следва невероятна олимпиада , целия свят ще се събере тук , отделно е лято ,всички курорти пращят от туристи, всеки се забавля . А в Русия сивота, диктатура , милиция,репресия , война ,убийства на деца ,бомби,ракети и бункерния император 70 годишното джудже.
71
3
 
6
 
! Отговори
РУСОФИЛЕ 98 преди 2 месеца
БЕГАЙ БЪРЖЕ... ДЕДО ТИ ВОВА ШЕ ТЕ ОТ СТРЕЛЯ, ДОКАТО СЕ ПЛЮНЧИШНСРЕЩУ УРСУЛА И ЕВРОПА
70
5
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 месеца
Всеки умен българин с пари още по време на ковид кризата си осигури БАЗА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ извън София , Пловдив и Варна .. кой с покупка , кой ремонтира наследствен имот.
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А, нЕма опасност, Натото ще разпъне чадъря отгоре им. Те само си приказват руснаците. Нищо, че е добре да се слушат, не като зелника дето се хилеше, когато Путин предупреждаваше, че ще се стигне до сблъсък и стигна се.
68
3
 
8
 
! Отговори
Фахтаюий преди 2 месеца
Интересна *** са това рашките сатрапи,как не се роди един НОРМАЛЕН там,но...това е друга тема. Та.... да питам,Мацква да не би да не е цел на ЯО на Шатите или на Франция или Англия.Мисля че в Рашистан има много сериозно облъчване,не може да има толкога *** на едно место....!!!
67
3
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 2 месеца
В която и да е фирма, в която и да е държава в Европа - ако има рускиня на позиция по-висока от стажантска значи е изтръбила половината офис. Това е ясно на всеки, който има поне 3 дни международен опит.
66
4
 
8
 
! Отговори
... преди 2 месеца
И Алла Пугачова им избяга! Ще слушат концерта на Кобзон!
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой е зачервил бузките пак
64
3
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 месеца
Дреме ми , аз ще се отегля в Родопите далеч от военни обекти и политици .. Имам изба дълбока от зидана от чечен камък фигирана около мен е скала.
63
5
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Че какво пък се разпада Европа? Европа си е центъра на света , с най висок стандарт на живот, с най добрата инфраструктура, с най подходящия климат , с най големия туризъм , най богатите държави, най грамотното население , най голямата култура и на най стратегическото място . На руснаците,като не им харесва Европа,да си изградят една бетонна стена по цялата граница и да си стоят в "хубавата" Русия и да си слушат Ала Пугачова .
62
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да е лошо Руснаците да ударят с Х101 ракети и София. Дондуков 1 и 2 например.
61
5
 
13
 
! Отговори
РУСОФИЛЕ 76 преди 2 месеца
АМА ДЕЦАТА ТИ СА В ЕВРОПА НАЛИ?.... ИНАЧЕ СИ ЗА "МАТУШКАТА" ТИ РОССИЯ...
60
8
 
6
 
! Отговори
Иисус и майка му преди 2 месеца
По-долнопробна визия от българките в Европа имат само рускините.
59
6
 
12
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Вън азиатските орди на Путин от независима Украйна! Не само САЩ ще помагат , целият нормален свят ще им помогне!

Спонсорирани публикации