Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Той пак призова НАТО да разреши удари дълбоко в Русия
20 авг 2024 09:09, Петър Бойчев
336
Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс.

"Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия на врага и 92 населени места“, посочи Зеленски в реч пред посланици в Украйна.

Той отново призова съюзниците на Украйна да разрешат западните оръжейни удари дълбоко на територията на Русия, като каза, че липсата на подобно разрешение е основната причина Украйна да не може да спре настъплението на руските войски на фронтовата линия на изток.

"Наивната, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценката на войната от някои партньори, се разпадна тези дни някъде край Суджа", каза той в обръщение към посланиците, имайки предвид граничния град в руската област Курск, която в момента е под украински контрол.

"Руската гранична зона срещу нашата Сумска област е почти изчистена от руско военно присъствие. Преди няколко месеца много хора по света биха казали, че това е невъзможно и биха прекрачили най-строгата "червена линия" на Русия", каза Зеленски.

"Ако нашите партньори ни бяха позволили далекобойни удари по Русия, ние нямаше да се налага да започнем Курската операция", каза още той, добавяйки, че "тази операция е "най-голямата инвестиция" за връщането на украински военнопленници у дома".

Той също така подчерта значението на международната подкрепа, като призова партньорите на Украйна да осигурят дългосрочни способности за по-нататъшно противодействие на руската агресия, като същевременно призова украинските дипломати да продължат да събират глобална подкрепа и да налагат по-строги санкции срещу Русия, като посочи, че настоящите санкции вече значително са отслабили икономиката на Кремъл, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от Темида
Съдът остави в ареста Румен Гайтански
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
3
 
2
 
! Отговори
Войната в Русия преди 4 седмици
Са разраства. САЩ ша правят военна база в Курск. Да държат Путин из късо, на каишка
265
5
 
2
 
! Отговори
До 277 преди 4 седмици
Лее се руска кръв, не натовска. Кой ли трепе пълчищата путинови....Складовете на НАТО празни, банковите сметки пълни....Следва ново производство на оръжия и нови баснословни печалби за НАТО.
264
5
 
1
 
! Отговори
ВОЙНАТА В РУСИЯ преди 4 седмици
Се разраства. Путин няма ресурс да я спре.
263
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И ко? Русия контролира 300 000 км2 в покрайна
262
3
 
12
 
! Отговори
ДО КОМЕНТАР : 276 преди 4 седмици
НА КОНВЕЙР ЛИ ВИ ПРОИЗВЕЖДАТ ? ОСВЕДОМЯВАЙТЕ СЕ ЗА ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ СМЕШНО ! СПРАВКА : В МОМЕНТА ВОЮВАТ 54 ДЪРЖАВИ СРЕЩУ РУСИЯ- ПЛАН НА САЩ,КОЙТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГИ ВКАРА В ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ДЪРЖ.ДЪЛГ= 35 ТРИЛ.$ !!! ДО НОЕМВРИ 2023 Г.ПО ИНФ.НА ГЕНЕРАЛ ЕДУАРД МОСКАЛЕВ Н-ЩАБ НА УКРАИНСКИТЕ В-КИ- ИЗТОК - ИЗБИТИТЕ УКР.ВОЙНИЦИ СА = 1,2 МИЛИОНА.УНИЩОЖЕНА ЗАП.ТЕХНИКА ЗА НАД 300 МЛРД.$.СКЛАДОВЕТЕ НА НАТО ПРАЗНИ...И НЕВЪЗМОЖНОСТ ДО ДОСТИГАНЕ НА РУСКОТО НИВО 1:8 !!!
261
5
 
3
 
! Отговори
Страшно е преди 4 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
260
4
 
11
 
! Отговори
ДО КОМЕНТАР 270,271 преди 4 седмици
ПОЯВИХА СЕ ПОРЕДНИТЕ НЕАДЕКВАТНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ- ПРОДУКТ НА ЕС ЦЕНЗУРА....ЗА ИНФ: 1. НА 3-Я ДЕН РУСКАТА АРМИЯ ОБГРАДИ КИЕВ ! ПОИСКАНИТЕ ПРЕГОВОРИ ОТ СТРАНА НА УКРАЙНА,СА ПРИЧИНА ЗА РУСКОТО ИЗТЕГЛЯНЕ.2.ФАШИСТИТЕ ВЛЕЗЛИ В РУСИЯ СА С ОТРЯЗАН ПЪТ ЗА БЯГСТВО И УНИЩОЖЕНИ С ВАКУУМ.СНАРЯДИ НА 80% ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ИМ ЗАПАДНА ТЕХНИКА.ОСТАНАЛИТЕ БЯГАТ ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ЦИВИЛНИ ДРЕХИ ПРЕЗ ХУМ.2 КОРОДОРА. 3....!!!!.....ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 И, САЩ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА. ЗА БРИТАНИЯ Е НУЖ
259
5
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 4 седмици
Братя ние превзехме Америката! В смисъл дадоха ни визи, вие се оправяйте!
258
3
 
5
 
! Отговори
пълен погром преди 4 седмици
До ПогромЕ, сега ще видиш кон боб яде ли!Защо според теб руснаците последните 3 дни удрят по Сумска област, вече украинците нямат логистика, ограничават завзетите територии както се ограничава пожар, евакуираха хората си, какво ще последва според теб? И прошка няма да има !
257
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хайде на шараните! Аз владея 50 хектара пеперуди ама съм ги заградил с бодлива тел че много бегат - вервате ми нали
256
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За първи път в историята Атомна сила я бият на собствена територия!
255
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как върви тридневната спецобосрация на Путин? Мие ли вече кълките в Ламанша или е на тежки апове за запичане край Суджа?
254
2
 
9
 
! Отговори
ДО КОМЕНТАР 268 !!! преди 4 седмици
НАБЛЮДАВАМЕ ТИПИЧЕН ПРИМЕР, ЗА ЕКЗЕМПЛЯР ОТ СИВАТА НЕАДЕКВАТНА МАСА, ПРОИЗВЕДЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ОФИЦИАЛНА ЦЕНЗУРА НА ИНФОРМАЦИЯ, ГАРНИРАНА С ВСЕКИДНЕВНА !!!! УКР. ФЕЙК ПРОПАГАНДА... ПО ФОРУМИТЕ - ХОРА НЯМАЩИ ЕЛЕМЕНТАРНА ПРЕДСТАВА ЗА СЪБИТИЯТА И СЪВРЕМИЕТО В КОЕТО ЖИВЕЯТ. ИНФОРМАЦИОННА ДЕГРАДАЦИЯ !!!
253
14
 
3
 
! Отговори
Погром преди 4 седмици
За две седмици ВСУ освободиха 1250 кв километра и 92 населени пункта в Курската Народна Република. В плен се оказаха над 2000 руски фашиста, а други 2700 попаднаха в чувал на Торецкото направление. Настъплението продължава,а писъците над московските блата преминават в протяжен вой!
252
7
 
3
 
! Отговори
До 0887775 преди 4 седмици
Пропагандата и преди и сега идва от едно единствено място, в което всичко е поставено под сурдинката на КГБ и бащицата. Няма по дезинформирано същество от крепостника на блатная ... има едни зомбита тук с вграден чип на "радио гаварит маскава" в балалайките, който име е зачукан по наследство от времето на СОЦА и нерушимата българосъвеЦка дружба и ще кънти там дорде са живи ... !!!
251
2
 
15
 
! Отговори
Тия 1250 квкм нямат преди 4 седмици
Тия 1250 кв.км. нямат нито стратегическо, нито оперативно, нито тактическо значение. Само леко морално, но той и Наполеон е стигнал чак до Москва, пък после всички знаем.
250
2
 
11
 
! Отговори
То уби,но преди 4 седмици
Руското министерство на отбраната твърди,че ВСУ вече е загубила 4130 бойци там,58 танка и седем установки за залпов огън,от които три хаймърса и още някаква западна.
249
3
 
14
 
! Отговори
0887775 преди 4 седмици
ТОЗИ САЙТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО СПРЯН, И ПОДВЕДЕН ПОД ОТГОВОРНОСТ, ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И МАНИПУЛИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО С УКР.ПРОПАГАНДА. СРАМ ! ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ С ТЕЗИ НЕАДЕКВАТНИ "БГ"МЕДИИ.НИЩО ОБЩО С РЕАЛНИТЕ СЪБИТИЯ В УКРАЙНА.
248
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Спецгрупата "Аида" на "Ахмат" са ликвидирали бойците от 61-а бригада на ВСУ, вдигнали украинското знаме на газовата станция в Суджа..
247
0
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 4 седмици
Е,Алаудинов на чеченския спецназ там днес е казал,че операцията в Украйна очаква да приключи до два три месеца,което прави преди Никулден.Ксто ям шарана ще проверя.А,да за таза в Курска област е казал пару месеца,но какво е това пару не знам.

Спонсорирани публикации