Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна

Украйна иска разрешение да използва оръжия с далечен обсег
25 авг 2024 13:05, Петър Бойчев
681
Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна
Снимка БГНЕС

Украйна иска разрешение от Запада да използва ракети Storm Shadow с голям обсег за унищожаване на цели дълбоко в Русия. Това, според Киев, може да принуди Москва да преговаря за прекратяване на военните действия, пише The Guardian. Украински официални лица предполагат, че използването на англо-френски оръжия в "демонстрационна атака“ ще покаже на Кремъл, че военни съоръжения близо до самата столица може да са уязвими на директни атаки.

Гледната точка, казва един източник на изданието, е, че Русия ще обмисли преговори само когато смята, че Украйна е в състояние да "заплаши Москва и Санкт Петербург". Тази стратегия обаче е високорискова и все още няма подкрепа от САЩ.

Украйна лобира в продължение на месеци, за позволение Storm Shadow да бъде използван срещу цели в Русия, с малък успех. Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки по повод Деня на независимостта на страната, заяви, че Киев няма друг избор, освен да отговори на пълномащабното нахлуване в Русия, започнало преди 913 дни, през февруари 2022 г. - и по-специално на използването на Москва на авиационни бомби и балистични ракети срещу Украйна.

"Нашият враг също ще знае какво означава достойно, симетрично и широкообхватно украинско възмездие, което рано или късно ще достигне всяка точка на Руската федерация, която е източник на опасност за живота на нашата държава. и нашия народ“, подчерта украинският президент.

В Киев смятат, че след като са видели, че украинските въоръжени сили могат да нанесат дълбоки удари, Кремъл може да преоцени действията си. Но малцина вярват, че президентът Владимир Путин е заинтересован да спре.

Ракетите Storm Shadow са разработени основно като част от англо-френско сътрудничество и се произвеждат от европейското съвместно предприятие MBDA, което също има италиански партньор. Но тъй като част от компонентите на ракетата се доставят от САЩ, Белият дом също трябва да се съгласи с използването й на руска територия. Досега Вашингтон отказваше да направи това, опасявайки се от ескалация на конфликта.

Зеленски твърди, че последиците от операцията на Украйна на руска територия показват, че предупрежденията на Кремъл за червените линии са преувеличени. Москва до голяма степен омаловажава нападението, като лидерите го споменават малко публично и описват реакцията си като "операция за борба с тероризма".

Американски служители смятат, че ракетите Storm Shadow и други ракети с голям обсег може да не са достатъчно точни на дълги разстояния и че руските изтребители, които изстрелват планиращи бомби в зоните на фронтовата линия на Украйна, до голяма степен са базирани извън техния обсег.

Съобщава се, че Обединеното кралство не се е обърнало официално към САЩ за разрешение Украйна да използва Storm Shadow на руска територия. Министерството на отбраната отказа коментар, но повтори предишни изявления, че Лондон смята, че Украйна има "ясно право на самоотбрана“, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига плаши гаргите с тоя атом рускипидер и той като армията ви за нищо нестава
476
10
 
26
 
! Отговори
Всъщност... преди 3 седмици
"Мощна" ракетна атака срещу Москва ще бъде последвана от ЕДНА ядрена ракета по Киев... и край с Клоун Зе и приятели. Завинаги. Русия трябва да благодари на другарите си в САЩ и Англия по инициатива на които Украйна се раздели с един от най-големите световни ядрени арсенали и доброволно ги предаде на Русия след организирания от американците Будапещенски меморандум... Помните ли?
475
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кви преговори къв мир ,Зеленски не иска мир ,а ,да му дават милиарди ЕС и сащ ,за да ги краде
474
10
 
22
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Само "умни" идеи.Тази е върхът на сладоледа.Предишната с атаката в Курска област само ще доведе до това Русия сериозно да погледне на ставащото в този конфликт,а това означава двойно по-големи сили да се стоварят до месец срещу Украйна,а тази идея целяща да въвлече НАТО въобще няма да я бъде.
473
19
 
14
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 седмици
До479 ти сериозно ли нямало злоба?????исторически русия, виждайки в Украйна равностоен съперник още от времето на сталин се мъчат да я унищожат. Винаги са били високомерни спрямо Украйна и са ги подтискали по времето на ссср икономически и с непосилни наряди населението да изхранва москва... чети и се ограмотявай. Затова сега разрушават Украйна с такава злоба. Защото избраха демокрацията и запада а не азиатски комунизъм
472
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пребий гербав престъпник! Спаси едно българско дете от бедност!
471
12
 
31
 
! Отговори
Фотока преди 3 седмици
Русия е с избити зъби в нечии глави по медиите.Първа ядрена сила са с повече от целия Запад,който трудно ще намери и десет цели в нея,докато тя има стотици.И едно е ядрена ракета да удари Хабаровск с малко над 600000 жители и наоколо нищо голямо на стотици км,друго е да удари Брюксел с десет града над половин милион около него в радиус от двеста км.Да не говорим за подводните ядрени дронове на дъното на океаните Два три и Англия за час ще е радиоактивна пустиня.Запада ще кротува.
470
3
 
12
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 седмици
Точно така на зло куче зъл прът и така му идва акъла.......
469
17
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
До Анонимен...Няма въображение, което може да си представи ответа на Москва при мощна ракетна атака по нея! -----////------ Много скоро украинските реактивни дронове "Пърленка" че почнат методично да сриват руската инфраструктуа и реакция никаква няма да има. Сащо че се зъбат, руските гом няри.
468
22
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Русия е обявила военна операция. Има време да обяви и война, но тогава ще стане страшно. -----///------ Нищо страшно няма да стане. защото Просията е с избити зъби.
467
5
 
17
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Има огромна разлика дали група укри са влезли да полудуват за кратко в руска територия или немци.При вторите веднага ще се задействат червените линии и те го знаят и се снишават.
466
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия разбира само от сила.
465
18
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Виждам, че рузката пета колона яко се е сктивирала да плаши ядрена война. Рузката пета колона трябва да бъде изчистена физически веднъж завинаги.
464
20
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Тая зима много русняци че мръзнат като спирачи и на тъмно, и без тог.
463
7
 
21
 
! Отговори
Неадекватници преди 3 седмици
Това само би убедило руснаците да ги сринат до основи и то с пълно право, а и след безброй предупреждения, на които те се присмиват, че били блъф. Кой ще каже после, че са жестоки ако са предупредили многократно, а Украйна иска да извива ръце?
462
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никаква логика. Само ясна цел. Змията като умира най-хапе.
461
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски трябва да не спира благодарствените молитви, че Русия няма злоба към украинския народ. Но украинският народ също трябва много да се моли президентът Зеленски да не продължава да предизвиква фатални последици с глупавототси поведение.
460
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Украйна трябва да бъде смазана веднъж и завинаги . Трепане на фашистите
459
5
 
30
 
! Отговори
Цар бомба преди 3 седмици
Ако руснаците бяха толкова слаби и беззащитни колкото Зеленски се старае да ни убеди, много милярдните Китай ,Индия и мощните САЩ досега да са првзели огромните безлюдни руски земи, които са 1/7 *** от цялата суша на планетата... Помислете какво ги спира...
458
7
 
26
 
! Отговори
A преди 3 седмици
Наивници)Да пробват и ще видят.Не дразнете Руска мечка, че може да търпи , ама после на тези дето я предизвикват им идва края

Спонсорирани публикации