Ще искаме имунитета на Цветанов, но не първата седмица на НС

Уважението към парламента изисквало да се изчака
Обновена: 23 май 2013 11:12 | 23 май 2013 10:32,
89
Ще искаме имунитета на Цветанов, но не първата седмица на НС
Сотир Цацаров Снимка: Булфото

Прокуратурата ще поиска имунитета на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов, но няма да е в първата седмица от работата на новия парламент. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Той припомни, че сега парламентът се конституира, избира ръководство и решава въпроси, свързани с правилника за организацията и дейността си.

Уважението към институцията изисква да не започва работата си именно с такова искане, но искането ще бъде направено, категоричен беше Цацаров.

Цветанов ще разполага с възможността да се откаже от имунитета си, посочи главният прокурор, като добави, че ако това не се случи, депутатите ще гласуват свалянето му.

„Към искането ще приложим всички необходими документи и доказателства”, уточни обвинител номер 1.

Припомняме, че на 30 април прокуратурата спря наказателното производство срещу директорите в СДОТО заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за депутат, след като откри доказателства за злоупотреба със служебно положение към подчинените му.

Още по темата
Разследването се води във връзка със сигнала за подслушвания на политици, магистрати и бизнесмени, подаден от лидера на БСП Сергей Станишев.

Сотир Цацаров коментира още, че от днес започва детайлен оглед на бюлетините от Костинброд. Бюлетините ще бъдат подредени по избирателни райони, за да се установи кои са годни и районите, за които са предназначени те.

Премиерът Марин Райков ще обяви информация във връзка с резултатите от проверката в ДАНС, каза главният прокурор. Проверката бе разпоредена заради изтичането на информация от т.нар. „група достойни прокурори“ по случая с бюлетините в Костинброд.

Прокуратурата е почти привършила своята междинна проверка. Еднопосочни са изводите от проверката на прокуратурата и проверката извършена от самата ДАНС, заяви главният прокурор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
странник преди 11 години
До Анонимен46:За да си достоет прокурор първо трябва да имаш чавешкото достойнство!Този гражданин е гл.атаман на червения ескадрон на мафията,минимизирал загубите на мафията при последните избори!Какво достойнство искаш?!А за правната страна на въпроса си абсолютно прав!!!АБСОЛЮТНО!!!За съжаление си прав и относно завършилите право в с.Връв/разбирай Симеоново/прокурорчета безмозъчни!!То пък има поръчка..та избор нямат!!Иначе....
54
1
 
14
 
! Отговори
Shop преди 11 години
Разбира се, лекарите просто са се шегували на техен си жаргон, казва Станишев. А ЦЦ им разбил живота.
53
2
 
8
 
! Отговори
Shop преди 11 години
Управителят на болницата "Иван Рилски" д-р Миролюб Кожухаров твърди, че записаните със специални разузнавателни средства негови разговори са водени на обичайния за лекарите език.По думите му те не доказват, че новородено е живяло едно денонощие и е било умъртвено умишлено.Ние имаме свой специфичен език, в който казвайки живо, значи че има потрепвания, каза той.
52
1
 
10
 
! Отговори
Shop преди 11 години
"Какво да го правим? В кофа ли да го удавим?... Аз се надявам до сутринта то да си е заминало..." "Трябва да е под 500 грама", "Нека го сложим във фризера с биологичните отпадъци, те там си решават как да ги горят", "Никой не е виждал, не е чул, слагаме го в биологичните отпадъци", "Умряло е при раждането, казваме"
51
2
 
16
 
! Отговори
йордан преди 11 години
до 53 Съвсем нормален човек съм,със здраво семейство,историк съм.Преживях прехода и знам историята на тази престъпна партия,която винаги е вземала властта с преврати.манипулации и лъжи.Нещата се повтарят,жалко е ,че има хора мислещи като теб.
50
11
 
6
 
! Отговори
Параход с комин преди 11 години
"Ще искаме имунитета на Цветанов, но не първата седмица на НСУважението към парламента изисквало да се изчака"Какво уважение ? Било трябвало да се изчака. То от чакане стигнахме дотук.ПП: Не се и съмнявам, че Цецо крадецо може да изч-ака. Както обикновенно.
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този тлъстия на снимката такива ги забърка че като лъсне истината просто не виждам с какви очи ще се опита да се изсули от тресавището в което се набута и той и цялата прокуратура !!!
48
0
 
12
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Значи Марийка е полубременна и ще чакаме да роди.
47
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 11 години
До Анонимен 45Откога болницата в Горна Оряховица е унищожена? Скоро някой, като теб я цитираше с други, които са закрити. Спрете да говорите врели-некипели, защото не можем да отсеем истината. Със злоба и интриги доникъде няма да стигнем!
46
0
 
16
 
! Отговори
Буревестников преди 11 години
Ще му го "поискаш".... обаче ако ти РАЗРЕШАТ... и ти "кажат" да му го "поискаш" , Цаца !!!! А "разрешенията" НЕ ги даваш ти :) ;) :) А ги "дават" - "ПРАВИЛНИТЕ ХОРА В СЯНКА",които "дърпат конците на цялата Държава" :) ;) :) Но в това няма нищо НЕлогично де.... След като едно време си раздал доста "куфарчета" с доста милиони.... да бъдат "развъртени" и "изпрани".... Сега просто да си седиш и да си чакаш "ПЛОДОВЕТЕ,РОДЕНИ ОТ КУФАРЧЕТАТА" да ти носят позитиви и добри резултати! ;)
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе Цветанов не се ли отказа от имунитета си вчера? Или не може така? Щото ако се откаже сам няма как да му го поискат и ще им развали театрото на тия? Не че смятам Цветанов за невинен или не, *** се си мисля че в правова държава (нали за такава адвокатства Цацата) трябват доказателства, разследване и доказване на вината на някого... Ако Цветанов е виновен по тия обвинения (още не сме чули какви) да върви в затвора и да си излежава присъдата...
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I tozi e agent na bsp... Tamun pochna v bg da se gonqt mafiotite i ko stana ? Obvinqvat choveka koito trgna da gi goni ... Oh bulgariooooo jalko
43
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да попитам и аз! Забравихте ли за 6 апартамента, 2 от които са закупени по престъпен начин и сега защитника му на ЦЦ е в парламента . А още нещо покрай тези апартаменти десетките хиляди лева за ремонта на къщата. Аз и съпругата ми винаги сме вземали по- високо заплати от цветанов и съпругата му и имам един апартамент. Обяснете ми как стават тези неща, като цял живот си на държавна работа.
42
3
 
20
 
! Отговори
йордан преди 11 години
Голяма част комуноидните *** са за съд,но за тях нищо,целия престъпен преход беше осъществен от другарите и хидрогеолозите,смотан комунист.
41
4
 
16
 
! Отговори
ДА ПОПИТАМ АЗ преди 11 години
АМИ АКО ИЗЛЕЗЕ КЬОРФИШЕК,КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА,ЦАЦАРАОВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? СТАНИШЕВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? ИЛИ БОЙ И Е..НЕ НЕ СЕ ВРЪЩАТ.
40
2
 
15
 
! Отговори
ДА ПОПИТАМ АЗ преди 11 години
АМИ АКО ИЗЛЕЗЕ КЬОРФИШЕК,КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА,ЦАЦАРАОВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? САТНИШЕВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? ИЛИ БОЙ И Е..НЕ НЕ СЕ ВРЪЩАТ.
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров бъди достоен прокурор и признай, че по чл.285 от НК на Цветанов не може да се повдига обвинение преди да бъдат осъдени с влязла в сила присъда онези, които той е допуснал да извършат престъпление. И ако си достоен и си го признаеш бъди откровен докрай и кажи неграмотността на онези прависти от Симеоново дето са около тебе и в СГП е причината за този абсурд или нещата са много по-дълбоки и страшни.
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбирам привържениците на ГЕРБ , предполагам и те са нормални хора. Да оставим подслушванията. Но смятате ли , че за унищожените човешки съдби, за унищожаването на една болница в Г.Оряховица , не трябва да му се търси отговорност. Ако смятате , че не трябва- помислете си , че и на вас може да Ви се случи.
37
10
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
изобщо няма да му искат имунитета нали герб затова си избраха гл прокурорвсс и кс какъв гл прокурор какви пет лева
36
4
 
12
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Йорданчо, беж в Северна Корея. Там ти е мястото на теб и на такива като теб, които предпочитат вождовете си пред закона!