Ще искаме имунитета на Цветанов, но не първата седмица на НС

Уважението към парламента изисквало да се изчака
Обновена: 23 май 2013 11:12 | 23 май 2013 10:32,
89
Ще искаме имунитета на Цветанов, но не първата седмица на НС
Сотир Цацаров Снимка: Булфото

Прокуратурата ще поиска имунитета на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов, но няма да е в първата седмица от работата на новия парламент. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Той припомни, че сега парламентът се конституира, избира ръководство и решава въпроси, свързани с правилника за организацията и дейността си.

Уважението към институцията изисква да не започва работата си именно с такова искане, но искането ще бъде направено, категоричен беше Цацаров.

Цветанов ще разполага с възможността да се откаже от имунитета си, посочи главният прокурор, като добави, че ако това не се случи, депутатите ще гласуват свалянето му.

„Към искането ще приложим всички необходими документи и доказателства”, уточни обвинител номер 1.

Припомняме, че на 30 април прокуратурата спря наказателното производство срещу директорите в СДОТО заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за депутат, след като откри доказателства за злоупотреба със служебно положение към подчинените му.

Още по темата
Разследването се води във връзка със сигнала за подслушвания на политици, магистрати и бизнесмени, подаден от лидера на БСП Сергей Станишев.

Сотир Цацаров коментира още, че от днес започва детайлен оглед на бюлетините от Костинброд. Бюлетините ще бъдат подредени по избирателни райони, за да се установи кои са годни и районите, за които са предназначени те.

Премиерът Марин Райков ще обяви информация във връзка с резултатите от проверката в ДАНС, каза главният прокурор. Проверката бе разпоредена заради изтичането на информация от т.нар. „група достойни прокурори“ по случая с бюлетините в Костинброд.

Прокуратурата е почти привършила своята междинна проверка. Еднопосочни са изводите от проверката на прокуратурата и проверката извършена от самата ДАНС, заяви главният прокурор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
6
 
! Отговори
Пантоф преди 11 години
Не ви ли писна от тези политически циркове, бе?И НДСВ, и ГЕРБ ги дъздадоха БСП/БКП, но не им излязоха съвсем верни сметките. Сега се карат кой да вземе по-голямото парче от баницата.Утре е 24-ти май, зарежете тези глупости и обърнете внимание на книгите и образованието си. Нито един политик не иска и няма да помогне на обикновения човек.
34
12
 
16
 
! Отговори
йордан преди 11 години
Цацаров ти си едно голямо ла*но в копринен чорап.*** на *** от новата тройна мафия,която заедно с теб извършихте престъпление по време на предизборната кампания.
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цоцаров, кво стана с пушилката с фалшивите бюлетини, с които ГЕРБ щели да манипулират вота?
32
10
 
14
 
! Отговори
Gemi преди 11 години
Цветанов трябва да се разнищи докрай, защото той правил и много други магарии, които все още не са публично достояние. Това е човек с законспирирано престъпно мислене и действие в тандем с Б.Борисов !!!
31
1
 
24
 
! Отговори
дрън дрън преди 11 години
До -10Глупости , в Конституцията член 70 , т2 ясно е указано, че всеки депутат може с писмено заявление да се откаже от имунитета си. Трябва другарю да четете , а не да слушате радио и да гледате телевизия. Още повече , че тази конституция си е ваша, ами малко уважение към вашите покойни другари
30
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Празна Мара тъпан била! Цветанов сам се отказа от имунитета. Не си правете гаргара и авторитет с единствения българин на висок пост, който за 23 гадни години, разкри мръсотията, лицемерието, користолюбието и безчестието на правната гилдия и се опълчи срещу тях. Затова им действа като червено на бик. Но козните им не могат нищо да му направят. Защото е и умен и честен..
29
0
 
0
 
! Отговори
Язе преди 11 години
До Колю ТукмакаХипотенуза на кръг е.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
horata sme mnogo lo6i i zlobni
27
5
 
24
 
! Отговори
ми преди 11 години
Все повече се убеждавам че този е възпитаник на *** - какво има да се коментира искане на имунитет, след като Цветанов вече подаде молба за сваляне на имунитета. Защо трябва да се дрънкат едни и същи глупости, с идеята да се внуши нещо, което не е така. Само комунистите правят така.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nqkoi znae li za kakvo sada obvinqva cvetanov
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
e sega rysko tyrskata mafiq se kefi no nqma da e za dalgo
24
22
 
18
 
! Отговори
ИВО преди 11 години
ДАВАЙ СМЕЛО, ЦАЦАРОВ! ВСИЧКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ СМЕ СТЕБ! ВЯРВАМЕ, ЧЕ ЩЕ РАЗЧИСТИШ КОРУМПИРАНАТА МАФИЯ В ПОЛИТИКАТА, КОЯТО УНИЩОЖАВА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ. ВЯРВАМЕ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОДДАДЕШ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ИЛИ ДРУГ НАТИСК! ЧЕСТНИТЕ ХОРА СА С ТЕБ!
23
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност Цацарката за какво обвинява Цв Цв
22
17
 
9
 
! Отговори
Libra преди 11 години
Цветанов не може да се откаже от имунитета си ей така. Трябва да има внесено искане на прокурора, за да може да се откаже! Не познавате процедурите. Цветанов е сготвен вече.
21
5
 
5
 
! Отговори
Колю Тукмака преди 11 години
Бе верно ли казват, че ЦЦ мой да отиде на сянка, или само е ХИПОТЕНУЗА? Хахахах!
20
4
 
10
 
! Отговори
.... преди 11 години
Такаа започнаха с овъртанките-да не е първата седмица от уважение-какво уважение вършете си работата -но нещата отиват към замазване на доказателствата.Просто всичко беше един цирк,за да се даде някаква надежда на народа,че ще има някаква промяна!Хора положението е трагично.Всички са овързани и омаскарени-така,че тежко ни и горко!България е обречена и никога няма да излезем от този мафиотски кръг.Бягайте на терминалите и не се обръщайте назад!Накараха ни да намразим държавата си!!Жалко!!!!!!!
19
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ченге с целият блок,нали сам щеше да си го снеме имунитета във вторник......само не уточни кой вторник!!!!!
18
13
 
19
 
! Отговори
Shop преди 11 години
Хващам се на бас, че руските служби са му спретнали един компромат и сега го водят на каишка и го карат да се излага, изпълнявайки мръсни поръчки. Провалена фигура, пълен брак. Така е, като нашите спят и не си пазят важните хора.
17
17
 
20
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Цветан Цветанов - Министър на Вътрешните Работи , Вицепремиер , Зам.-Председател на ПП"Герб", Шеф на Предизборния щаб на ПП"Герб" !!!!!!!!!ПОДСЪДИМ !!!!!!!!!МИСЛЯ, ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ КОМЕНТАРИ !!!!!!!!!
16
3
 
11
 
! Отговори
цв=ц преди 11 години
И като го иска, кво ще докаже- че бай Пешо си е забравил отвертката,,