Осъдиха ефективно Митхат Табаков и Гюнай Сефер

Двамата присвоили пари от обществени поръчки
Обновена: 8 юли 2013 13:25 | 8 юли 2013 13:25,
21
Осъдиха ефективно Митхат Табаков и Гюнай Сефер
Недостроеният път. Снимка: архив Булфото

11 години затвор получи ексдепутатът от ДПС Митхат Табаков, а колегата му в 41-то НС Гюнай Сефер – 10 години. Двамата бяха признати за виновни от състав на Софийски градски съд документна измама и документни престъпления.

Магистратите постановиха също да платят и разходите по делото. Третата подсъдима, Росица Милчева, също беше призната за виновна. Тя получи 7 години затвор. По време на четеното на присъдата тя се разплака, като чу, че съдът я признава за виновна. Съдията се видя принуден да обяви почивка, а при Милчева дойде лекар.

Според прокуратурата Митхат Табаков и Гюнай Сефер са получили неправомерно над 370 000 лв. от „Публични инвестиционни проекти“ ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи. Злоупотребите са свързани с две обществени поръчки за строеж на 7-километрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А знаете ли колко още такива като тези двамата има?Парите отчетени и прибрани.Комисията приела обекта и всичко е наред.А пътищата изглеждат точно такива като този на снимката.По него само пеша можеш да вървиш.А виновни никога няма и парите ги няма.Затова сме на такова становище днес.Тези лъжи ще имат ли някога край в България?
19
1
 
4
 
! Отговори
готин преди 10 години
ааааа колко е кофти като те осъдят,та чак и реват а когато правят сметки без крачмар им е гот,така е да си лежат сега
18
1
 
8
 
! Отговори
да тръгва преди 10 години
Кат яди кифтета не рива сига ши ми риве.В сливенския е весело ново гадже ще си хване даже няколко едновременно.препорътвам ти втори отряд 3 отделение при Бай Стамат той е строг но справедлив,стаите са с южно изложение и откриват страхотна гледка.
17
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
Чудесна новина! Жалко, че на следващата инстанция ще ги оправдаят. Ще кажаете, че съм ченоглед като всички българи, но си знам *** който се е запекъл на всички важни постове в страна...
16
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напишете и кой е дал тези крадци на прокуратурата и по кое време е било следствието....Ааааа, не ви изнася, щото тогава са управлявали ГЕРБ и Бойко....А по кое време бутнаха къщата на *** барон и го съдиха ааааа, и това не ви изнася...А за шефа на Разузнаването ?! ....Прст народ ей..Сега ще видите кон боб яде ли...
15
21
 
5
 
! Отговори
nn преди 10 години
A zashto osajdat samo politici ot DPS, samo te li krada? Ili turchina niama koy da zashtiti
14
3
 
38
 
! Отговори
plamen преди 10 години
ееей най-после една добра новина, хайде сега и на по-горна инстанция !!!
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е много хубава новина, но жалкото е, че има още две инстанции и тези мекерета ще ги оправдаят! Сега техните муцуни са на власт и случая ще се потули! БСП /ДПС = вечен преход = яки далавери!
12
1
 
43
 
! Отговори
вярно преди 10 години
Което ми напомни- нали точно Мургина и Орешарски бяха сложили чадър на Сефер във връзка с ревизиите му на фирмите от НАП в Силистра. И за това беше обвинена и после оправдана. Е за тази справедливост в БГ говорим.
11
1
 
32
 
! Отговори
а дано преди 10 години
А дано, ама надали. Свидетели сме колко политици осъдиха на първа инстанция- Софийски градски съд- Мургина, Вальо топлото и т.н. които на следваща инстанция- особено Апелативен съд са оправдани- явно до там могат да стигнат знаковите дела и не по-нагоре.Така, че надеждата умира последна но в БГ ми се струва вече умряла.
10
2
 
9
 
! Отговори
bredi преди 10 години
NIVITE NA DJAMIYATA OT SELO RAYNINO 89 dkr tozi GUNAY za malko da si prisvoyi ako ne beshe advokat GRIGOROV ? AZ I DASKILA
9
2
 
41
 
! Отговори
49! преди 10 години
Цялото "ДПС-ДОГАН"ЕАД е за там! Писна ни от "балансьора" в политиката ни, време е за повече "екзакност"!
8
3
 
44
 
! Отговори
ясен преди 10 години
Сега докато лежат в затвора ,с кирки и лопати да започват да правят пътя!!
7
3
 
31
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Какво се радвате?На следващата инстанция ще ги оправдаят и държавата ще трябва да им плаща за нанесените вреди.Не са един и два примерите за това.
6
2
 
10
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
vijdate li kakvo praviat dps vsi4ki pari kradat , a sega za 4 odini niama da e po razili4no
5
1
 
30
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Браво! А сега ако го направят това и с всичките, може и да се оправим!!!
4
2
 
44
 
! Отговори
Бай Григор преди 10 години
Най-после ,ефективна присъда за дерибеите от ДПС ,дано само не я отменят на по-горна инстанция!!!!
3
4
 
27
 
! Отговори
Воленчо С. преди 10 години
Аман недейте тъй пуснете аркадашите, всичко ще уредим от комисията за корупцията. Нидейте ва, аз ги подкрепям и морално и виртуално. Атакисчета призовавам да се намесите, в името на общи ни враг от герп. Ние мрази герп защото нищо не ни дадоха за 4 години, не забравяйте. Сега обичаме ДПС защото ни дадодаха две комисии у парламенто от които нищо не зависи, но все пак е нещо. Дааййй Атака! Юруш ! Дааай!
2
4
 
42
 
! Отговори
БРАВО! преди 10 години
Alooo, ДПС/БСП,..кво стаА???И ПРЕЗ ЛЕТО 2013г.,....ЗАПОЧНА ПРЕХОДЪТ в Бг!
1
2
 
43
 
! Отговори
аман преди 10 години
Браво!