Три пъти му го искат, Цветанов все го дава – имунитета си

Срещу него започва дело за присвояване на 50 000 лв.
Обновена: 6 ное 2013 11:00 | 6 ное 2013 09:44,
42
Три пъти му го искат, Цветанов все го дава – имунитета си
Цветан Цветанов. Снимка: Impact Press Group

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е отказал за трети път от имунитета си, обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков пред депутатите.

Още по темата
Той е дал писмено съгласие за отказ от имунитет и започване на наказателно дело срещу него.

Вчера Миков уведоми депутатите, че е постъпило искане от главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на депутатската защита на Цветанов заради започване на дело за длъжностно присвояване на 50 000 лева.

В петък от прокуратурата обявиха, че искат да повдигнат трето обвинение на бившия МВР шеф.

Според разследващите въпросните пари са присвоени в полза на друго лице – Орлин Тодоров, бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново.

В нарушение на закона, като министър на вътрешните работи, Цветанов е разпоредил на Тодоров да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора в Ловеч, отчитат от прокуратурата.

По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането си от МВР.

Dnes.bg припомня, че Цветан Цветанов вече на два пъти се отказва имунитета си.

Той е обвиняем за отказ за прилагане на СРС-та и неупражнен контрол над СДОТО - службата вече реално не съществува, като бе прекръстена на ДАТО и бяха приети нови правила за работа точно заради случаите на нерегламентирано подслушване по времето, когато Цветан Цветанов беше вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че то и САЩ подслушват, и то много по-яко. И кво от това?
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Империята отвръща на удара имаше един филм.Тоя ЦЦ май ще го правят герой или нещо такова.Поне така си мисля, като гледам и чета...
15
5
 
13
 
! Отговори
край преди 10 години
ЦЦ при всичките му простотии беше повел една борба със силовите застрахователи да не ни бележат колите. Застраховка срещу кражба по принцип не трябва да съществува нали за това си плащам на държавата - да ме пази. Кражбата не е някакво стихиино бедствие. Държавата ми е длъжна да не ми крадат нищо. Сега застрахователите връщат тайно практиката да бележат застрахованите коли. На огледалата отвътре се лепят стикери че сте дарили на БЧК или за зепазването на незнам си къв сокол. Мутрите са си тук.
14
6
 
10
 
! Отговори
Край преди 10 години
Ей тоя беше нагъл тип обаче тия са напът да го направят мъченик. Цацаров и Д Пеевски ще съдат Цветанов. Дебелата *** е олицетворение на всичко лошо в България от последните 15-20 г. обаче той ще се разправи с цветанов - отврат.
13
8
 
9
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
никаква разлика между боко, станишев, доган и цвъко, тези, които вземат страна са или платени или тотални глупци. боричкания и театро с използване на медии и държавни институции. да си фен на цецо грозното е толкова зле, колкото и на станишев мекото корумпе
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бай иванSega ne e vreme za Stani6ev - ta toi ne e ot GERB
11
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дежурните от Позитано са налазили статията и пишат поредните глупости за Ц.Цветанов. Ще си изкарат и днес надника явно. Човека 3 пъти си дава имунитета и уж бил виновен, а комунистическият съд все не може да докаже вината му. Сега ще е същата пушилка. Някой да е чувал пенсионираните служители да ходят при министъра да им дава пенсии и заплати? По принцип министъра подписва заповедите за назначаване и освобождаване и толкова.
10
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не можах да разбера как Цецо ги е присвоил тези 50 000 - Орлин Тодоров му ги е дал после след като го пенсионират ли?
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес "оригинални" както винаги!!!!ОСТАВКА!!! на главния редактор!
8
20
 
18
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
Реално всъщност на третия път дано е на късмет-да го заковат!
7
23
 
25
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Няма смисъл да се опитвате да го изкарате жертва, знаем кой е Цвъки.Просто фактът, че все още е на свобода говори само едно, прокуратурата е подкупна.
6
4
 
9
 
! Отговори
FBI преди 10 години
България си мълчи за БГ личните карти на Сърби в Германия за по 1500 евро , Цветанов нищо не казва , не е нужно да се прави разследване , само трябва се посети Сръбско Кафене в Германия
5
13
 
9
 
! Отговори
Антон Ю. преди 10 години
Цецо май ще го освободят от партизанските му задлъжнения в ГЕРБ, след като по собствената им партийна телевизия един до скоро обективен джурналист направи интервю с един бивш спортист с настоящ адрес следствена килия (номера не се чете).Една гнуслива физионамия по-малко все е от полза, но остават още толкова много.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес-а, царете на дебилните заглавия!
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев сам си даде имунитета - за да протече разследване което да го оневини.
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това е опасан игра. Ако не се докаже поне едно дело, това ще има ефекта на бумеранга и ГЕРБ ще КАЧАТ рейтинг, защото Цецо ще излезе мъченик.
1
17
 
35
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
я кажете по-добре какво става с имунитета на Станишев.