Миков уведоми депутатите за имунитета на Цветанов

Образувано е следствено дело в прокуратурата
Обновена: 5 ное 2013 11:18 | 5 ное 2013 10:23,
4
Миков уведоми депутатите за имунитета на Цветанов
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Извънредното заседание на парламента започна с изчитане на искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Обвинението иска имунитета на бившия МВР шеф Цветанов за трети път – този път за заради длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв., средства от бюджета на МВР, като с това е извършено и престъпление по служба.

Според прокуратурата парите са присвоени в полза на друго лице – Орлин Тодоров, бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново.

В нарушение на закона, като министър на вътрешните работи, Цветанов е разпоредил на Тодоров да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора в Ловеч, отчитат от прокуратурата.

По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането си от МВР.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков официално информира депутатите за искането на Цацаров.

Още по темата
На 1 ноември е постъпило искане от главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветан Цветанов. Образувано е следствено дело в СГП, обясни още Миков на народните представители.

Днес нито Цветанов, нито лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов са в пленарна зала.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече поиска на два пъти имунитета на бившия вътрешен министър и настоящ депутат Цветан Цветанов – заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и заради данни за извършени престъпления от Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров. Цветанов се отказа от имунитета си и за двата случая.

Парламентът започна заседанието си с минути мълчание в памет на Петър Дертлиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
сик преди 10 години
Прокуратурата работи и измисля едно след едно разни обвинения за Цветанов, защото се чуди с какво да разчиства стари сметки, а в същото време пуска Маргините, Митьо Очите и куп опасни престъпници на свобода. Герб никога не са ми били симпатични, но ужасно очебийно е обслужването на политически интереси от прокуратурата, докато най-крадливите фигури от бившата тройна в момента са назначени в експертното правителство на Орешарски
3
6
 
19
 
! Отговори
Taki преди 10 години
A Boiko koga?
2
9
 
22
 
! Отговори
Подрисов преди 10 години
Присвояване в големи размери. 50 000 - хипер големия размер, колкото 1/3 апартамент, ама той Цвъки има 6!
1
12
 
22
 
! Отговори
SS преди 10 години
този абсолютен престъпник ЦЦ май вече тренира как ще е с белезници - поне снимката така показва... :)