Цацаров: Няма данни за умисъл в трагедията в Горни Лом

Нито една от версиите на разследването не води към това
Обновена: 9 окт 2014 10:34 | 8 окт 2014 22:06,
63
Цацаров: Няма данни за умисъл в трагедията в Горни Лом
Снимка: архив БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли версията за умисъл при взрива в завода в Горни Лом. Вчера собственикът на фаталния цех Валери Митков обяви, че трагедията, отнела живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

Още по темата
„Няма никакви данни, че се касае за умишлен палеж в завода в Горни Лом”, каза главният прокурор пред Нова телевизия. Прокуратурата е категорична, че нито една от версиите на разследването не води към подобен извод. От обвинението подчертаха, че на територията на завода са се съхранявали 800 000 мини, съобщи още телевизията.

Вчера собственикът на завода обясни, че не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия.

„Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, каза още Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Версията, че взривът в Горни Лом не е бил случаен, лансира първо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В нощта на изборите той обяви, че трагедията се е отразила негативно на предизборната кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Колкото и цинично да е, но ако някой бе убил или малтретирал куче или животно, щеше да има бърза присъда! За случая в Горни Лом няма да има решение скоро! Много приказки, но действие тц!
10
0
 
9
 
! Отговори
дедо Пеко преди 9 години
Масонье, шо ни каиж кадя е Василев?
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накрая Цацата ще обвини работниците, че са се опитали да откраднат мини.
8
2
 
8
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
За да има умисъл, то трябва да има мисъл! А Валери Митков немож мисли, щот процесът му е чужд! Знаел е, че трябва да прибира най-вече, като минимално вади дори и за заплати на хората работещи твърде рискова за живота и здравето им дейност!пп. за мен лошо предзнаменование е Цацаров да се изказва публично по случая! Ще протакват и нищо няма да свършат отново!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацата не иска да си губи времето с прикриване или заличаване на следи от кражби на мини.
6
2
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Цацаров,не се прави на...добрия чичо Том.Експертите по взривни работи трябва да си кажат тежката дума.Тези...консерви с...тротил не се взривяват от...палеж,както казваш ти,а от капсул-детонатори.Кой и защо ги е поставил в цеха и ги е взривил...дистанционно,това е задача номер...едно на разследването.Вземете мерки за охраната и...безопасноста на другите частни тротилови заводи,за да не се окаже,че и там...някой е блъскал по...тенекето с железен чук,каквато е вашата...нескопосана версия.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази шия не е от трушия.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОСПОДИН ПРОКУРОР, ВИЕ НАЙ-ДОБРЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ВИНАТА ЗА ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА ДВЕ ФОРМИ - УМИСЪЛ И НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ! НЕПРЕДПАЗЛИВОТО ДЕЯНИЕ В РЕДИЦА СЛУЧАИ Е НАКАЗУЕМО. ПРИ 16 МЪРТВИ, АЙДЕ АКО ОБИЧАТЕ ПРОЯВЕТЕ СЪЩАТА "ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ", КАТО ПРИ ДЕЛАТА "НЕЗАКОННО ПОДСЛУШВАНЕ" И "КОСТИНБРОД" И НАМЕРЕТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДА ОБВИНИТЕ ШЕФА НА МАСОНСКАТА ЛОЖА, В КОЯТО И ВИЕ СТЕ ЧЛЕН!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избиха хората като жертвани агнета,после пратиха психолози на близките,виждате ли гаврата ? сега държавата ще отпуска помощи,гузен негонен бяга,обекта е частен не е държавен,виждате ли колко гузно се измъкват ?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13 жертвани мъже,ден за траур трети десети месец петък,става петък 13,час на взрива 16.58,,пет плюс осем 13,сякаш някой е засичал часа на взрива,един оцелял щот нямал лична карта,да ама не,не им трябва,мъжете вече са били 13,нали не си мислим ,че другите са влезли в обекта с лични карти? знаем как е в България,50 човека са ,познават се,масонска извратения,жертвоприношение,а и Цацаров си е масон,ясно му е ,данни има ,всички масони сте за бесило
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нали шефа на завода е масон! И то от най-големите! На фона на безумните обвинения, които прокуратурата хвърляше насам и натам, то това което казва сега най-големия прокурор е меко казано странно! И ако сега прокуратурата си затвори избирателно очите, значи тази институция е под дъното.