Обвиниха Петко от Лясковец и за притежание на оръжие

Той е съхранявал без разрешително огнестрелно оръжие
Обновена: 1 дек 2014 18:19 | 1 дек 2014 18:18, Камелия Цветанова
34
Обвиниха Петко от Лясковец и за притежание на оръжие
Снимка: Булфото, архив

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна допълнително обвинение на Петко Савов Петков от Лясковец, който през март тази година уби полицая Емил Шарков и рани още трима негови колеги, съобщи за БТА Катерина

Още по темата
Лещакова - говорител на прокуратурата.  Конкретизираното обвинение срещу Петков е по чл. 339 от Наказателния кодекс за незаконно притежание и съхранение на огнестрелно оръжие, уточни Лещакова.

Срещу Петков беше повдигнато обвинение по чл. 116 от Наказателния кодекс за умишлено убийство на полицай след стрелбата в дома му в Лясковец на 14 март тази година по време на специализирана полицейска акция.

Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават, посочи Лещакова.

Петков в момента е с мярка за неотклонение  "задържане под под стража".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бай ви *** Няма да разрешат хората да имат оръжие за самоотбрана,защото ще са невъзможни тренировките на баретите.Те си имат полигон за обучение,но си е друго да изпаднеш в екстаз при гледката на изплашен до смърт ,току що събудил се човек от изкъртена входна врата с касата и крясъци на рамбовци ,с насочени пушкала до носът му.Ако има и малко дете,насладата на зомбитата ще да е по-голяма,а за разголена жена е върхът.
28
0
 
2
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
Русия стана Америка. В Русия разрешиха притежанието на оръжие за самозащита. А у нас кога ще разрешат.
27
0
 
13
 
! Отговори
Не са Прави! преди 9 години
Ако спазваме Закона дефакто СОБТ са нарушили Правата на Човека... А Именно:Чл. 17 Ал.(3) от Конституцията на Република България: Частната собственост е Неприкосновена.Чл. 32 Ал.(2) Никой не може да бъде фотографиран, записван, следен без негово Съгласие!!! По тези членове Петко е Невинен!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
7.62 преди 9 години
До 28 Дивия аграрПривет, Отдавна не си писал..
25
1
 
3
 
! Отговори
www преди 9 години
Припомням, че според експертизите Петко "Рамбов" е произвел точно 40 изстрела срещу гостите си рано сутринта, при което, при липса на пряка видимост е наранил 4-***, а други двама или трима са се разминали на косъм.Ако съм адвокат на този човек, ще поискам от съдията да вземе същото оръжие, да иде на някое стрелбища и да постреля при спусната завеса пред мишените на същото разстояние, та да види какво пък той ще удари. А ако не се чувства сигурен с оръжие, да вземе предварително няколко урока.
24
0
 
21
 
! Отговори
www преди 9 години
Посмъртно не мога да повярвам, че сам човек, изненадан в дома си от многоброен полицейски отряд, в това число и барети, е могъл:- да убие един от тях;- да рани и хоспитализира други трима;- да удари още двама или трима в защитните елементи на облеклото.Нещо друго се е случило там, но на този етап май няма изгледи да разберем какво. Хубаво е, че са му повдигнали обвинение за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, за да може да има за какво да го осъдят, когато другото падне в съда.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петко е герой, направи това което би трябвало да направи всеки истински мъж!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето им викаха мутри, сега на същите полицаи! И доверието на хората към мутрите беше същото, каквото е сега към полицаите! Аз не искам да ми влизат мутри в злом в къщата! Да беше ги избил всичките!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, скапани прокурори, Петко единствено за незаконно оръжие може да го съдите и за нищо друго.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незаконно е оръжието което изкарвам извъм дома си, оръжието в къщата ми е да защитаван семейството си, защото друг няма да ме защити! Никой няма право да влиза в дома ми без мое позволение!
19
0
 
24
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Петко го съдят за неравностойна отбрана. Престъпника се е защитавал срещу 50 командоси стреляли срещу него посред нощ с калашници с цяла ловджийска пушка. Това е най големия провал на българската полиция, и сега съдебната система се мъчи за забърши мръсотията, като е готова да умори един българин защитавайки дома и майка си. Това е съдената ни система.
18
0
 
16
 
! Отговори
миро преди 9 години
ми то има ли сполучлива акция на барети.Имаше май една в белите брези която министъра тагава нарече брилянтна с 3 убити .Е тая е сигурно златна с 1 убит.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, че не ви изби всичките дето сте нахълтали в дома му, ей така за назидание на всички *** помислили си, че са хванали оня горе за шлифера щом са в униформа.
16
0
 
17
 
! Отговори
бренеке преди 9 години
Мутрата бай Миле как го застреляха другите мутри,преоблечени като... полицаи? Една друга мутра го застреляли други мутри с одежди на ... попове.Ай кажете кой,кой е срещу теб на улицата,зад чупещата се врата или в парламента? Кой...Кой..????
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз бих постъпил като Петко, защитил е дома и близките си! Откъде накъде некви безмозъчни ***, ще ми влизат с взлом в къщата, като престъпници?
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нападението над полицаи е посегателство над обществото, но тия не са полицаи, а *** на коити са им дали оръжие! Всички са обществено опасни, даже и без оръжие!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво умишлено убийство бе? Влезли са въоръжени мутри в дома му! Трябваше да ги изпонатръшка всичките!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джон Рамбо Петков! Голям!
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е имал рожден ден от баретите в нощта преди "мисията"???Махмурлии ли са били сутринта? Петко е виновен само за незаконно притежаване на оръжие.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще влизате с взлом рано сутринта в къщата на човека и той кафе ли искате да ви предложи след като има оръжие? Браво на Петко!