Нанчев подарил на съпругата си бижута на разфасованата Марияна

Двамата убийци имали много силна връзка, нещо повече от обикновено приятелство
Обновена: 30 авг 2019 10:30 | 30 авг 2019 10:24, Камелия Цветанова
151
Нанчев подарил на съпругата си бижута на разфасованата Марияна
Георги Нанчев. Снимка: Facebook

Огърлица и гривна на убитата Марияна Атанасова е подарил убиецът Георги Нанчев на съпругата си. Това каза началникът на Криминална полиция в СДВР комисар Ангел Бадънков пред bTV.

Когато полицаите отишли в дома им, накитите на убитата, разфасована и изхвърлена край язовира в Негован жена, носени на съпругата на Нанчев.

Още по темата
Пламен Шляпашки е застрелял Иван Атанасов и Марияна, а Георги Нанчев е разфасовал телата на жертвите.

Двамата съпрузи са убити с незаконен пистолет, който е купен специално за престъплението.

От къщата са взели 1500 лева и ценности, които след това са продали в заложна къща с изключение на огърлицата и гривната на Марияна.

Касапите обаче са пощадили кучето на жертвите. Един от тях предложил да го убият, но другият го попитал: "Защо да убиваме животното?", и го пуснали в един от кварталите на София на път за Негован.

Това престъпление е планирано много професионално в срок от 1 година.

Георги Нанчев е лежал 4 пъти в затвора за кражби, хулигански действия. Пламен Шляпашки е имал присъда за незаконно притежаване на пистолет.

"И двамата имат криминални прояви, но в беседите, които сме провели с техни клиенти, се оказва, че двамата са били добри майстори и сме изненадани въобще защо са стигнали до престъпление при положение, че от бизнеса, с който се занимават изкарват добри пари", каза Бандъков.

Според него двамата убийци са имали по-силна връзка от обикновеното приятелство и партньорство в работата.

"Не искам да кажа дали са имали интимна връзка, не съм им светил в спалнята, но от 24 часа в денонощието, те са били заедно по 18 часа", коментира криминалистът.

Жертвите са познавали Георги Нанчев от 15 години и често са го търсили като майстор.

Според Бандъков Йордан Атанасов е споделял с него, неща които не е трябвало като това, че имат имоти, от които взимат наеми, че е продал апартамент в квартал "Емил Марков" и че банките дават ниски лихви

Извършителите са решили, че парите от продажбата на имота са в жилището на убитите. Оказало се, че те са в банка.

Двамата майстори са приключили с ремонта, за който са били наети и след това са убили Йордан и Мариана.

Те са знаели, че дъщеря им живее в друга държава и идва в България само един път в годината.

Според Бандъков двамата убийци имат нулева ценностна система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
21
 
! Отговори
Giovel21 преди 5 години
Силната връзка може и да продължи в Централния. А може и да останат само със спомени, докато силно ги притискат отзаддд.
91
1
 
14
 
! Отговори
158 преди 5 години
баси романтиката..
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PODARIL GI E NA GENA SI PONEGE YA OBICA MNOGO.
89
3
 
8
 
! Отговори
Пацо преди 5 години
това се казва лЙобоВ
88
12
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Мога да ви кажа само кой им е любимият политик на тези животни. Идолът на всички насилници и бандити - говори на мйеко и фамилията му е женски полов орган.
87
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два отнети безценни човешки живота,само заради 1500 лева?Толкова ли евтино струва човешкия живот?
86
3
 
35
 
! Отговори
Пояснение преди 5 години
Ценностната система е много обширно понятие и в контекста на самото престъпление не е много логично да се говори за това. Човек, който създава интриги, говори зад гърба на другите или просто си изфърля пепелника с фасове през прозореца също може да бъде категоризиран като човек без ценностна система. Тук става дума за хладнокръвно убийство, което си е личностова патология отвсякъде
85
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До избирателТИПИЧЕН РУСКИ ПРЕСТЪПНИК
84
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Физиономията на този Георги на снимката напомня за не много чиста раса.
83
9
 
4
 
! Отговори
Продължение - преди 5 години
И понеже София не е чак толкова голяма, намерил се някой който да отвори очите на момичето. Тя наругала отзи и казала, че късат. Той, ядосан, и креснал, че все пак я е пощадил. Бил й казал: "Ако искаш да знаеш, мислил съм да ти взема златото и да ме няма. Когато те намерят, кой ще знае кого си приемала тук?"Но според мен не той я е пощадил, а е разбрал, че златарите по онова време са изкупували злато от съмнителни типове по 2-3 лв за грам."Приятелката" се оправдала,че уж не знаела, че е семеен
82
8
 
4
 
! Отговори
Внимавайте, продълж преди 5 години
Мазникът се убедил, че не може да накара момичето да изтегли голяма сума от парите на баща си и да му ги даде уж за кратко време, защото бил имал нещо предвид. Усъмнила се в него, защото нито й казал адреса си, нито й дал домашен или служебен телефон. Оправдал се с някакви причини. Всичко, което знаела за него, било от думите на "приятелката", която я уверила, че този е млад асистент в един от софийските ВУЗ-ове. Всъщност, нямал постоянна месторабота и бил женен, но разделен с жена си без развод
81
1
 
12
 
! Отговори
бай иван преди 5 години
абе тази статия трябва да мине рaдакция ... "Иван/Йордан Атанасов", моля по прости изречения "Когато полицаите отишли в дома им, накитите ...., носени на съпругата на Нанчев." ... нищо се не разбра
80
4
 
11
 
! Отговори
Много внимавайте, преди 5 години
когато се доверявате на някого.Знам неприятен случай още от времето на соца. Един мазник се беше постарал да стане гадже на наивно момиче, чиито родители работеха в чужбина. Запознала ги нейна "приятелка", на която този казал, че си търси жена. От тази същата мазникът разбрал, че момичето има пълномощно да тегли долари от влога на баща си, а също и че има "много" златни бижута. Всъщност имала стотина грама дребни пръстенчета и верижки с висулки, но за онова време това е било цяло съкровище.
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88Типични са за целия свят ***!
78
3
 
23
 
! Отговори
исти преди 5 години
До TrololoЕ как да няма логика? Че кой иска да е бачкатор цял живот, дори да падат пари? Мечтали са си да вземат много пари и да зачезнат да си ги харчат на басейна с коктейлче в ръка. Малко ли филми учат на това?
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 87или руската
76
3
 
14
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
Имам предвид, че не се връзва профила на брутални убийци - психопати с тия бачкатори, които ги има на всеки ъгъл. Самата екзекуция повече прилича на разчистване на сметки от мексиканската мафия.
75
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКИВА ЖЕСТОКИ УБИЙСТВА С ГРАБЕЖ СА ТИПИЧНИ ЗА РУСИЯ.
74
7
 
10
 
! Отговори
хмм преди 5 години
Не приличат да извършат това. Питайте прокурори, но затворници по-добре. Ще ги погледнат в очите и ще ви кажат - те ли са. По принцип даже всяка втора колежка до вас е склонна да убие човек, нищо сигурно няма. Хората са зли, поне половината.
73
2
 
11
 
! Отговори
до хах преди 5 години
те са колили вярвам в живота си агнета.прасета..... за тях не е било трудно това......малко им е трябвало.хора без ценностна система