Гешев: Прокуратурата е открита, време е това да направят политиците

Нямало никакви аргументи за предсрочното му отстраняване
Обновена: 12 апр 2022 10:20 | 12 апр 2022 09:29, Камелия Цветанова
65

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата дава достатъчно откритост и публичност, време е това да направят и политиците, призова главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на ВСС. Пленумът на Висшия съдебен съвет  ще разгледа днес по същество предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочното му освобождаване от длъжност.

„Нали искат откритост и публичност от главния прокурор? Мисля, че откритост и публичност Прокуратурата дава достатъчно, но е време откритост и публичност да дават и българските политици. Решенията на българските политици ще плащат гражданите“, коментира Гешев.

Още по темата

„Разбрах, че Прокуратурата е централизирана въпреки конституционните промени и закона на съдебната власт. Разбрах, че Прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления. Разбрах, че Прокуратурата ръководи съдебното следствие, а не съдът. Прокуратурата има законодателна инициатива“, иронизира той твърденията на част от политическия елит.

Според него, ако не беше смешно, щеше да е тъжно и то именно за българката държавност.

„Надявам се министърът на правосъдието вместо да обикаля студията на телевизиите и да твърди неверни неща, които вероятно уронват престижа на съдебната власт, тези свои твърдения да ги каже на ВСС, а не да мълчи“, каза Гешев.

„Нямат каквито и да е аргументи нито за т. нар. реформа в съдебната власт или за т.нар. отстраняването на главния прокурор“, отсече той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Гешев, много добре разбирате, че след елиминирането на СпП, СНС и АСНС, на ред сте вие. Измислено завършено юридическо образование в милиционерската школа Симеоново,Бивш шеф на. Спецпрокуратурата, обвинила незаконно две невинни жени - Иванчева и Петрова заради един близък до ГЕРБ строителен предприемач и разсипала техния живот.Допуснал, а може би и инициатор на нахлуването на спецпрокурори в президентството,Десетки задържани с години в спецареста. И тази упоритост да не си подадете оставка!
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ама прав е 55 Че той си има партия - герб, ама не спечелиха изборите :)
45
1
 
3
 
! Отговори
Л.Иванов преди 2 години
Време е и ти да си отидеш, ако имаше поне съвсем малко достойнство, чест и морал! Как не можа толкова години да разбереш най- простия и елементарен извод - твоето стоене на тази длъжност носи само пасиви на прокуратурата! Е, запънал си се - разбираемо- трябва да покриеш престъпленията на мафията герб! Всичко си е за твоя сметка, хората отдавна, много отдавна нямат доверие в главния прокурор! Неоспорим факт!
44
2
 
2
 
! Отговори
True Story преди 2 години
До Краси // И Гешев и Шиши и Цацаров са руски *** пряко подчинени на Юрий Чайка, има и доказателства за това. Тиквочищетоо действаше срещу всякакви западни инвстиции и директно изпълняваше заръките на Кремъл. Само вижте пронограффията с ударното дело "Октопод", държавата осъдена, а обвиняемите до един - невинни от европейски съд, както и всички "операции" на Тиквочищщето. Държавата осъдена за милиони - ние плащаме.
43
3
 
5
 
! Отговори
Baj Hui преди 2 години
Оставка, каскет!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак ли ше пикаете по кръстовищата на този протест?
41
4
 
4
 
! Отговори
Подкрепа преди 2 години
Пълна подкрепа за главния прокурор! Дните на това НС и на фалшивата Четворна коалиция са преброени!
40
3
 
4
 
! Отговори
Чо Банов преди 2 години
Основен приоритет на г-н Гешев е да оцелее в името на България. Само на него може да се разчита за защита от днешните- ако утре Кокорчо реши да прехвърли държавната хазна в офшорната си сметка, кой ще го спре ? Това е метафора, ама знае ли човек...
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво искате, завлеклият КТБ, Черепа или разните съсипали заводите да са на негово място? Просто Киро не може?
38
4
 
6
 
! Отговори
Марчето преди 2 години
Тази осанка , тези бузи , тази гуша , тези големи клепари , тези далавери , тези изказвания ! *** , *** та вдлъбнат!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият народ го гони, а той се запънал кат магарешки бодил в прежда. Искам един дебел протест , да блокираме цяла София да видим тогава, плешив мибун!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Краси 41 Между другото, заучените фрази, които рецитира, са написани от цацата. Той поне е юрист.
35
3
 
5
 
! Отговори
Ади преди 2 години
До Анонимен"От ЕСПЧ 13 години ни чакат да изпълним решението им по делото "Колеви срещу България", каскет. Защо не идеш на тях да им обясниш, че си най-големият юрист със завършено милиционерско училище." - Не се чудете и не питайте:гешефтът-каскетар не говори езици, как да обясни на някой компетентен? А, това, че се крие в нечий ***- това е навикнал от милиционерското училище - не всички оттам са такива - ама тоз хубостник е СРАМ и ПОЗОР. Усетиха го от USA, затова е целият му страх-ГНИДА.
34
9
 
11
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Полуграмотният милиционер Гешев,който никога не е стъпвал в университет-учи юристи на право!Наглост!Без избор за гл.прокурор-само предложен от комуниста Цацаров,приятел на комуниста Винету!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им каза да махнат "Жоси" :)
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аргументи има - НАРОДА не те ще! Беж, бре! Къш!!!
31
8
 
8
 
! Отговори
Отчето преди 2 години
Бог ще се погрижи ако не ВСС , доста е нагъл тоя Гешев!
30
11
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Няма такова нещо Гешев, махай се от там долен и подъл престъпник
29
6
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Прокуратурата ни е всичко друго, но не и открита, честна и безпристрастна !!!
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскет, защо така скромно си премълчаваш, дали отговориха на писмата ти. Похвали се каква подкрепа получи отвън.