ДБ: Депутатката ни не знаела какво прави издирвания терорист

ГЕРБ: Симеонова е познавала Дейвид Бодил от 2019 година
73
ДБ: Депутатката ни не знаела какво прави издирвания терорист
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В рамките на закритото изслушване се чу, че няма данни депутатът от "Демократична България"(ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е заподозряно за някаква престъпна дейност и да му е оказвала съдействие като част от тази престъпна дейност. Това каза пред журналисти съпредседателят на ДБ Христо Иванов, след изслушване при закрити врата на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев по казуса с англичанина Дейвид Бодил, издирван от Интерпол с червена бюлетина. То бе по искане на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Още по темата

ДБ подкрепя усилията да се изясни всичко по този случай, Албена Симеонова оказа пълно съдействие на службите, увери Иванов. От закритото заседание, по думите му, е станало известно, че няма данни за опити тя да бъде вербувана. От нейните обяснения, доколкото разбирам, в нейното село има англичани, тя е една от малкото там, които говорят английски, и редовно към нея се обръщат за съдействие, обясни съпредседателят на ДБ.

Твърденията, че Бодил живеел в неин имот, не са верни, той живее в имот, собственост на неговото семейство, посочи още Иванов. По думите му по време на изслушването не е станало ясно дали Дейвид Бодил е задържан в неин имот, въпросът не е бил поставен. Моята информация е, че е задържан в кметството, но не мога да бъда източник, защото не съм присъствал, обясни Христо Иванов. Според него включването на темата в дневния ред на парламента по искане на ГЕРБ-СДС сякаш показва, че надделява желанието да се отиде на избори. Вместо да има фокус да се успокои ситуацията, да се намери възможност с третия мандат, независимо на кого ще бъде връчен, да бъде излъчено управление, което да свърши някои неща, ние се занимаваме с подобни атаки, които могат само да имат предизборна цел, изтъкна той.

Станаха ясни две неща, коментира и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. Първо, лицето, за което става въпрос днес цял ден, има съпричастност към терористични организации, и, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет или когото и да е било да му оказва съдействие, посочи той. Те просто се познават с лицето от 2019 г., уточни Манев и добави, че Симеонова е помагала доброволно. Важни са изводите на службите, важно е, че някой се е добрал до помощта на народен представител, смята Манев. /Нелли Желева, Десислава Антова, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре е знаела ятачката какъв терорист подслонява. Не виждате ли, че ви управляват престъпници и масови убийци? Разрушиха ви цялата държава. Когато и да ги пратите на гилотината, все ще е късно.
33
3
 
16
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА БЮЛЕТИНА.... преди 1 година
ВЛЕЧЕ СИ ГИ... ПРОМЯНАТА 2020-2022 = ДБ=ПП=БСП =ЧЕРВЕНА МАФИЯ =........... ИЗДИРВАНИ С ЧЕРВЕНА БЮЛЕТИНА....... ИСКАТ ДА ЧЕГЪРТАТ 1 000 000 БЪЛГАРИ...
32
1
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
У Големата Бела Кошара срещу Коньо има 240 проводника на чужди интереси, те циркове разиграват...
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погвайте Радко пингвина вън от пРезиденството!! Христо Грозев няма място там.
30
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е по голяма от Лена. Хванала си е англичанин, а не канадец от ромски произход!
29
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герп скочиха като бесни ,че неква депутатка познавала престъпник.Престъпник,ама англичанин.А те като познават и целуват ръце на най-големия престъпник у нас ко праим?!
28
3
 
17
 
! Отговори
ЛЕНА..АЛБЕНА..ХИЕНА. преди 1 година
ФАЛШИВИ КЮЛЧЕТА.. ФАЛШИВ ХАРВАРД.. ФАЛШИВИ ДЕМОКРАТИ......... ПРОМЯНАТА 2020-2022...... ДБ=БСП=ПП =ТЕР. ОР ВЪРХУ БЪЛГАРИТЕ
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украсявайте ги малко повече нещата. Замесете крал Чарлз , принц Хари . Само Камила недейте да замесвате.
26
5
 
21
 
! Отговори
Олеле преди 1 година
Тая вън от Парламента ! Веднага !!
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албена Симеонова е травес трит. То е повече мъж, отколкото жена.
24
1
 
27
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Така е Ристьо,прав си Депутатката ви не знаела какво прави издирвания терорист,ти не знаеш какво правят бандитите Бобокови,Маджо ,Божков...,а пък ние не знаем какви са тия дето ви избират и ви пращат в Парламента.Едно е ясно ,че голяма част от българите не са нормални
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ицо, не,го обичам Доган ама на Росенец трябваше да ти тегли един як бой.
22
2
 
19
 
! Отговори
селянин преди 1 година
Абсолютно нагла женица!
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за соросоидната гъска е било достатъчно само че е англичанин, за да си отвори краката!
20
1
 
26
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Цялата им партия е предателска , като шефа им Ристе Иванов е на ясла в американска НПО и не се знае дали има и 1 ден работа в кантората си!Те и за това бързо се сдушиха с другите предатели от ПП!
19
1
 
17
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Всъщност, може и да не е знаела. Все пак около 700000 българи повярваха, че Киро ще оправи държавата преди две години. И има още да му вярват, че не е крадец и лъжец.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В парламента трябва да се прави всичко освен закони . До тоталното събаряне на държавата . Заповед от Банкя.
17
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
И що да трябва да знае? Тя да не е ЕСПЧ (ЕК, чужд посланик или ЕС НПО) да знае, че помага на убиец и да издава присъди да го пуснат, въпреки бюлетината на Интерпол за преследване?
16
2
 
18
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Тая депутатка не знае какво прави и в парламента но софрата е богата за лирички е превеждала и много о помагала на ингилизина Откаде да знае че е любител на самоделки.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, бе, тези май взимат хората за пли.ткоум.ни! Ще хванеш някой от улицата (даже не и българин) и ще го приютиш в дома си без да разучиш нищо за него... Тези от ДБ са си пълни екстремисти, надушили са се с английския терорист. До тук води пропагандираната от тях либерастия...