Петков: Вътрешният мипистър да обясни как престъпници влизат в страната, без никой да знае

Поводът за изявлението е Брендо
25 юни 2024 18:23, Стела Стоянова
90
Петков: Вътрешният мипистър да обясни как престъпници влизат в страната, без никой да знае
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да обясни как престъпници, които се издирват международно, успяват да влизат и излизат от страната незабелязано. Това ще поискат тази седмица в парламента от ПП-ДБ, обяви един от лидерите на обединението Кирил Петков.

В понеделник издирваният с червена бюлетина в три страни Евелин Банев - Брендо реши да се предаде сам в Софийския затвор. Смяташе се, че той се укрива в чужбина.

"Абсолютно безобразие е международни престъпници да влизат и излизат от страната без нито службите да ги засекат, нито МВР да ги засекат. Това не е първият случай, знаете и за Братя Галеви. Така че още тази седмица ще извикаме министъра на вътрешните работи да обясни как така един международен престъпник може да се появи пред вратите на Софийския затвор, без нито една от другите служби да знае за това", коментира Петков.

Запитан какво е обяснението му за това, отвърна: "Че не работят. Че всъщност реформите, които искахме, просто не се случват и тези престъпници влизат и излизат, както си поискат."

По втората тема за Северна Македония - преди 2 г. 27 страни, когато аз бях премиер, гласуваха България да бъде в конституцията на РСМ. Това бе Френското предложение, което беше гласувано. Това предложение не може да се промени и ще е много жалко, ако РСМ завие в друга посока, не към Европа, коментира още той, пише "24 часа".

Ние с "Възраждане" просто не сме от една порода. Никой от лидерите на ПП-ДБ не е влизал в разговор с Костадин Костадинов за формирането на каквото и да било правителство, каза той по повод думите на Костадинов, че е разговарял със знакови фигури в обединението за правителство с третия мандат.

На въпроса възможно ли е все пак да е имало хора от ПП-ДБ, които са водили такива разговори, Петков каза: Не, не мисля, че има такъв човек при нас. Поне аз не знам. Наистина ние имаме съвсем различни виждания за света. Особено по европейската тема, ние сме си проевропейска партия.

Това, което отчитам, е, че нашите избиратели ни дадоха много ясна позиция да сме опозиция. Те казаха, че не трябва да отстъпваме от позициите си. Ние ще бъдем абсолютно консистентни и няма да влизаме в безпринципни договорки, коментира Петков на въпроса дали ще подкрепят БСП или ИТН за правителство с третия мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Темида
Брендо иска да изтърпи у нас присъдите му от Италия и Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
По големи престъпници от простото Киро и ококорената Асенка-няма.
59
1
 
14
 
! Отговори
До МАРАША преди 5 дни
Като РАШАГОВНАША ли?
58
0
 
18
 
! Отговори
Кукуригу преди 5 дни
Поне от медиите разбрахме, че престъпниците само влизат в затвора. Нито прокуратурата нито МВР знаеха. Явно единствената им функция е да прикриват престъпници и престъпления.
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Те затова са престъпници - за да влизат и излизат незаконно. Вътрешният министър е виновен, че не ги търси и не желае да ги арестува и намери, дори когато те са под носа му.
56
9
 
5
 
! Отговори
Абе Пурко, преди 5 дни
ти знаеш ли кой Петков е пикаел в шадраван и за кой Петков се отнася в статията ! Само такива ли гамени без разсъдък разполага този форум като коментатори ? Тук се разбира и какви безмозъчни и злобни са симпатизантите на шайките създадени от ДС/БКП ! Вие сте измета на България бе бушмени на ОПГ ДПС/ГЕРБ, Възраждане, БСП и новата измама на Марков ! Много сте изостанали в главите бе смешшковци !
55
9
 
3
 
! Отговори
МАРАША преди 5 дни
Е бана държава Плюя на България!!!!!
54
10
 
7
 
! Отговори
Аз мисля преди 5 дни
Че е несправедливо да давате Мила Поберт на прокурор че носила рокля в бг флага и я хвърлила.А Борисов Пеевски и Доган образно казано като си навряха българския флаг в а н осите правейки държавата най бедна в ЕС обирайки народа и репресирайки го като феодали изгонвайки над 3 милиона българи поставяйки държавата под контрола на МАФИЯТА!!!!!тях що не ги давате на ПРОКУРОР?!!!!!!
53
5
 
9
 
! Отговори
Вие просто преди 5 дни
Си нямате представа как живеят в белите държави!!!!!
52
0
 
23
 
! Отговори
Говори преди 5 дни
се, че Брендо е в България от две години...
51
9
 
11
 
! Отговори
Пурко преди 5 дни
Драги Петков,пикаенето във водните фонтани,води до ограничаване на мисловната дейност!Това се отнася и се прави с пари,кеш или в брой,Петков,така беше и при вас!Нищо не е по различно! Просто лапане!
50
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
килър петков да обясни как с фалшив документ се става българин и как против волята на народа вкара 200 000 укропи на негова издръжка
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ОТГОВОРА Е ***: МВР СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ *** БРЕНДО Е НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА, НО СА МУ ПУСНАЛИ ЧАДЪР ДО ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ КОГАТО СЕ Е ПРЕДАЛ.
48
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вашият вътрешен министър ги е пускал престъпниците, бе Киро. Що сега се правиш на три и половина?
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хан Аспарух, трябваше да превземе Москва!
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И как екипи на БНТ, ги чакат пред затвора?
45
5
 
15
 
! Отговори
до 41 преди 5 дни
Рашков бие журналисти,а Киро бие министри.Общо взето хулигани.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
По време на правителството на Шарлатаните е влезнал Брендо. Що пита сегашния министър? Брендо е влезнал докато Киро беше премиер.
43
9
 
4
 
! Отговори
Черният Иисус преди 5 дни
БОГ да я унищожи тази гнусна ши бана държава Амин и Анатема!!!
42
2
 
5
 
! Отговори
Не биваше преди 5 дни
Хан Аспарух да забива нема си тук а някъде по на запад тук мястото е просълнато и е пълно с из мет.
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Божкееее! Рашков Дамаджаната бие журналисти, този го направи депутат като детронира Ананиев завалията, където си продаде партията ВОЛТ на Асен и Киро, сега тръгнал да пита за Брендо. Отвлича ви вниманието от съществените неща. Кокошкар!