Петков: Вътрешният мипистър да обясни как престъпници влизат в страната, без никой да знае

Поводът за изявлението е Брендо
25 юни 2024 18:23, Стела Стоянова
90
Петков: Вътрешният мипистър да обясни как престъпници влизат в страната, без никой да знае
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да обясни как престъпници, които се издирват международно, успяват да влизат и излизат от страната незабелязано. Това ще поискат тази седмица в парламента от ПП-ДБ, обяви един от лидерите на обединението Кирил Петков.

В понеделник издирваният с червена бюлетина в три страни Евелин Банев - Брендо реши да се предаде сам в Софийския затвор. Смяташе се, че той се укрива в чужбина.

"Абсолютно безобразие е международни престъпници да влизат и излизат от страната без нито службите да ги засекат, нито МВР да ги засекат. Това не е първият случай, знаете и за Братя Галеви. Така че още тази седмица ще извикаме министъра на вътрешните работи да обясни как така един международен престъпник може да се появи пред вратите на Софийския затвор, без нито една от другите служби да знае за това", коментира Петков.

Запитан какво е обяснението му за това, отвърна: "Че не работят. Че всъщност реформите, които искахме, просто не се случват и тези престъпници влизат и излизат, както си поискат."

По втората тема за Северна Македония - преди 2 г. 27 страни, когато аз бях премиер, гласуваха България да бъде в конституцията на РСМ. Това бе Френското предложение, което беше гласувано. Това предложение не може да се промени и ще е много жалко, ако РСМ завие в друга посока, не към Европа, коментира още той, пише "24 часа".

Ние с "Възраждане" просто не сме от една порода. Никой от лидерите на ПП-ДБ не е влизал в разговор с Костадин Костадинов за формирането на каквото и да било правителство, каза той по повод думите на Костадинов, че е разговарял със знакови фигури в обединението за правителство с третия мандат.

На въпроса възможно ли е все пак да е имало хора от ПП-ДБ, които са водили такива разговори, Петков каза: Не, не мисля, че има такъв човек при нас. Поне аз не знам. Наистина ние имаме съвсем различни виждания за света. Особено по европейската тема, ние сме си проевропейска партия.

Това, което отчитам, е, че нашите избиратели ни дадоха много ясна позиция да сме опозиция. Те казаха, че не трябва да отстъпваме от позициите си. Ние ще бъдем абсолютно консистентни и няма да влизаме в безпринципни договорки, коментира Петков на въпроса дали ще подкрепят БСП или ИТН за правителство с третия мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Темида
Брендо иска да изтърпи у нас присъдите му от Италия и Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Айде, няма нужда Кирчо Кеша да се обажда от дупката!!!! Всяка жаба да си знае гьола!!! Киро да не знае много да лае щото комисионните от оръжието и газта те първа ще има да обяснява къде са.
39
1
 
18
 
! Отговори
ТИ КАК ВЛЕЗНА... преди 5 дни
И БРЕНДО ТАКА....
38
6
 
3
 
! Отговори
Мила Роберт преди 5 дни
Затова скуйртвам на БеГе флага защото България е Позор!
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ами ко да обяснява, става с пачки, защо един *** не може да мине без документи границата. защото няма няколко хилки в излишък ей тъй да фърли на някой държавен служител за бог да прости.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Защо престъпници като Живко Коцев бяха лансирани да заемат поста Вътрешен министър? За да им носи пудела с пачките кеш или за красота? Защо Бойко Рашков е депутат, след като се установи, че престъпници контрабандисти редовно са посещавали дома му, кабинета му, подарявали са му картини и други подаръци във вид на подкупи.... Защо, бе? Как така Бойко Рашков е депутат?
35
2
 
5
 
! Отговори
БЪРГАРИЯ Е преди 5 дни
РАЗГРАДЕН ДВОР!ПРЕСТЪПНАТА ХУНТА КОЯТО УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ДОПИ НЕМОЖЕ ДА ГАРАНТИРА НАЦИОНАЛНАТА И СИГУРНОСТ!!!!
34
3
 
3
 
! Отговори
Мипистъро преди 5 дни
Да обяснява защо България е такъв престъпен а н о с
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Защо няма снимка с Киро на банера над статията? Да не би да има оплаквания от хора с органична непоносимост към сypaта на Киро?
32
2
 
8
 
! Отговори
Хряс преди 5 дни
Ми Кирчо фърляй се на една джипка и заминава на границата да ги газиш като тръгнат да преминават незаконно. По ще си ефективен и от Митьо Свинските Опашки.
31
2
 
18
 
! Отговори
Майора преди 5 дни
Кирчо преди да говориш , виж себе си! Беше премиер с фалшива декларация , по твоя вина стана катастрофата край Варна и веднага беше асфалтиран пътя! По време на вашето управление МВР се занимаваше с политически чистки ! А какво договори Весела Чернева?
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Престъпник влезе в страната от Канада и всички знаят. Сега какво? Да обясни вътрешният министър защо НСО пази екс министър Йоловски и семейството му! Защо на Йоловски детето ходи на училище със засилена охрана? Кирил Петков щом застрашава живота на Йоловски и семейството му и след нанесения побой в министерски съвет защо не е арестуван? Зад имунитета ли се крие с две кевларени одеала?
29
0
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 5 дни
Ако в България депутатите останат без ИМУНИТЕТ както е в ШВЕЦИЯ, НОРВЕГИЯ И ФИНЛАНДИЯ парламент, съд, прокуратура и разследване ще работят много по-добре и както законът го изисква, тогава ония по Магнитски ще бъдат там където им е мястото - ЗАТВОРЪТ ! За да бъде България демократична и свободна държава имунитетът на депутатите трябва да отпадне до тогава до когато политиците покажат почтеност, честност и достойнство по примера на Левски и Ботев !
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
По същият начин по който единият от братя Галеви се беше "прибрал" за погребението си, по времето на управлението на сглобката начело с тия гении.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Киро саботира цялата държава нает е от божковите спец закри делата на олигарсите заминаха Гешев уволни Киро разруши конституцията Киро още лъже нагло
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Направиха ли психиатричен тест на господин Петков или вече няма смисъл?
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ДО 22 ТИ ТАМ ЛИ БЕШЕ КОЙ ТЕ НАЕ ДА ЗАЩИТАВАШ КИРО СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВО Е АСФАЛТИРАХА ПЪТЯТ ВЕДНАГА СКРИХА СЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА КИРО Е ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ ИМА УБИТ БЪЛГАРИН КИРО СИ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ БЕЗНАКАЗАНО НАД ЗАКОНА Е ТОЗИ
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И какво ако не обясни? Шишета ли ще му чупиш в главата? Киро побойника къде се намира? Върна ли всички заплати като министър? КС отсъди, че Кирил Петков никога не е бил министър поради фалшива декларация. Защо Киро не върна заплатите? Това са пари на държавата. Защо Киро не пита Асен Василев къде са 9 милиарда, които изчезнаха за 9 дни? Разделиха ли парите или Киро ни лук ял, ни лук мирисал?
23
3
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 5 дни
Срам и позор са куките, но това се отнася и за съд, прокуратура, а и съвсем не на последно място - и за родните ни политици. Този с кривата глава - Калин Орела - ся ще измятка 1000 думи, с които няма да каже нищо...и готоу. Нищо ново под слънцето...
22
15
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 5 дни
ПЕТКОВ ЛИ ГО УБИ БЕ ПИНГВИН ? ЖЕРТВАТА СПАЗИЛ ЛИ Е ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ? ИМАШ ЛИ РАЗМ ДА МИСЛИШ ИЛИ ЛЕСНО СЕ ПОДДАВАШ НА КОНТРОЛ И МАНИПУЛАЦИЯ ПОРАДИ ПРАЗНАТА СИ ГЛАВА ?
21
1
 
11
 
! Отговори
Кръчматъ преди 5 дни
Ама от къв зор Вътрешния "МиПистър" шъ требва да дава отчет на Киру Т., най-разумно е, да попита Вътрешния МиНистър!!! Нъл тъй...... -))))))))))))))))