Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
До ясно и НА РУСИЯ С ЛЮБОВ : Г'лупостите по русофобската опорна точка продължават.
259
1
 
2
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 месец
КОГАТО ПРЕЦЕНИ ЧЕ ТРЯБВА РУСИЯ ГРАБВА ТЕЖКА БРАДВА ,НАХЛУВА В НЕЧИЯ ДЪРЖАВА И ПОЧВА ДА ОСВОБОЖДАВА.
258
1
 
2
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
Идвайте доброволно в руската империя за да не ви вкараме насила! Също като ленински съботник -принудителна доброволност.
257
1
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Сата НАТО и Алекс: Пак ли цъфнахте тук с русофобските си опорки? Естествено че Русия няма да иска Армения да се присъедини към НАТО и там да има американски бази. Ако до границата на САЩ с Мексико например Русия или Китай създадат военни бази, САЩ няма ли да реагират. А Мексико е суверенна държава, също както и Армения, на теория може да го направи, нали? Но на САЩ няма да им хареса. Е, и на Русия американски бази в Армения няма да и харесат. Просто и ясно.
256
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
"Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах"Е, какво да направи Русия след като самата Армения остана безучастна. Пашинян буквално предаде Нагорни Карабах на Азербейджан.
255
2
 
2
 
! Отговори
убеден съм преди 1 месец
че такива закани на руснаците към независимата държава Армения, ще предизвика прилив на ....чувства към руснаците....
254
6
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Мечката отнесе много бой в Украйна и сега вече ръмжи само срещу малки държави като Армения и Молдова.
253
2
 
3
 
! Отговори
така е преди 1 месец
До Много се радвам а от нас колко са яли бой може да прочетете в историятя също доста повече от два пъти
252
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До Вуте.... ако искаме да се откъснем от Русия , ни чака тежка война с Русия , едвали ще бъдем победители! -----///------ Сериозно ли бе, аз съм руски крепостник, така ли? Ми нека да се пробват да дойдат насам, иддийотите...
251
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Как точно Армения може да повтори Украйна? Имат рускоговоряюи регион ли? Ще ги денацифицират, за да ги направят руснаци ли, какво? Просията просто върви много стремително към пълен крах. Само още един фронт им трябва да отворят.
250
5
 
8
 
! Отговори
Много се радвам преди 1 месец
България няма граница с Блатната империя и това е много положитело. Путин не смее да напада натовски държави. Все пак в Съседна Румъния редовно падат някакви путински дронове и ракети. Птинопикантропите не смеят да стрелят по Финландя. Два пъти са яли бой от финландците.
249
4
 
12
 
! Отговори
Кремълските жужаци преди 1 месец
Тероризират всичките си съседи, а Беларус - окупираха. Водят война с Украйна. Окупираха областта Приднестровие от Молдова и не искат да си изтегят армията от там. Путинските национал-терористи откраднаха 33% от териториятана Грузия - Осетия и Абхазия. Да горят в Ада путинските терористи
248
7
 
16
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
След Армения, Кремъл отправи строго предупреждение към Марс, Венера и Юпитер. Евентуалното им влизане в НАТО ще им струва над два милиона перални. И............ клозет разбира се.
247
7
 
15
 
! Отговори
Електорат преди 1 месец
Рушлята първо да погребат Ленин ,да взривят мавзолея му ,па след това да искат да са лидери на света!комунистически смешки...... бензиностанцийка .....червена...
246
20
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
Ние сме същите като Арменците само участието ни в НАТО и ЕС , ни спасява до сега , да не хвръкне някоя българска област в Турция , но и това може да се промени , защото и ние като арменците сме неблагодарници , .... защото , и Армения , и България ги има на картата благодарение на Русия ! А световно правило е който е завладял някоя територия , си е негова , така че помислете , струва ли си , ако искаме да се откъснем от Русия , ни чака тежка война с Русия , едвали ще бъдем победители !
245
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С арменците беше постъпено много мръсно, подмолно и подло, арменците трябва да се връщат в православна Русия, където си бяха преди време, за да оцелеят като нация, задължително(!); иначе турците ще ги унищожат тихомълком, даже и без оръжие или насилие. Когато става дума за оцеляването на нацията ти, нито политика, нито договор, нито заплахи и страх, нито пари , нито друго, нищо не трябва да има надмощие, а само идеята за най-доброто съхранение на малката ти нация.
244
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименНие и един ред не сме чели или учили за комунизма в училищата, по време на същия този социалистически строй, учеха си го тези, които кандидатстваха за партията и съответно за кариерно израстване! Единствено исторически събития, случили се и с тяхно участие и то накратко сме учили.
243
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арменците бяха измамени по много мръсен начин, подписвайки принудително договор, който ощетява арменците и им отне територии в полза на турската марионетка Азърбайджан, подписан под влиянието+давлението на Турция, която използва властта и влиянието си в НАТО и ЕС. Арменците нямат друг избор да оцелеят, освен да се върнат като република в Руската федерация, те са малко на брой и са заобиколени от Турция и мюсулмански държави и рано или по-късно , ще бъдат асимилирани, ако не се върнат в Русия.
242
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях в Армения,те са точни.Всички говорят руzки и даже надписите,освен с техните неразбираеми буквички ,имат и превод на онзи език и кирилица.Това е чиста zлоба от страна на Новите Фашисти в света,които ,изглежда ,никой няма да спре освен като се озоват пред границата му,индивидуално да си спасява дирника.
241
10
 
4
 
! Отговори
Айде бе преди 1 месец
Русия даде територия и обяви за държави , всички тия смръдляци , които вместо да живеят свободно и самостоятелно , под диктовка и за пари от запада се обърнаха срещу най - близките си хора , ...... ами извинявайте но ако САЩ дадат независимост на Тексас , ....и този същия Тексас за пари поиска да разположи там руска база , .... как според вас би реагирал САЩ