Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на Арцах" - Неточно. В продължение на 35 години Армения не направи нищо за утвърждаване на своята държавност в Арцах и когато азерите напреднаха, хитрожопият Николчо поиска руски момци да умират, защитавайки арите. Путин не клъвна на голата кукичка, Николчо се обиди и се хвърли в обятията на Акушерката и на байДжо.
19
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредните джурналистически лъжи - свободни съчинения без точен цитат и линк от изказването. На лъжливите овчарчета вече никой не вярва.
18
13
 
6
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
следващата украйна е останалото от бългерия и нейите храбри бългериани. след което бългерия ще стане дунавски вилает и румелийски окръг
17
8
 
20
 
! Отговори
всеки да разбере... преди 1 месец
Империята на Злото...съществува! Колко прозорлив бе Рейгън! Нова желязна завеса е жизнено необходима и то час по скоро....руснаците на запад---да се екстрадират, имотите на руснаците ---да се конфискуват....
16
16
 
16
 
! Отговори
МДА преди 1 месец
Aко около вас НАТО непрекъснато разполага бази с оръжие и войници, как ще реагирате? Ако някоя държава разположи ядрено оръжие в Куба например какво ще стори САЩ?
15
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. Русия винаги е смятала бившите си републики за васали , които въпреки че са суверенни държави, са длъжни да им се подчиняват. Не е нещо различно от останалите империи, ама се правят, че те не са такива.
14
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът е в предсмъртни конвулсии.Хахаааааа
13
6
 
4
 
! Отговори
Седераст до Фед Крас преди 1 месец
Да, разчитаха на Русия, но преди години надеждите им сега са в Иран
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес никой не може да каже това ли е следващата Украйна, но е ясно, че съдбата на Армения е в ръцете на Николина. Каквото си постелят арите, на това ще легнат.
11
23
 
7
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Тя и една бивша страна Украйна и викат ,ще членува...Ама само ЩЕ!!!
10
22
 
14
 
! Отговори
Седераст преди 1 месец
Статията е преписана от някоя проатлантическа медия и е предназначена за читатели с две гънки на мозъка. Арменците не обичат Пашинян ине му вярват, дните му са преброени!
9
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Москва профилактира най-редовно бившите от СССР.Няма по-нагла държава.Дори САЩ не го правят така.
8
11
 
26
 
! Отговори
Степан Бандера преди 1 месец
Тая болонка не може да уплаши никой вече, особено след провала на тридневната специална абасраливация в Украйна. Да си изваждат смешния контингент от Ереван и да си траят.
7
10
 
18
 
! Отговори
Вчера имаше преди 1 месец
Статия, че Държавата ни се издържа от имигранти. Най-много пари се изпращат от лошия Запад - САЩ, ГЕРМАНИЯ, ИСПАНИЯ. Колко пари заработихабв *** за да влязат в България???? Кажете промити мозъци?
6
29
 
15
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Ако Русия изостави напълно Армения ,Турция и Азерите ще си я поделят за 2 години!!!Иначе сутрешните жълтопаветни ***,рано са се активизирали.Вървете гасете пожари.Политиката не ви е силната страна!!!
5
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На западняците не им пука за хората важното е да дразнят мечока.
4
18
 
39
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Арменците видяха какво означава мечешка услуга. Всеки нормален бяга далече от Блатната, крепостна територия.
3
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада много успешно продава пълни лъжи за просперитет. Реално няма никакъв просперитет, а затваряне на производства и вземане на заеми за да се демонстрира някакъв растеж за 10г. На тях не им е нужен нашия просперитет, а точно обратното, унищожаване на производството, за да купуваме от тях. Унищожете си енергетиката ние ще ви дадем 1млрд... после вземайте заеми да компенсирате нашите високи цени.
2
16
 
37
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
НИКОЙ НЕ ИСКА ТЕРОРИСТИ И КОЛХОЗНИЦИ С ЧЕРВЕНИ ПЕТОЛЪЧКИ. ЗАЩО ЛИ!??
1
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия и Армения са близки народи и се обичат, нещо като с нас. Само във мисирските мокри сънища Русия ще нападне Украйна. Стига всявахте страх у хората.