Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската излагация на олимпийските игри. Ше плаща българинът от джоба си маса пари за медали на чужденци, състезаващи се като българи, защото родните ни спортисти не стават за нищо.
22
8
 
12
 
! Отговори
Дико Сашев преди 1 месец
Когато отборът загуби, винаги е време да се кажат някои истини. Може би е време да се каже как се определя съставът на ансамбъла, който ще излезе да играе. Дали по спортната форма на състезателките или по други критерии, за които всеки може да се досети.
21
20
 
11
 
! Отговори
Позор!! преди 1 месец
изключително слаби - дори нивото им не е за Олимпиада, това 4то място е подарък!
20
4
 
27
 
! Отговори
Стара лисица преди 1 месец
Сега Илияна Раева ще каже, че емоциите са завладели момичетата, демек те са си виновни 100%, а федерацията - 0
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как върви тридневната война на супер мега гига хипер номер едно армията на света? В Киев ли са вече?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Карлос Насар *** всички, стига ревахте!
17
19
 
7
 
! Отговори
4то Място и То преди 1 месец
Им е Много!
16
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА СА ПРОВЕРЯТ ХРОМОЗОМИТЕ НА ОСТАНАЛИТ УЧАСТНИЦИ! САМО ТОВА Е ПРИЧИНАТА!!!!!!!!
15
3
 
22
 
! Отговори
От уроци по история преди 1 месец
Силата ни е в хамалските сортове. Грациите са приятно изключение...
14
13
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 месец
Браво, за първи път от 128 години демек от 19 век, нито един български спортист не взима медал, ако скачача на висок скок не вземе медал, благодарете лично на Бойко Борисов, Раева, Кралев, Венци Стефанов, Боби Михайлов, КирилДомусчиев, Гриша Ганчев,и всички останали унищожители на спорта на изборите:)))) .Един ансамбъл имахме и него го унищожиха. После не се чудете,защо всеки емигира, а да и народа ще плаща пенсиите на чужденците:))))
13
2
 
33
 
! Отговори
Ганьо преди 1 месец
Ей, няма да се научим да не тръгваме предварително с голямата кошница! А и жуpнaлята и те - "перлите", "златните" и тем подобни. Ами хубаво, само че тези суперлативи си ги оставете за друг път, а не когато са четвърти.
12
6
 
43
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
Илияна Раева няма да подаде оставка. Това е женския Боби Михайлов!
11
5
 
21
 
! Отговори
Kuku Ruku преди 1 месец
Тренерите на първите три отбора са свързани с рускини!Винаги ни прецакват!
10
7
 
30
 
! Отговори
Политкоретен преди 1 месец
Е, по-голяма нагласенщина от това нямаше: "шампион стана ансамбълът на Китай"! Тия китайки бяха супер зле! Израелките също не бяха кой знае какво, че да са втори. Всичките допуснаха грешки. Супер политкоретно класиране. За какво изобщо участваме в спортове, където всичко се решава от жури?
9
16
 
14
 
! Отговори
Грозви и БезДарни преди 1 месец
с най-Противната - Раева - НаЧело!
8
3
 
13
 
! Отговори
Истината е... преди 1 месец
Четвърти по грациозност!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега остава да пием кафе. Поздравявам олимпийския шампион. Световните шампиони стават бивши, но олимпийският шампион е друго нещо", написа Хабиб шампиона на шампионите!
6
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямо бутане на Израел, чак до среброто. Малко остана съдиите и златото да им дадат.
5
18
 
15
 
! Отговори
Супер Зле преди 1 месец
Оставка на Раева и на Цялата Федерация - Връщане на Заграбениете Милиони от ДанъкоПлатците! Един Комунистически Китай - ги Победи - двоен Срам!!
4
9
 
16
 
! Отговори
След като преди 1 месец
За златния медал в Токио,с най-големи заслуги се оказа Илияна Раева,сега да си понесе вината и за четвъртото място и да подаде оставка.