Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган

Гаспаров: Независима жена се изправи пред 1000-годишна институция
10 мар 2021 13:17, Елка Василева
226
Снаряди между САЩ и Англия – американците на страната на Меган
Снимка: БГНЕС

Може да се каже, че между САЩ и Англия прелитат едни приятелски, роднински снаряди, но и сериозно се повдигат няколко въпроса. Така журналистът Симеон Гаспаров коментира пред БНТ интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри и реакциите на двете страни по темата.

"Това интервю показа нещо много важно, което ние всички трябва да помним и да внимаваме, че не всичко в идеалния живот е бляскаво и примамливо, така както изглежда отвън, отвътре нещата стоят по различен начин. И ние видяхме един сблъсък между една млада жена, която от 13-годишна работи и се издържа, независима жена, която се изправи пред една институция, съществуваща от близо над 1000 години, и този сблъсък оказа влияние най-вече върху нейното психично здраве", коментира Гаспаров.

Още по темата

Според него преди време това е изпитала Лейди Даяна и сега историята се повтаря.

По думите му американците се интересуват от интервюто на Меган и Хари, защото са видели, че това, което става в техния двор, в нашите дворове - скандалите между снахи и свекърви, го има и в кралските дворове. Така че хората са го следили с интерес, но те в момента имат много по-големи проблеми тук - пандемията, икономическата криза и как да се излезе по-бързо от ситуацията.

Все пак американците вземат повече страната на Меган и Хари.

"Защото в тази връзка те виждат една история на Пепеляшка. Същевременно ние виждаме една жена, постигнала много, и един принц, който се отказва от институцията. Институцията, бизнесът, фамилията - това постоянно се повтаряше в интервюто, защото самата Меган, когато пристига в това семейство, на нея й е взет паспортът, шофьорската книжка, ключовете то колата, забранено й е да се вижда с приятели, дадена й е официална позиция, трябва да спазва етикет, което е тежко за нея, защото не знае какво е това нещо", допълни журналистът.

Според него все повече жени ще се сблъскват с този проблем и двете снахи - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, могат да бъдат пример за младите момичета в неравностойно положение в света и вместо да се карат, биха могли да бъдат голям пример, да ги вдигнат на крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Издържала се от 13 годишна.. А защо само по милионери бръмчи?За да бъдем обективни и реалисти всъщност те и плащат хубавият живот пък тя се отплаща с услуги. Супер -бизнес стар колкото светът.След 30 год не е много оферта зер милиардерите и милионерите все нещо 18-25 търсят ама и красива не само млада.А тя не е нито млада нито красива.Хари и беше последният лачен и престижен влак няма кво да реве за расизъм.Кога иначе грозноватото слугинче ще се омъжи за принц?Може би в Африка.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат си държава да си я направят кралство не да ходят да се натрисат в други кралства.
60
1
 
14
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Типично, църна ще разруши отвътре 1000 г институция. Те нищо не са и няма да създадат, дори банановите плантации са на белите....папка и хвърля на улицата като бананова ***, и почва да се оглежда за друг свободен банан. Факт е че няма небяла прокопсала държава..от 100 поне...
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ГРЕТА ТУНБЕРГ РАБОТИ ОТ 13 ГОДИШНА - ПРОФЕСИОНАЛЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ АГИТАТОР.
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 13 годишна сама се издържала? хахаха пълни глупости.......Ами и тя горката като Баневите и Арабаджиевите, пестяли от закуски за да си купят фабрички и хотелчета! :)))))))))))))))
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз съм индиецНе вървиш бате, трябва да имаш истински чернокож в рода си, иначе в Щатите не те броят за "афро-американец".Вече писаха как на Бахамите местние тая я харасвали, щото не била достатъчно черна, ама това не се водело расизъм, виж, в Лондон било съвсем различно.
56
0
 
9
 
! Отговори
Manaf преди 3 години
Боли *** У......я
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пролетарската херцогиня само с мръсотия напредва.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е така е, някои стават кралици пък други си остават пияници цял живот.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...идва обрата, ще има нов хо ло кост но на друг принцип всяка жаба ще си знае гьола......Абе и аз го чакам този обрат в българското национално мислене ама за жалост все не иде! :))))))))
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАВеднага се вижда в теб един опитен и обигран "професионалист", който явно са го викали да свети, щото за друго не е ставал.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАмериканците си избраха камила с кецове смърдящи на пот за вицепрезидент, добре че е Байдън да усмирява изчадията социалистически.
50
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност почетете малко американските форуми ще видите една огромна част от хора, които я смятат за златотърсачка, а не за жертва.Друг е проблмът, че разни залязващи "величия" решиха да яхнат расовата карта и обявиха как я поддържат - пример - Серина Уилямс, чиято кариера вече на практика свърши, колкото и да я изтупват от нафталина.
49
6
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
И Корнелия Нинова работи от 13 годишна - професия социалистическа лежанка.
48
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците си избраха дъртак с деменция за президент,военолюб и вице -издигнала се, благодарение на оная си работа, та на една мошеничка няма да повярват.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАЩАТА НА ХАРИ НЕ Е ПИЯНИЦА И СИГУРНО ЗАТОВА Е ПО-УСПЯЛ В ЖИВОТА.
46
2
 
17
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Има ли небял, който да не се прави на жертва!?!?идва обрата, ще има нов хо ло кост но на друг принцип всяка жаба ще си знае гьола
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
знаете ли,че вече масово англоезичното население на сащ се задължава да изучава испански в училище.аз имам братовчед,който е в колорадо и при кандидатстване за работа едно от изискванията било владеенето на испански език.сащ бавно,но сигурно се латиноамериканизира.
44
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Другари, спокойно. Другаря Навални бил решил да се ожени за другаря Ходорковски и заедно да се оплачат от Владимир Владимирович в интервю за белоруската държавна телевизия... след срока, разбира се.
43
2
 
22
 
! Отговори
Класика преди 3 години
Когато не ти минават гето номерата да се опитваш да сееш афро расизъм разкол и да нагнетяващ напрежение като в САЩ БС онез дето разграбваха магазини в знак на протест типично по африкански почваш да се правиш ба жертва на расизъм Тези класически стари ЕВРЕЙСКИ номерца са отработена схема за манипулации и сеене на омраза срещу ТАРГЕТА ! Номерца стари колкото света ама има една малка подробност В Европа тези афро номерца не вървятМоже би пред черния афро американец с Хамбургер в уста да мине