Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите

Томас Бах обсъди скандалния боксов мач с Джорджа Мелони
Обновена: 2 авг 2024 16:01 | 2 авг 2024 16:00, Петър Бойчев
132
Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите
Снимка БГНЕС

Президентът на Международния олимпийски комитет - Томас Бах заяви, че трябва да има подобрения в научните методи относно тестовете на спортистите. Бах каза това след среща с италианския премиер Джорджа Мелони, с която обсъди боксовия мач между Анджела Карини и Имане Хелиф (Алжир).

Хелиф бе изключена от Световното през миналата година, защото не мина теста за полова идентичност, тъй като в пробата му бяха открити мъжки и женски хромозоми. Въпросният Мондиал през 2023 г. в Ню Делхи бе под егидата на Международната боксова асоциация, която бе отстранена от МОК заради руския си президент Умар Кремлев.

Хелиф бе допусната до участие в женския турнир, без да й бъдат правени тестове, въпреки завишените нива на тестостерон. От МОК заявиха, че "щом на паспорта пише жена, това е достатъчно за тях".

"Разбрахме се с Мелони да останем в контакт, за да подобрим научната база, за да получим по-голяма яснота в такива ситуации, тъй като Хелиф е жена и участва в международни състезания от шест години. Ние споделяме мнението, че е необходимо изясняване и подобряване на научната база", каза Бах.

Хелиф и Ю-Тин Лин от Тайван се състезаваха на последните Игри в Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен:"Коя алжирка си е кръстила дъщерята Имане/ Иман? Какво означава иман?"+Иман е известна чернокожа манекенка от миналото. Беше жена на певеца Дейвид Бауи.
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен:"Допълнително правило в женския бокс - забрана на удар в тестисите." ===>>Това е идея - вместо да плаче италианката е трябвало да срита НЕЩОТО в чатала и тогава щеше да стане ясно мъж ли е, жена ли е
105
0
 
8
 
! Отговори
Томас Бах абсолютен преди 1 месец
ypoд! Само защото шефа е бил руснак отстраняват цяла организация! Обратните трябва отново да се вкарат в релсите! Трябва вече нов фюрер! Работата прави свободата!
104
0
 
15
 
! Отговори
емо преди 1 месец
Една малка група изр..оди извратиха света , като разрушиха човешките ценности които бяха изградени с много поколения. Трагедия е когато гледаш как мъж бие жена и за това получава награда ---- медал за побоя. ? Всичко това сякаш е нормално за тези изр...оди , които финансират МОК и шефът им изпълнява това което му заповядат от него нищо не зависи.
103
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква жена?! На 100% изглежда като мъж. Дори минимален опит няма за да изглежда поне визуално като жена! За мен е опит за облагодетелстване като се използва трансджендър идеологията
102
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам не един а два иновативни теста: 1 сваляш гащите и проверяваш за атрибути, или - 2 риташ в четала и ако се хване с ръце от болка, значи не е женско.
101
0
 
16
 
! Отговори
Томас Бах е абсолюте преди 1 месец
***! Само защото шефа е бил руснак отстраняват цяла организация! Обратните трябва отново да се вкарат в релсите! Трябва вече нов фюрер! Работата прави свободата!
100
0
 
13
 
! Отговори
Тон преди 1 месец
Френски, либерален WC!
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"щом на паспорта пише жена, това е достатъчно за тях"... Това е обида за абсолютно всяка жена на планетата! Ако си сменя името на Император - прави ли ме император?!? Всъщност да. Ама на какво? Император на личната карта? Има ли месечен цикъл? Може ли да ражда деца? Саут Парк има епизод по същата тема от 1998-*** година. Сезон 1, епизод 11. Преди 26 години са предвидили почти същата ситуация, но там ставаше дума за баскетбол и само черните могат да играят, та еврейчето стана черен дългуч..
98
0
 
16
 
! Отговори
Иди преди 1 месец
Оти ни правят на луди !
97
1
 
23
 
! Отговори
Безапелационно преди 1 месец
Има ли "Y" хромозома, значи е мъж!
96
0
 
10
 
! Отговори
А не преди 1 месец
Трябват ли нови тестове за тестисите на боксиорките?
95
0
 
27
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
Тази " Олимпиада" във Франция е Един Голям Позор! Не може " дами" и момичета,готвили се в спорта " бокс". Да имат срещу себе си " противници мъже"!!!-:( Но е факт уви тази Не,нормална ситуация!!! Кой ще си понесе " отговорността", на този Импровизиран ЦИРК???? Тази " Олимпиада", трябва да се Дисквалифицира!!!
94
0
 
9
 
! Отговори
Mda преди 1 месец
Тоя Халиф прилича малко на жената на Христо Иванов, нищо чудно че точно тая партийка защитава най-пламенно тая идеология.
93
0
 
6
 
! Отговори
те тва е! преди 1 месец
тия без топки ги пишат жени!
92
0
 
11
 
! Отговори
ХХ и XY преди 1 месец
XX и XY мноооого лесно се проверяват! Останалите както се чувстват - във отделна група!!
91
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как МОК ще прецакат джендеротравеститите?! Това откриване каква заявка даде? Каква идеология изповядват сега и ни я налагат с огън и меч? Няма мърдане! За другата олимпиада треньорите да минат през отделенията на болниците за хормонални болни и да си търсят там спортистите! В биатлона- асматици, а в бокса с хормонални отклонения.
90
1
 
30
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Болни мозъци реишха че женския бокс, борба и щанги трябва да са олимписки спортове. Очаквайте мъжко синхронно плуване и художествена гимнастика. Още по-болни мозъци вкараха и трансовете в играта.
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото е записано по време на раждане, това е истината.
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алжир мн.се изложи,ще яде женски тупаник.Като си оскубал веждите и облякъл червено,тутакси му изчезнала патката.Интересни времена.