Путин: Надявам се САЩ да изпълни ангажимента си за Сирия!

Според него примирието е обща цел на Москва и Вашингтон
17 сеп 2016 16:21,
44
Путин: Надявам се САЩ да изпълни ангажимента си за Сирия!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява САЩ да се придържат към поетите си ангажименти за Сирия и смята, че постигането на примирие в сирийския конфликт е обща цел на Москва и Вашингтон, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Вчера САЩ и Русия заявиха, че искат да удължат четиридневното примирие в Сирия, макар че споразумението изглежда все по-нестабилно, подкопавано от нарастването на насилието и неуспеха в доставянето на помощи. Освен това Русия и САЩ подкрепят различни страни в конфликта, което затруднява сътрудничеството. 

Още по темата

По време на посещение в киргизстанската столица Бишкек Путин подчерта, че и двете страни се стремят към постигане на мир в Сирия. "Няма съмнение, че всички в света разбират това, включително и нашите американски партньори, които са изправени пред сложна задача да разделят опозицията от терористите. Но бих искал да сме честни един към друг, и само в този случай ще можем да постигнем напредък в постигането на общи цели", добави руският президент.

Според него Вашингтон не желае да публикува споразумението с Русия, за да запази бойният потенциал на подкрепяните от САЩ опозиционни сили в борбата им с режима в Дамаск, предаде ТАСС.

"За мен не е удивително, че в този случай те се отклоняват от своя постулат за откритост и прозрачност. Това е свързано с трудностите, с които се сблъскват САЩ в Сирия - те не успяват да отделят така наречената здрава част от опозицията от полукриминалните и терористични елементи", заяви Путин, но предупреди, че това е много опасен път. "Изглежда, че нашите американски партньори отново попадат в същия капан", добави той.

Путин подчерта, че Русия и сирийските войски изпълняват своите задължения по решаването на конфликта в Сирия. "А САЩ изглежда не искат да публикуват само защото световната общественост ще разбере, всъщност кой какво не изпълнява", добави руският президент. Той припомни, че страните са се споразумели да се разделят умерените и терористичните групировки в Сирия и да се посочи къде се намират умерените.

"Но какво виждаме сега? Виждаме не разделяне на терористите от здравата част на опозицията, а виждаме опити на същите тези терористи да се прегрупират", добави руският президент. Той потвърди, че Русия няма да публикува споразуменията, докато американските й партньори не се съгласят.

Путин коментира и изборите в САЩ, заявявайки, че Москва ще подкрепи всеки във всяка страна, който е приятелски настроен към Русия. Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп се изказа с възхищение за руския президент, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия осмата икономика в света
13
1
 
2
 
! Отговори
бай Колю преди 7 години
Не знам тия Сащ и Русия що въобще се хабят с изявления като и без това си правят каквото си искат и никой копче не смее да им каже.Нашите пък и те правят изявления ама после-я някоя простотия, я нищо..
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбрахте ли за какво става дума ? Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!! Това са чисти световни хулигани и терористи !!!
11
4
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Абе не знам дали са 1 (терористи). Май има и по-талантливи от тях с радиоактивен полоний.
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите доставки на оръжия за ислямска държава във Сирия ги направи Русия
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха-а, краварите винаги си крият мръсните ризи под леглото. Защото не искат да се види, че всъщност подкрепят и криминалните елементи в Сирия
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАНе съм другар, но Марков са го баднали на моста 1978г., а Путин започва работа в Берлин през 1985г.Поне така пише в интернеДа.:)
7
3
 
17
 
! Отговори
МО РФ преди 7 години
Русия днес заяви че САЩ все още не са започнали да изпълняват своята част от договора,и че търпението на Русия има граници.
6
3
 
14
 
! Отговори
Али Кемал преди 7 години
Странджа тиси срам и позор за БГ.,Турците
5
4
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Странно нямам спомени краварите (терорист 1 ) да са изпълнили каквото и да е било когато се засягат техните интереси.
4
23
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Има предположения, че Путин е боднал с чадъра нашия Георги Марков... - колко му е една бърза командировка на КГБ от Берлин в Лондон... - дрОгарЕ, кажете нещо в негова защита, дали има алиби...
3
3
 
14
 
! Отговори
Боже преди 7 години
Ха ха ха Те САЩ са терористите бре САЩ =Ал Кайда =ИД
2
5
 
24
 
! Отговори
ех Путин преди 7 години
Кога пък САЩ са изпълнявали някакви ангажименти?те поискаха това примирие за да спасят своите терористи от унищожение но нещо не се получава........
1
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!! Това са чисти световни хулигани и терористи !!!