Броят на починалите от COVID-19 в САЩ надхвърли 25 000

Потвърдени са над 598 600 случая на коронавирус
15 апр 2020 07:54, Елка Василева
47
Броят на починалите от COVID-19 в САЩ надхвърли 25 000
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на починалите от COVID-19 в САЩ надхвърли 25 000 според университета "Джонс Хопкинс", който прави изчисления на базата на данни на федералните и местните власти, съобщи ДПА.

В САЩ са потвърдени над 598 600 случая на коронавирус, макар че реалното число е много по-голямо, отчасти поради недостиг на тестове, отбелязва агенцията.

Още по темата

Ройтерс съобщи, базирайки се на собствени изчисления, че броят на починалите в САЩ във вторник е достигнал 25 400, а този на заразените - над 600 хиляди, три пъти повече от всяка друга страна.

В понеделник САЩ съобщиха за близо 1500 нови смъртни случая, свързани с коронавируса, а във вторник  - за нови 1800. Тази статистика е непълна, защото някои щати все още не са предоставили данните си, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: САЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно това число е силно неверно. Както др. Дженсън от Минесота (също сенатор) обясни че CDC дава препоръки да се пише в смъртните актове причина коронавируса, дори само ако доктора има някакво съмнение. Реално докторите имат "правото" да напишат в смъртния акт че пациента е жертва на covid-19 дори ако примерно пациента е постъпил с пневмония в болницата която няма нищо общи с вируса. Така тези данни могат да се завишат и манипулират както е удобно на когото е удобно.
7
3
 
5
 
! Отговори
турчина преди 4 години
нали има карантина а всики ден нови заразени,демек изолацията няма нинакъв ефект
6
2
 
4
 
! Отговори
сравнение преди 4 години
Като се направи изчисление на брой загинали с вируса в България и в САЩ, за България са 1/200 000, а за там са 1/13 200 , т.е. 15 пъти повече като отношение към населението на съотв.държава. Затова стига са мрънкали някои, които си мислят, че при нас било грешка сегашните ограничения, а богатите държави не плачат. Ако ги нямаше ограниченията отрано, сега нямаше да се насмогва би болниците и гробищата. Мислете, за да сте здрави и живи.
5
6
 
8
 
! Отговори
А преди 4 години
Интересното е, че пазарите за животни все още не са закрити в Китай.
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради едни кривокраки с жълти зъби човечета,ядящи клекнали полуопечени плъхове...умряха до сега 127 000 човека!А след месец,два?Година?
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че си безнадеждно ***. Само към днешна дата са регистрирани към 600 000 вируса и така са пръснати по свет, че не можеш изобщо да кажеш от къде и кога почва една епидемия и къде свършва. Вирусните щамове мутират нон стоп и постоянно има епидемии без затихване. Ти пак си мрънкай кой ти е виновен.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро чайниците ше изгърмят много здраво!И в Русия ако починат 20-30 хиляди,направо ще ги затрият заедно с прилепите!
1
9
 
20
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Почти всяка една Световна Чума идва от едно и също място-Китай!Черната чума,Испанската чума...ФАКТ!!! Много преди САЩ да съществува,китайските пандемии обикалят Земята и сеят периодично смърт сред човечеството!