Мъск се жалва от мерките за коронавируса, били фашистки

Коронакризата ще доведе фалити на много компании
30 апр 2020 11:15,
58
Мъск се жалва от мерките за коронавируса, били фашистки
Снимка: БГНЕС

Американският предприемач Илон Мъск, който е сред най-богатите хора на света според Forbes, счита, че въведените срещу коронавируса ограничителни мерки на по-голямата част от територията на САЩ нарушават правата на гражданите и ще доведат до фалит на много компании. Той заяви това в сряда по време на телеконференция с инвеститори в оглавяваната от него компания Tesla, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Говорейки за мерките, приети в Калифорния и други американски щати, той отбеляза: „Бих нарекъл това насилствено заключване на хората в домовете им в нарушение на конституционните им права. Това е мое мнение“. По думите на Мъск, става въпрос за „ужасно и погрешно нарушаване на свободите на хората“.

„Това е възмутително“, добави бизнесменът. „Това ще нанесе сериозни щети на всички компании, не само на Tesla. И макар че Tesla ще се справи с това, има много малки компании, които няма да го преживеят“.

„Ако някой иска да си остане вкъщи, това е прекрасно“, продължи Мъск. „Тези хора трябва да имат възможността да си останат вкъщи и не трябва да бъдат принуждавани да излизат. Но да им се казва, че не трябва да излизат от дома си, че ще ги арестуват, ако го направят – това е фашистко. Това е недемократично. Това не е свобода“, подчерта предприемачът.

Според информацията на Университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на сведения от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 1 милион случая на заразяване с коронавирус и са починали повече от 60 800 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
13
 
! Отговори
Да преди 4 години
Прав е!!
8
11
 
13
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Мъск е умен пич. Не случайно въведе толкова нови хубави неща!
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех другари, съвсем се оплетохте. Последно искате ли да махат мерките или не? Мъск тука прав ли е или не?
6
4
 
8
 
! Отговори
Кулинар преди 4 години
Ще яде дедовият , но трябва да мине време, че да разбере. Някои си го казаха:- По-добре живота на няколко пенсионера, отколкото икономиката да загине! Е, това е тяхната идеология, честито на наивниците!
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно нещо корабът Тесла пак почна да гълта повечко вода.Винаги когато тая пирамида почне да потъва и тоя обвинява правителството..
4
7
 
10
 
! Отговори
Бай Гошо преди 4 години
Колко прав е Мъск!
3
14
 
13
 
! Отговори
Мъск преди 4 години
Няма значение колко хора ще умрат - важното е аз да направя още милиарди!
2
12
 
14
 
! Отговори
Хърбел и щърбел преди 4 години
Готованецът и феодалът се оплаква от лошата държава. Когато я цицаше с "екосубсидии", с ползване наготово на резулптатите от десетилетните усилия на хората от НАСА и със "специалните" цени за Пентагона, не ревеше, а? И когато същата държава си затваряше очите за робовладелските условия на труд в заводите му, беше доволен, нали? На този виден специалист по самореклама (и почти нищо друго) - аре у лево. Каквото за другите, това и за него.
1
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха позитанци са съгласни с Мъск значи хахаха голям майтап. Еха другари, до къде стигнахме да следвате Илон Мъск