2/3 от ваксинираните не искат неваксинирани на празниците

Всеки втори без имунизация страни от семейството си
172
2/3 от ваксинираните не искат неваксинирани на празниците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо две трети от ваксинираните американци забраняват на неваксинирани членове на семействата си да посещават празничните си събирания тази година.

Проучване сред 2000 жители на САЩ, проведено от OnePoll на 2 ноември, изследва как ваксината срещу COVID-19 е повлияла на отношенията на хората с техните близки преди празниците тази година.

Според резултатите двама от всеки трима респонденти смятат, че не могат да се приберат вкъщи за празниците, без първо да се ваксинират. От 65 процента, които са напълно ваксинирани, почти шест от 10 (58%) са отрязали членове на семейството, които отказват да получат ваксината. Междувременно 63 процента не се чувстват комфортно да канят неваксинирани роднини на своите партита.

Седемдесет и два процента от ваксинираните респонденти не смятат, че някога биха могли да накарат някои от членовете на семейството си да разберат важността на ваксината. От друга страна, 14 процента от респондентите в проучването не планират някога сами да си направят ваксина.

На въпрос за решението им, един респондент признава, че „не вярва, че ваксината е безопасна“, докато друг казва, че е „загрижен за страничните ефекти“. Един дори смята, че ваксината „е прибързана и хората, които се ваксинират, въпреки това се разболяват“.

Половината от неваксинираните респонденти (49%) са спрели да общуват с членове на семейството, които не разбират защо отказват инжекцията. Тази напрегната семейна динамика може да обясни защо 22 процента от неваксинираните респонденти досега са били изключени от всички семейни събирания , включително празниците.
Въпреки това 38% от неваксинираните хора казват, че остават в контакт с ваксинираните си близки, а 58% от същата група добавят, че все още са добре дошли на семейни събирания. Проучването също така предполага, че ваксината е изиграла роля в работната сила, както в семейните отношения.

Четиридесет и три процента от неваксинираните респонденти признават, че се „притесняват“ от потенциална загуба на работата и обезщетенията си или да плащат по-високи премии за здравно осигуряване, защото не са ваксинирани.
Притесненията им идват след новата федерална заповед, обявена на 4 ноември, която ще изисква американците, работещи в компании със 100 или повече служители, да получат ваксината срещу COVID-19 до 4 януари или да ходят на тестове за COVID всяка седмица.

Независимо от техния ваксинационен статус, половината от анкетираните (53%) са съгласни, че политизацията на ваксината напълно е разделила семействата им. Четирима от всеки пет (79%) смятат, че политиката не трябва да играе роля в науката или медицината.

Тази тема може да бъде обсъждана на масата за вечеря през този празничен сезон, тъй като над половината (56%) очакват да спорят със семействата си за ваксината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
8
 
! Отговори
122 идиот ръбен преди 2 години
Баща ми е със скорошен прекаран инфаркт и 3 байпаса,майка ми алергична към 23 лекарства,котки,праскови и какво ли не...И двамата са на 63-64,е питат ме,че като глдат така ще вземат да питат лекар дали да се ваксинират,питат ме мене аз антиваксъра.Кажи ми какво да им кажа,да не съм врачка,мога ли аз да поема отговорност за собствените си родители?Аз не мога и не искам да поема тая отговорност.Да питам СЗО,Радев,ЕС,Телев.или некой селски ваксиниръан РЪБ
110
3
 
8
 
! Отговори
118 идиот кръгъл преди 2 години
споменаваш Ботев.......а знаеш ли какво е написал за такива като теб....ето какво "Тежко, брате, се живеемежду глупци неразбрани"....знам, че не можеш да го разбереш.
109
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е по избор, ама по-добре да се ваксинирате, защото иначе ще се наложи да я направим задължителна. Хаххаха. Бax таа демокрация, бax тоа избор!
108
0
 
15
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Да припомня на драскачката.Ваксинирането беше по-желание,сега тези които са пожелали ваксинирането,желаят и другите да се ваксинират.Логично трябва да се посочи справедлив морален поглед,
107
7
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Ето една история и от мен. Един човек на средна възраст се ваксинирал, бил сигурен че това е спасението. Доста време му отнело но успял да накара семейството си да се ваксинира.но какво се случва, разболяват се всички, умира този човек, а близките му по болниците и няма кой да го погребе. Не знам как продължава историята но е истинска от преди 2 месеца. Честито на ваксинираните???!!!.
106
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** те затова одобриха дупченето на децата под 12 ,за да седнат на една маса.на коледа.Абе срамно е това къде правите журналята.Идва време на зелен терор,идва време и за хайдути,партизани и терористи.Ботев и Левски са били терористи за турската империя, пък тяхната кауза за нас е свята.
105
2
 
25
 
! Отговори
Това беше целта - да преди 2 години
отчуждите хората едни от други и да унищожите семейните връзки. Така се почва, после ще стигнем до Павлик Морозов. За по-младите ще поясня, че той е 13 годишно момче, което изобличава баща си и го предава на съветската власт. Ако ви интересува повече, прочетете историята му. Човек, който се отказва от близките си, губи връзката с корените си и така губи душата си. Ще загубим ли душите си заради "ваксинационния статус"?
104
1
 
13
 
! Отговори
до 102 преди 2 години
Те ако ваксините са лимонадки, цвете ще са! Дано да са лимонадки. Искрено се надявам да са лимонадки!
103
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък на мен ми дреме, кой е ваксан и кой не. Пием си винцето на спокойствие.
102
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните нали са Защитени?Чичо Бил Гейтс им е подготвил още партиди игли.Неваксиниран все още от ваксина не е умрял, но ваксинираните *** . Доброволно участвахте в експеримента 2020-2030. Сега не насаждайте омраза
101
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо масово неграмотните и ограничени американци ,трябва да са ни пример за подражание ?
100
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
104, пландемия не се овладява с неработещи ваксини. Пробвай да се дразниш от друго.
99
0
 
8
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
За коледа да не измякаш.. с толково заряд
98
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума, поредните доказателства, че след ваксата хората стават злобни и мнителни
97
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дразнещо е, че антиваксърите саботират овладяването на пандемията.
96
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А помните ли преди по-малко от година как Ангелов обясняваше, че се ваксинира, за да може да прегърне баща си? Тогава хората още вярваха, че ваксинираните ще са "щит срещу вируса", че няма да се заразяват и няма да предават болестта. Не е ли забавно колко са лековерни хората?
95
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То основният проблем на ваксините е че не действат. Едно познато семейство всички ваксинирани и всички се разболяха. Антитела, глупости, след ваксинация, всичко наред. Един умря. Даже най-младия с бронхопневмония. Изобщо тези лимонадки дето ги пробутват като ваксини са гола вода. А американците са си телевизионни зрители и промити мозъци от както се помнят. Изобщо, целия проблем е че Меркел дава пари само при 70% ваксинирани за "възстановяване". Иначе ще си го преминем и ще го забравим
94
0
 
25
 
! Отговори
Били Спасителя преди 2 години
Не се карайте. Разделението на ваксинирани и неваксинирани ще е само до 2025г. След това ще бъде на подчиняващи се, т.е. полезни и неподчиняващите, т.е. излишни за новия световен ред.
93
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па се величаят като "инакомислещи'"! То антиваксър не може изобщо да мисли, само *** като пате фантасмагории и небивалици, за друго не му стига интелектът.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните и те са били неваксинирани,като се ваксинирали от общия фонд тъй да се каже и щом се ваксинират по няколко пъти над една полагаема ваксина,като лимит на човек ще изхарчат фонда за има няма година тъй,че останалата част ще си останат неваксинирани щът не щът понеже вече ваксинираните са се възползвали от фонда,а фонда като всеки фонд 1,че трябва да се застрахова 2,трябва да се презастрахова с вноските еднакви да са заложени в бърз оборот,че да покрият и да са напред инак никак нема