САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски

Напомниха, че България декларира, че Крим е неотделима част от Украйна
Обновена: 22 ное 2021 10:51 | 22 ное 2021 10:51, Камелия Цветанова
366
САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че "Крим в момента е руски".

Още по темата

„Съединените щати,  Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински“, допълват от посолството.

„Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София“, се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, Косово на кого е?
281
5
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
На времето Путин инвестира в Радев, сега той му се отплаща за доверието.
280
3
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
Великоправославния РАЗЛОМ се засича в Средиземно море близо до Ерусалим , стига на юг до Етиопия вкл .Минава край бреговете на Ливан и Сирия. Южно от Кипър, В Европа - този Велико православен разлом се охранява от славяно БЪлгари .МИнава по река Вардар и стига до БАлтииско море западно от Варшава. ИСточно от този разлом се ползва като ЗАЩИТНА АЗБУКА КИРИЛИЦАТА ..
279
3
 
1
 
! Отговори
Внимателно преди 2 години
има една тежка диверсия срещу Българската държава платена в Киев с византииски жълтици.10 век.. Вижте от кога съществува гръцка църква в Славяно Българската империя на територията на Киевска Русь.
278
2
 
1
 
! Отговори
ще им преди 2 години
мине
277
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче няма кой да му напомни Македония каква е?
276
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен229""""Въпросче: Как гледате на Кърджали, на Разград? История, процент от населението, евентуален референдум? Реализъм и еднакво третиране..."""""------------ Айде и ние да питаме теб. ДЪРЖАВА КОЯТО СИ ГРИНИЧИ СЪС СЕБЕ СИ , НО РАЗКЪСНА ОТ ДОГОВОРИ С ТУРЦИЯ!!!!
275
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са притеснени да си събират партакешите и да се омитат от нашата държава. А, да и да върнат парите за самолетите, дето не се знае дали ще ги доставят в близките 20 години.
274
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познайте коя държава изби коренните жители на собствената им територия, а тези, които останаха живи ги затвори по резервати?______________ Бъркате! В Сибир има лагери, мини отдавна. Местното население което оцеля, бе колонизирано, лагерниците-използвани да работят в мините за руснаците-колонизатори.И на юг, я сделаха същата. Защо воюват непрекъснато там сега? Днес върли защитници на християнски ценности. Да де, ама лагерите все още са там - идете и вижте за каква мизерия иде реч
273
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 274 Пенсилвания - Дрънкаш глупости по много провокативен начин, ясно защо. Само едно ще ти кажа - ако Ердоган или който и да е турски политик, си позволи да си разиграва коня в Европа - независимо дали в БГ или гръцките острови и т.н. - последствията за Турция ще бъдат катастрофални и тя ще загуби източна тракия и босфора. Нашата територия е и територия на Европейския съюз, така че там не пипай, да не замирише на изгоряло
272
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мексиканците не са им отнемали Тексас. Тексас сам се откъсва и е бил независим! Чак по-късно решават да се присъединят. Без война, зелени човечета, оръжия !
271
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 276 Анонимен - Минското споразумение се отнася за регулиране на проблема с Донбас - в него няма една дума за Крим. Всеки каскет в тоя сайт - международен експерт, който си мисли, че ако е станал домоуправител, може да стане и президент, ха ха ха, аман от невежество с претенции
270
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хюго Бос, питайте за това Радев и неговите избрани управници!
269
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак по опорката?--------- Нашествието не е подписан договор! Териториалната цялост включва и Крим! Международното право казва друго! Вие русофилите сте силни на опорки! Някои четем и мислим, а не изказваме чуждо мнение!
268
1
 
1
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
И ние сме загрижени защо се взема страната на бюрмаджийте и ние трябва да отстъпваме.....С декларацията на няколкото сенаторчета как сме трябвало да им даде зелена светлина, не печелят поддръжници,на напротив_ подкрепа за такива изказвания.
267
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев печели вота в Северна Македония___________ Обичат го. ------------ Обичат и него, и неговото правителство, разбира се. Трябва най-после да влязат в ЕС!
266
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк за пред хората-да се прави Радев на опонент на САЩ по някои теми.А той да си играе по тяхната *** и прокарва техните интереси.Но циркът е необходим да си каже простия народ,дето го избра-ето българският президент изказва мнение различно от това на САЩ,каква смелост,какъв гръбнак.Гледат се делата,не думите...Хайде да ги видим с Македония какво ще направят
265
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев тепърва ще гази лука, щото е поставен да слугува на нечии интереси, не на България!
264
2
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 276: "Минското споразумение се отнася за украинската териториална цялост". Да, така е. Но когато е било подписано, Крим вече е бил част от Руската федерация, така че не се отнася за Крим.
263
0
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 268: "Ако някой дойде в къщата ти, тя не става негова"? Какви къщи тук? Населението на Крим на референдум е гласувало за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия. Кое има по-голяма тежест - нерушимост на границите или правото на населението за самоопределение? Граници в Европа се прекрояваха не веднъж. Не само за Косово и за Крим. Остава с по-голяма тежест правото на самоопределение. Разбира се, че не ги устройва украинците, както и мексиканците да им отнемат Тексас например.