САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски

Напомниха, че България декларира, че Крим е неотделима част от Украйна
Обновена: 22 ное 2021 10:51 | 22 ное 2021 10:51, Камелия Цветанова
366
САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че "Крим в момента е руски".

Още по темата

„Съединените щати,  Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински“, допълват от посолството.

„Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София“, се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
2
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Защо да е украински,нека да докажат с иторически факти това.
241
6
 
8
 
! Отговори
тито преди 2 години
.......Абе всички мразите Америка , а децата и внуците...все ТАМ. Не я разбирам тази работа и омраза.
240
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сравнението с Кърджали не е уместно - турците са 660 хил., пръснати из страната в Кърджали, Разград, и в цялата страна...Освен това Крим е бил и автономия, и буквално е бил подарен на Украйна, без референдуми и преговори, а при нас има безкрай официални договори след руско-турската война. " _________ Аз не давам! Радев подсказа позиция по въпроса! Автономия в Русия ли? Уупс, в Украйна бил! Минското споразумение от 2015, подписано и от Путин??? Договор!
239
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сравнението с Кърджали не е уместно - турците са 660 хил., пръснати из страната в Кърджали, Разград, и в цялата страна. За малко над половин милион ще им даваш територия? Освен това Крим е бил и автономия, и буквално е бил подарен на Украйна, без референдуми и преговори, а при нас има безкрай официални договори след руско-турската война. " _________ Аз не давам! Радев подсказа позиция по въпроса! +още толкова в Турция! Достатъчно! Автономия в Русия ли? Уупс, в Украйна бил! Минското споразумение
238
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев каза : В момента е руски-какъв да е ... ! Крим в момента е руски - факт ! Какъв им е проблема на краварите ?!
237
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 229 Анонимен - България има международно признати граници и на територията на Бг няма никакви райони с автономен статут. Докато Крим и Косово имаха автономен статут. Проблемът с Крим произтича от разпадането на Съветския съюз - щом Украйна е получила право да се отцепи, същото важи и за Крим като автономна република. Исторически Крим е руски и исторически цялата територия на БГ е българска. Така че между Косово, Крим и Бг няма никакъв паралел. Да си мюсюлманин не е националност
236
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Крим е руски,защото *** укри решиха да обслужват американски интереси.Американците да не го играят на много загрижени.
235
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Крим е украински, защо налагат санкции на Русия? Значи е руски. И какво каза Радев - истината. _____________ Щото са окупатор. Както 1916 ни обявиха война и нахлуха в Добруджа, както на 5.09.1944 ни обявиха война и нахлуха в България и...досега не дават юздите друг да ни управлява. Друг т.е. българин, а не русофил=против държавата ни!
234
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Те, дето друсат хора а децата им не говорят бъларски, са и крайно нагли, ако не били те, от глад щели сме да умрем? Че и били те патриоти, ами като не си тук, много важно какви пари пари си пратил, като не Кърджали, ами и цяла страна ще харижете на да не казвам на кого.......
233
1
 
6
 
! Отговори
афганистанец преди 2 години
ДА бе даа..."загрижени"...колкото ФАЩ бяха загрижени и за АФГАНИСТАН...!!!!
232
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
ние сме загриженеи с базите си в БГ които ползвате безппатно и с политиката която е опасна в черно мкре -защото и вие знаете че Русия ще ви погълне за часове при един конфликт но ще го отнесем ние
231
1
 
4
 
! Отговори
РЕЦИПРОЧНО преди 2 години
Русия е дълбоко загрижена за правата на *** в САЩ...
230
2
 
9
 
! Отговори
бай Х.Й преди 2 години
Боли ме ОНАЯ ми работа за загрижеността на ФАЩ...!!!
229
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Сравнението с Кърджали не е уместно - турците са 660 хил., пръснати из страната в Кърджали, Разград, и в цялата страна. За малко над половин милион ще им даваш територия? Освен това Крим е бил и автономия, и буквално е бил подарен на Украйна, без референдуми и преговори, а при нас има безкрай официални договори след руско-турската война. Друг е въпросът, че тези псевдопартиоти от чужбина, дето друсат хора и пр, оставят страната на други.
228
1
 
4
 
! Отговори
А стига бе... преди 2 години
САЩ "загрижени"...ха-ха-ха...
227
1
 
1
 
! Отговори
След тази преди 2 години
нота от американците българите още повече мразят Боко, защото наклепал Радев, който само казал истината. Хибридна война ли? Ква война?
226
0
 
2
 
! Отговори
Много е важно преди 2 години
България да свали ветото си за влизане на СМакедония в Евросъюза - така Путин ще си има два троянски коня вместо един хаха. Айде сега ще видите, че ще ги пуснем. Най смешното е, че американците ще настояват за това.хаха Новите византийци измамиха американците хаха.
225
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския народ гласува и избра .... --------------------------Не "Българския народ, а 66% от 34% от българския народ гласува и избра... Всъщност, ~66% не гласуваха и не избраха никого. Нямаха достоен български кандидат за президент! Или про-мафиотско-турски, или про-руско, но не и чисто про-български!
224
5
 
6
 
! Отговори
ЕК преди 2 години
Европейската комисия ще допусне голяма грешка, ако не спре незабавно всякакви евро-средства за комунистическите метежници в чалгарска България.
223
5
 
2
 
! Отговори
джо преди 2 години
Те много да не се загрижват, а да се кротнат, защото както вървят нещата цяла Украйна ще стане Руска. Да не дразнят мечката. че след Грузия тези са номер две в списъка от дразнители.