САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски

Напомниха, че България декларира, че Крим е неотделима част от Украйна
Обновена: 22 ное 2021 10:51 | 22 ное 2021 10:51, Камелия Цветанова
366
САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че "Крим в момента е руски".

Още по темата

„Съединените щати,  Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински“, допълват от посолството.

„Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София“, се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
3
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
САЩ, ЕС, Украйна и останалите недоволни външни сили (от изказването на Радев, че Крим у руски) ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА!!! Аре, чупка. Ние сме вече на евразийската пързалка, не в ЕС и НАТО. Остава само да го разберем. Като не знаят кого да подкрепят в БГ и кой е по-близо до демокрацията, ХАК ИМ Е! Аз знам руски, а сега уча и мандарин. На западните *ейове много им здраве, като си мълчат и не подкрепят мислещите хора в БГ. Шит бази, шит Истанб. конвенция, шит всичко!
221
5
 
5
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Скоро като настъпи зимата, фашистите управляващи *** сами ще се молят на Путин да ги приеме в Руската федерация, а българския народ като си види януарските сметки за ток през февруари ще пожелае да излезе от фашисткия блок наричащ себе си НАТО.
220
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой си сложи таралеж в гащите? Отговорът е - всички. Предстоят интересни времена, а разочарованите ще бъдат много. Когато много страни заложат на един ветропоказател, резултатите са непредвидими.
219
3
 
4
 
! Отговори
Питанката преди 2 години
Радев страда от дълбоко личностно разстройство. В чужбина говори едно, в България друго. Да видим коя личност сме избрали за президент?
218
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Черешката на тортата е, че кримчани искат да са в Русия още от референдума през 1991 г. Около 80 % от тах са руснаци. Историята на проблема също е на страната на Русия. В политиката трябва реализъм и еднакво третиране." ____________________________Въпросче: Как гледате на Кърджали, на Разград? История, процент от населението, евентуален референдум? Реализъм и еднакво третиране...
217
4
 
4
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
САЩ да престане да се меси във вътрешните работи на България. Българския народ гласува и избра за президент Румен Радев и никой не е гласувал за посолството на САЩ в България.
216
4
 
4
 
! Отговори
Радев вече преди 2 години
освен за импичмънт стана и за трибунал хаха
215
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента Радев с този отговор показа, че трезво вижда нещата в живота. Тоест, годен е да бъде лидер. Герджиков се доказа като ветропоказател - без лично мнение, без ясно виждане на реалностите и готов да повтаря всякакви глупости, които евентуално ще му искат кукловодите. Е такъв безгръбначен "лидер" не ни трябва. Герджиков никога няма да разбере кой е, къде се намира и на кой господ служи, затова и отнесе шута.
214
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е голата истина, че в момента Крим е руски. Президентът не е казал нещо, което не е вярно. Черешката на тортата е, че кримчани искат да са в Русия още от референдума през 1991 г. Около 80 % от тах са руснаци. Историята на проблема също е на страната на Русия. В политиката трябва реализъм и еднакво третиране. Не може за Косово едно, за Крим - друго. Украйна ще си върне Крим на куково лято.
213
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кънчо, щом се почеше отзад някой световен тиранин в САЩ, позицията му става "официална позиция" на нашето МВнР. Там са селектирани едни пионки - чужди агенти, които са на хранилка в посолствата на избрани западни държави. Главното изискване, да те сложат там началник е да си беззаветно предан на задокеанските кравари и да не мислиш за нищо, ама хич - само да им повтаряш глупостите, като "официална позиция". Чакам от САЩ да обявят, че слънцето изгрява от запад и ще ни стане "офиц. позиция"
212
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуваме, че Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни в позицията си, че Крим е украински, но вашата позиция не ни пречи да наричаме нещата със собствените им имена, а именно, че полуостров Крим е руски. КрьiмНаш!
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световния поробител били загрижени??? Тия пак си тикат гагата в нашите работи. Трябва човек да не е със всичкия си или да е ***, за да нарича черното бяло и да набутва 43 пола доброзорно на целия свят! Да си оправят бакиите при тях (сънния Джо, BLM, фантастичната инфлация, 60 млн американци на купони за оцеляване (спец карти) и др. ...), после да се занимават с нас
210
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""и аз не ги разбирам в Турция, защо не подкрепиха Радев - та той им каза, че ако си забият знамето и направят референдум Кърджали става турска територия!""" ________________ Точно така. А Разград?
209
3
 
6
 
! Отговори
До Херо Мусака преди 2 години
"Косово е Сърбия!" Така скандират вече 23 години в западната ни съседка, ама САЩ им казаха"пи.ч.ку матери!" и Косово е Албания.
208
8
 
10
 
! Отговори
567 преди 2 години
САЩ са загрижени, но България трябва да е най-вече загрижена. Губим 5 години от живота на нас и децата ни. Тъжно.
207
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 213Реално си живял в два строя - комунизъм и поскомунизъм. Демкорация не сме помирисвали тука, и като гледам капацитета на нашия народец няма и да я помиришем.
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 208 - Ем виж ся ... тооо мооее да не си 100% сас всизкооо сяя сагласен нали тай с президнтат, ама сааа глей той губаф чоуек иначе.
205
4
 
4
 
! Отговори
Санкции преди 2 години
Санкции, само санкции за България с русофилско ръководство!
204
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 211 - Aeee krotni са малко и ту уе! Гуляяяма аработа станала па и ти па вече и пааа ... ареее сяяя.
203
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 211 --- България имала официална позиция? Никой не ме е питал, така че, такава няма. Крим в момента руски ли е? Да.