САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски

Напомниха, че България декларира, че Крим е неотделима част от Украйна
Обновена: 22 ное 2021 10:51 | 22 ное 2021 10:51, Камелия Цветанова
366
САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че "Крим в момента е руски".

Още по темата

„Съединените щати,  Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински“, допълват от посолството.

„Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София“, се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
2
 
3
 
! Отговори
разочарован преди 2 години
През този живот минах през няколко обществени строя и всеки път при смяната ставаше все по зле за живеене! Първо се родих и израстнах при социализма където ни убеждаваха, че скоро ще преминем в комунизма. След това ни убеждаваха да се върнем към капитализма, но се оказахме в олигархизма. В началото на века настъпи кретаризма и се настани тиквокрацията. Сега ни убеждават да се ваксинираме, за да може да настъпи неофашизма с което по лесно да могат да ни убиват от разсояние и да търгуват с органи.
201
6
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До Христо Ми бягай на изток тогава. МнВР има официална позиция и наш м.унчо с гордост заявява противоположна позиция. Не е въпросът какъв е Крим, въпросът е че има официално становище на страната ни, официално становище на нашите партньори и страните и блоковете от които ще търсим помощ, а нашият Радев твърди обратното..Ще ви сърбаме попарата с този избор...
200
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе, всички експерти по международни отношения в коментарите не осъзнават последствията които ще последват от това изказване. За съжаления всички скоро ще разберем. Междунароните отношения не са раздумки пред входа. България им официална позиция, и позицията на нашия президент е в разрез с междунардното право. Защо винаги сме на гол тумбак чифте пищови? Близките месеци и години ще са мрачни за България. Не се учим от грешките си и пак си избрахме комунисти. Ще си сърбаме попарата.
199
3
 
7
 
! Отговори
Предател преди 2 години
веднъж - предател завинаги. Лъжец веднъж - лъжец завинаги.
198
1
 
2
 
! Отговори
До 208 преди 2 години
на негласувалите им е все тая на кого е Крим и че се нарушават някакви си права.
197
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""важното е че 67 процента от българите харесват това. Българина е най-вече тарикат. Американците тепърва има да се учат хаха""" _______________________Не лъжете! Само 67% от гласувалите 34% харесват това! Колко % са?
196
4
 
7
 
! Отговори
Херо преди 2 години
вместо да пуска ноти да вземе да разбере, че има голям проблем в България - за мнозинството от българите Русия е повече приятелска страна от САЩ и страните от европейски съюз. Ние сме в техните организации само заради финансовата изгода.
195
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е застанал зад Радев рано или късно е бил прецакан, а този, който все още не е, скоро ще бъде.
194
5
 
4
 
! Отговори
Бойко премиер преди 2 години
Ще трябва да поискаме снемане от поста на този Радев и Герджиков да стане президент.Не може така да ни излага пред съюзниците с които аз създадох прекрасни отношения. Ако се върна на власт те пак ще имат сигурен партньор.
193
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Поне руснаците са направили нещо за нас, докато американците дори не си мръднаха пръста," --------------- Да, руснаците ни обявиха война 1916 г. за да дадат Добруджа на Румъния, те да си върнат контрола над вече независима и развиваща се бързо България! Ген. Колев с конницата си разби жестоко руския нашественик! Русофил! Т.е. работите, говорите за чужда държава-нашественик, против България!
192
2
 
5
 
! Отговори
Херо преди 2 години
вместо да праща ноти да се захване и да обясни на българите защо Крим е украински според нея. Очевидно мнозинството са на мнение че е руски и дори са готови да спорет за това. Чува се че Русия трупа войски на границата с Украйна. Да не стане така, че и украйна да стане Русия според българите.
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Значи се нахвърлят върху нас, щото Радев е казал - "Крим в момента е руски", обаче ни държат най-бедни в ЕС, "_______________ Хайде пак! Кой ни държи бедни? ЕС ни дава 3 пъти повече отколкото внасяме! Къде са, като влязат тук?! България не беше толкова зле след държавния фалит 1987. Пооправи се, русия ни спретна преврата и дойде "демокрация" уж. А то пак БКП)БСП. Разцепиха с провокаторите СДС, изведнъж изчезнаха парите в банките в България и на външнотърговските. Обедняхме съвсем! САЩ, ЕС ли???
190
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не харесвам комунизма, не харесвам това, че всички требва да са равни, но не видях нищо хубаво и от капитализма, дето експлоатират хората :) Поне руснаците са направили нещо за нас, докато американците дори не си мръднаха пръста, това е разочароващо, щото им гледам холивудските продукции :)))
189
0
 
1
 
! Отговори
lk преди 2 години
e kato ne e ruski da im kacnat tasm bombardirova4ite!!!
188
1
 
7
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Ако Русия окупира Украйна, ще има ли бежанци или руската армия ще бъде посрещната като освободителка от фашистите?
187
9
 
14
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Щом Крим е украински, защо налагат санкции на Русия? Значи е руски. И какво каза Радев - истината.
186
4
 
5
 
! Отговори
До 194 преди 2 години
Хаха ама вие верно ли гласувахте за Радев, като каза че Крим е руски. Кьорав карти не играе хаха.
185
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учен: То и България фактически е американска колонияслед като те ни движат цялата политика! Ама кой ще го каже?! --------------------------- Действията гледайте, а не думите на хартия! На кого подарихме тръба за 3 милиарда? На САЩ, на всички партньори в ЕС? Нееее, на Путин да доставя газ на Сърбия и Унгария? Енергетиката цялата ни е под ботуша на Москва! Дадохме им български територии Камчия, Росенец! Не на САЩ. Ама иначе сме били движени от САЩ.
184
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвана се на подмолната уловка на Герджиков.Последва и половинчато обяснение на другия ден,но това не е достатъчно. Необходимо е ясно и официално становище ,че е бил подведен по време на дебатите. Мигновенно последва и подхвърлената динена *** от Русия да посети официално Крим.Това значи ,че признава Крим за руски ! Ако приеме това ще е края на Радев,защото ние които гласувахме за Радев ще го свалим !
183
5
 
22
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Независимо дали си русофил или русофоб, аз не разбирам защо е цялата драма - Крим В МОМЕНТА е руски, защото се управлява от Русия. Украйна управлява ли Крим В МОМЕНТА? Не! Тогава какъв друг да е В МОМЕНТА?? Омръзна ми от западното политическо коректно говорене, което вика на черното бяло, само защото не му харесва. Крим няма магически да стане украински, ако всичко просто решим да го наричаме така. Това не е като промяната на пола, където може от днес за утре да станеш от мъж жена. : )