Мъск: Ще изстреляме отново Starship до месеци

Научихме страшно много за летателния апарат, казва той
21 апр 2023 13:11, Стела Стоянова
38
Мъск: Ще изстреляме отново Starship до месеци
Снимка БГНЕС

Следващото изстрелване на Starship ще се състои до месеци. Това обяви собственикът на компанията „Спейс екс“ Илон Мъск с публикация в Туитър.

Най-мощната ракета се взриви малко след излитане при първия ѝ тест вчера. Въпреки това инженерите обявиха полета за успешен.

Предприемачът още вчера опита да намали очакванията към тестовото излитане на ракетата. Тогава той коментира, че изстрелването на ракетата „без да бъде унищожена площадката“ ще се смята за успешен тест.

„Успехът идва от това, което научаваме, а днес научихме ужасно много за летателния апарат и системите. Знаем какво трябва да се подобри преди бъдещи полети на Starship, заявиха от SpaceX в изявление.

Първоначалните планове за мисията бяха ракетата да направи почти цяла обиколка на Земята, след което да се приземи в Тихия океан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
4
 
! Отговори
Важно е да си нагъл преди 1 година
Същият човек, който пръв зариби света с идеята за такъв тип електрически коли, които са безумна гавра с идеята за "екологичен" транспорт, успя все пак да направи SpaceX най-добрата частна космическа корпорация. Ту се справя, ту се дъни, но никога не му пука. И затова ще направи още неща, преди да изкуфее. Дотук Starship е жалко недоразумение като функционалност и надеждност, но не се знае знае ли се... Само е ясно, че самият Илончо няма да полети към Марс въпреки многото лакърдии на тази тема.
14
2
 
6
 
! Отговори
Еволюция преди 1 година
Руснаците може с право да ги е яд, защото огромна част от орбиталните технолотии днес са или пряко взети или наследство и изведени и осъвършенствани от някогашните технологии на съветската космическа програма. От друга страна съвременна Русия няма нито една успешна програма от Буган насам. (1989-та) А това е много време. Единственото което в Роскосмос изглежда да правят е продукция на стари технологии по стари замразени във времето чертежи. Слушаме ги да обясняват че 60-те са върха и повече няма
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е по скоро най големия гений в човешката история. А за най големия злодей в Руската история има сериозна конкуренция
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че вчера руската авиация успешно пусна 800 кила бомба в Белгород (Русия) те и те така тестват като Мъск и напредват много бързо
11
0
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Браво, сега Мъск ще те забележи и ще те вземе за шеф на програмата Старшип
10
6
 
2
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Всъщност ракетата е грешно конструирана, всичко идва от това че гледат в миналото и вземат неща които не трябва за един космически кораб
9
6
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Мъск е гения на 21-ви век , а Путин злодея.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 - И това го казваш благодарение на кое точчно?Дългогодишния си опит в машиностроеннето? Познанта ти по астрофизика? Близкта тиработа с реактивни двигатели? Кое точно? Или епросот дива догатка?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 - Да, всяко начинание от подобен род изисква много "мозъци", които се купуват с пари (ти представяш ли си, в Лидл да ми дават два пъти пвоече, отколктоо в подобна компания ....), а пари трябват и за развитие - материали, сгради, храна, управление на ресурси. И да, не става бързо, но без мозъци и пари, не става изобщо. Хайде- върви да се преструваш на умен в кръчмата. Петък следобяд е вече - повръщат някои хора!
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракета с толкова много мощни двигатели, няма начин да стигне до Космоса. СССРето се провали с пускането на ракета с 35двигателя. Мъск, дори и да успее, пътят до Марс ще трае години и все нещо ще дефектира.
5
5
 
10
 
! Отговори
Проба-грешка преди 1 година
Човек така се учи да ходи. Пъров пълзи, панде, пак стане на четир крака после малко повече, после се изправи направи няколко крачки, падне изправи се напави още повече крачки, затича се и така. Човека се научил първо да ходи, по-късно разбрал че се казва Юсейн Болт.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Много ясно,че е пари и купуване на мозъци. Коментарът ти е много безсмислен. И това което правят е както казваш етап от покоряването на космоса. И те самите го знаят. Не случайно е експериментална ракета. Не са качили хора в нея понеже знаят,че вероятно ще даде дефект.
3
8
 
7
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Изключително смислената идея за колонизиране на Марс се отлага за след 5-6 века. Но не и точенето на безумни средства.....
2
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, американците си мислят, че всичко е въпрос на пари и можеш да го купиш. От мозъци, до ракети. Но покоряването на космоса е постепенен процес и много сложен. Не става просто да щракнеш с пръсти и хоп! Вече си в Космоса и летиииш, летиииш, носиш се волно и лекокрило. Искам да кажа, че и следващата ракетка няма да я бъде.
1
7
 
14
 
! Отговори
Овцяк преди 1 година
Успешно се взриви.