Семейството на Байдън го убеждава да не се отказва от президентските избори

Те настояват част от съветниците му да бъдат уволнени
1 юли 2024 14:36, Нели Христова
206
Семейството на Байдън го убеждава да не се отказва от президентските избори
Снимка: БГНЕС

Семейството на Джо Байдън е насърчило президента да остане в надпреварата за изборите през 2024 г. Насаме те са обсъдили дали висши помощници трябва да бъдат уволнени след изумително лошото представяне на Байдън в дебата, което хвърли кампанията му в смут, пишат от CNN.

Семейството на Байдън, включително първата дама Джил Байдън, синът му Хънтър Байдън и техните внуци, се събраха в Кемп Дейвид за предварително планирана среща и призоваха президента да продължи да се бори в кандидатурата си за преизбиране, казаха съветници на Байдън пред CNN. Те казват, че членовете на семейството са предложили своята "недвусмислена подкрепа".

Семейството – очевидно разочаровано от екипа, подготвил президента Байдън преди тревожния му дебат с бившия президент Доналд Тръмп – обсъди дали някой от висшите съветници на Байдън трябва да бъде уволнен и дали трябва да се направят промени в персонала на кампанията.

Байдън обаче е известен с това, че е лоялен и защитава своите близки съветници и не обича да уволнява помощници. Към неделя не изглеждаше, че се задават сериозни кадрови промени.

Възхищението и подкрепата, които семейството на Байдън показа на президента в неделя, отразяват екстремните публични похвали на първата дама за нейния съпруг през последните дни.

Семейното събиране в президентската резиденция дойде докато Байдън и неговата кампания се сблъскват с лавина от призиви към президента да се оттегли след президентския дебат в CNN в четвъртък. Дискусиите също бяха фокусирани върху това как членовете на клана Байдън могат да помогнат на президента, а не дали той трябва да преразгледа кандидатурата си, каза един от съветниците.

Байдън с нетърпение събира данни – анекдотични доказателства и обществени проучвания – но очаква по-широк кръг от анкети и изследвания на демократическата кампания тази седмица, казаха съветници, подготвяйки се за очаквано намаляване на подкрепата в щатите на бойното поле. Съветниците превантивно обвиниха грубото медийно отразяване за всякакъв спад, а не собственото представяне на Байдън.

Шокът от дебата в CNN все още не е отминал, като президентът и близките до него са в най-ранните етапи на обработка на непосредствените последици. Мнението на семейството – че Байдън трябва да продължи да се бори – може да се промени през следващите дни, ако низходящата спирала продължи и ако президентът се убеди, че излизането от надпреварата ще избегне потеглянето на демократите тази есен.

Мнението на семейството на Байдън би било от решаващо значение при определянето на политическото му бъдеще – дори повече от известния изолиран вътрешен кръг от висши съветници на президента.

Тези съветници сега са подложени на голямо внимание, като вътрешни хора от партията открито се питат как са позволили на президента да излезе на сцената миналата седмица, за да се изправи срещу Доналд Тръмп, знаейки това, което те трябва да знаят. Екипът на Байдън беше прекарал почти цяла седмица в Кемп Дейвид, опитвайки се да подготви президента за всеки сценарий, с който може да се сблъска в студиото на CNN в Атланта.

Байдън и семейството му се събраха в неделя за отдавна планирана фотосесия с известната фотографка Ани Лейбовиц. Старши съветници настояха пред CNN в събота, че събирането не е имало за цел да обсъди дали президентът ще остане в надпреварата.

Гневът към някои от ключовите членове на персонала на Байдън започна да се разпространява в публичното пространство. Адвокатът от Флорида Джон Морган, един от най-плодотворните и видни дарители на Демократическата партия, посочи старши съветника Анита Дън и нейния съпруг Боб Бауер, който е личен адвокат на Байдън.

"Байдън твърде дълго се е заблуждавал от стойността на Анита Дън и нейния съпруг. Те трябва да си отидат... ДНЕС", написа Морган на X в неделя.

Белият дом отказа да коментира публикацията на Морган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от САЩ
Защо САЩ повиши нивото на тревога в някои от военните си бази в Европа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
2 ракети по двата бряга и американофила ще осъзнае че сащ е по зле и от аржентина. Те заъова дложиха този неадекватноя да лажа
126
3
 
2
 
! Отговори
До 137 преди 4 дни
Браво, ако беше и вярно, грешка нямаше!
125
3
 
3
 
! Отговори
до 141 преди 4 дни
Кое джудже? Ако питаш за Зеленски, кара втори мандат, незаконен. Макарон не го знам кой мандат кара, ама е полузаконен. Пък Денков изкара 9 месеца и вече кара робичката.
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Досега 500 хиляди украински войници бяха убити, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва? От къде ще закарат пушечно месо, сеща ли се някой?
123
0
 
1
 
! Отговори
До 138 преди 4 дни
Май трябва да питаш деменцията и педя човек лакът нос
122
1
 
2
 
! Отговори
Възродител преди 4 дни
Путин бил за Байдън! Значи, да пиша против Тръмп?
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А какво става с Кание, какво става с Кание! Урсула требе да го тури у петнайстио, да го тури у петнайстио като дойде.
120
1
 
4
 
! Отговори
РусоФил ПутинИст преди 4 дни
Това е Нашият Президент!
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Джуджето кой мандат кара?
118
1
 
1
 
! Отговори
FMC преди 4 дни
Между другото, Путин е ЗА Байдън. Така, че няма нищо смучаващо, ако Байдън спечели. Смущаващо е друго. Путин явно знае, че Тръмп ще спечели, затова застава на страната на Байдън. И като му дойде времето, ще се сдъвчи и с Тръмп заявявайки, ето, нали ви казах, че Байдън трябваше да спечели.
117
0
 
2
 
! Отговори
До 135 преди 4 дни
Аз също и ми е много забавно да те гледам как се гърчиш. да си пробуташ простотите
116
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Що не идете вие бе русофили на фронта? Щото не знаете откъде се хваща пушка? Набор 1990 +
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бай прави дън ,дън,дън, дън в памперса и пие гинко с шепи,къде е тръгнал?
114
1
 
1
 
! Отговори
До 130 преди 4 дни
Забавлявам се с ***, като тебе.
113
0
 
4
 
! Отговори
абе преди 4 дни
Каква футболна драма, драги зрители! Защо ни занимавате с поредната холивудска сапунка? И какво значение има дали кандидатът на ДП ще е Байдън, Обама или Камила Харис? Не са се сменили нито Ротшилдови, нито Рокфелерови, нито оная нацистка аймуна Клаус Швааб.
112
4
 
1
 
! Отговори
FMC преди 4 дни
Слушах дебата чрез превод на руски и не ми се стори Байдън да е толкова зле. Напротив, стори ми се обратното. Само че в превода и тонацията е една, на живо друга. Ако е до здравословното състояние на Байдън, ОК. Но ако просто четеш дебата, не виждам нещо кой знае колко смущаващо.Ако е до офтопика от двамата, то и двамата са зле, не само Байдън. Но щом казват, че байдън не се е представил като 20 годишен младеж, добре. Иначе аз съм за Тръмп както се досещате или знаете :)
111
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нищо не може да промени руската изостаналост и простотия, само бой в зурлата,до край!
110
1
 
2
 
! Отговори
its me преди 4 дни
e нали има право на 2-ри мандат?
109
1
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 4 дни
Като си избрал вегетацията и клетката в зоопарка, спри да ревеш, като данак. Ние, изнесените от България сме българи, обичаме България, но предпочитаме да стоим на хилядокилометрова дистанция, поради псевдоинтелигентната върхушка от тъпири, която управляваше, управлява и ще управлява страната.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Америка е управлявана от Рузвелт, който 3 години не е можел да стане от стола, и е била 1000 пъти по добре от ГУЛАГ и Мордор!