Байдън отпуска 2 милиарда за производство на е-коли

Това е изграждане на икономика с чиста енергия
11 юли 2024 15:54, Инна Ангелова
39
Байдън отпуска 2 милиарда за производство на е-коли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над два милиарда долара ще отпусне администрацията на президента на САЩ Джо Байдън. Те ще са под формата на грантове, за да се даде рестарт на заводите за производство и сглобяване на електрически автомобила в осем щата, включително в най-оспорваните Мичиган, Пенсилвания и Джорджия, предаде Асошиейтед прес.

Голямата сума ще бъде отпусната, за да се създадат или запазят хиляди работни места и да подкрепи базираните на автомобилостроенето общности, които от дълго време задвижват американската икономика, съобщи днес Белият дом. Освен трите щата, за които битката ще е оспорвана, средства ще бъдат отпуснати и за съоръжения за електрически превозни средства в Охайо, Илинойс, Индиана, Мериленд и Вирджиния.

Грантовете покриват широка гама от автомобилните вериги за доставки, включително части за мотоциклети и училищни автобуси, хибридни задвижвания, батерии за тежкотоварни камиони и електрически превозни средства, обяви Белият дом.

"Изграждането на икономика с чиста енергия може и трябва да бъде печелившо, както за профсъюзите на автомобилните работници, така и за производителите на автомобили", каза президентът Джо Байдън в изявление. Той допълни, че инвестицията ще създаде много и добре платени работни места.

“Грантовете,  изплатени от знаковия закон за климата от 2022 г., ще помогнат за изпълнението на ангажимента да се гарантира, че бъдещето на автомобилната индустрия е "Произведено в Америка" от американски синдикални работници”, каза Байдън.

"Няма нищо по-трудно за една производствена общност от това да загуби работни места заради чуждестранната конкуренция и променящата се индустрия",  каза министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм, бивш губернатор на Мичиган. Въпреки че конкуренти като Китай инвестират сериозно в електрически превозни средства, грантовете, обявени в четвъртък, ще помогнaт "да гарантираме, че нашата автомобилна индустрия ще остане конкурентоспособна", каза Гранхолм.

Новите безвъзмездни средства допълват 177 милиарда долара инвестиции от частния сектор в производството на електромобили и батерии, откакто Байдън встъпи в длъжност, казаха Гранхолм и други  високопоставени служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този Индивид ако знае изобщо къде отиват и 2 цента Американски пак добре!-:( Ама завалията,изобщо не схваща,нито кой е,нито къде е,нито какво трябва управи! Жалка работа братче!-: ((((
25
0
 
1
 
! Отговори
Проклета преди 2 месеца
Дърта марионетка!!!!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ходещия мъртъв ще раздава ново напечатани милиарди.
23
0
 
2
 
! Отговори
Чико преди 2 месеца
Интересно уж целия свят е в някъква криза но се ръсят едни милярди за глупости.
22
0
 
5
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
Пазарната икономика ли? България след 90та са сблъска със субсидиранате атлантически държавни фирми и икономика.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия които му дърпат конците скоро ще цъфнат във международения съд за измяна към човечеството.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Джо Дементий трябва да му е ясно,че и тая битка е загубена,само където в главата му е вятър и мъгла и едва ли има някаква трезва мисъл!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И стотици милиарди да отпускат САЩианци,съдбата на повечето автомобилни производители е предрешена,до десет години по голямата част от тях отиват в небитието,единици ще са от днешните мастодонти които ще устоят на китайската експанзия в автомобилостроенето!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кво стана с предния му план от началото на мандата му за милиарди помощ за изграждане на хиляди зарядни станции!? Последно информацията беше за 5 или 6 станции изградени, а трябваше до сега да са хиляди.
17
2
 
2
 
! Отговори
Ако преди 2 месеца
Не са 5000 кубика нема шансове
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този труп не го ли заровиха най накрая, вони не се диша
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Част от дневния график на Байдън06.00 - ходене по малка нужда06.30 - ходене по голяма нужда07.00 - събуждане.............
14
4
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 2 месеца
нищо не Отпуска, щото той не знае дори на Коя Планета е и при това се мисли, че е ЧерноКожа Жена - нарече се сам Първата Жернокожа Жена в Белият Дом!
13
3
 
11
 
! Отговори
А1 преди 2 месеца
Байдън знае ли коя дата сме и къде му е адреса?
12
2
 
6
 
! Отговори
Рендето преди 2 месеца
Ако предположим, че най евтиният Ел.Автомобил ще струва 20,000 Долара, то, количеството произведени "тротинетки" ,наричани от някои Автомобили, ще е равно на 100,000 бройки за население от 350 Милионото население на Щатите!!! -))))) На туй му казват "евтина" (утрирам) Предизборна Акция!!!!!!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спря китайците с 100% мита сега и раздава пари на Елоня, какво производство като няма търсене.
10
2
 
10
 
! Отговори
Зеленски преди 2 месеца
Имате свободни грантове? Ами дайте ги на нас. Страшни е-коли ще ви направим. А ако не успеем, ще ги изшмъркаме, няма да отидат зян.
9
2
 
3
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Глупости
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тоя изобщо знае ли какво прави и на кой какво отпуска?
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Давай че зеления пумпал ще ги отнесе . А колко работни места вече отнесе . И колко дупки в земята бяха платени ....