Ще се откаже ли Джо Байдън от състезанието за Белия дом този уикенд?

Източници твърдят, че речта на президента вече е написана
19 юли 2024 18:00, Нели Христова
85
Ще се откаже ли Джо Байдън от състезанието за Белия дом този уикенд?
Снимка: БГНЕС

Джо Байдън може да се откаже от надпреварата за Белия дом до понеделник. Това обяви американският журналист Марк Халперин, цитирайки множество свои източници.

Той твърди, че Байдън вече е взел "голямото решение", въпреки че президентът е познат с това, че взима много лоши решения.

Според източниците му Джон Мийчъм вече изглажда речта на президента.

Интересното обаче е, че Байдън няма да подкрепи директно вицепрезидента Камала Харис да заеме мястото му. Тя ще участва на открита конвенция с още трима кандидати, за да не изглежда така, все едно президентът отстъпва в нейна полза. Тя ще се състои през август.

През последните дни Барак Обама и Нанси Пелоси бяха последните важни фигури на демократите, които изразиха съмнение, че Байдън трябва да продължи борбата.

Интересно е да се отбележи, че в речта си снощи, Доналд Тръмп не спомена Байдън по име, което кара анализаторите да мислят, че екипът му вече се подготвя да се изправи срещу друг кандидат от демократите.

Множество други източници обаче опровергаха Халперин, заявявайки, че той разпространява фалшиви новини и Байдън няма намерение да се отказва от надпреварата.

Белият дом не е коментирал информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешки- деменция-САЩ.
53
2
 
4
 
! Отговори
Центар пуми аР преди 1 месец
Тука има един българин кравар,ама си скъсва зЪдника да заработи няколко цента хахахааа ! Ще го заболят коленцата от позата партер,обслужващ устно кренвирша на дъртия памперс Ха Ха Ха хоооооо...
52
3
 
4
 
! Отговори
п.п. преди 1 месец
новия световен ред е в ход...путин и тръмп ще водят света...ЕС и украйна изчезват!
51
1
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 1 месец
С Бай Дрънн..., деМоничната партия ще загуби изборите на 100%!!! Кланът Клинтън, който стои зад Бай Дрънн..., губи позициите си..., болшинството от подкрепящите демон партията заявиха, че се отказват да финансират кампанията на "Говорещия с духове" и настояват за нов Кандидат. Ще видим кой ще спечели битката в демон партията: Кланът Клинтън или Обама.
50
0
 
0
 
! Отговори
КОПЕЙКА до 50 преди 1 месец
На бас ?
49
3
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
А най смешното е,че *** си мислят,че ако Тръмп спечели и стане президент на САЩ,русия ше цъфне и ше върже:):):):)
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дарителите го карат да се откаже. Той не иска. Колко демократично!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Америка е пълно с българи путинисти. Това са непочтени хора.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джо няма да е президент, а лудия пък съвсем.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън го махат, защото се провали покушението срещу Тръмп, иначе щеше да седи още 20 години на системи в Белия дом и нашите медии щяха да лъжат, че всяка сутрин прави кросове
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека да ви светна, че Брежнев почина на 75, Андропов на 69 и Черненко на 73. Нали за тях седесарите говориха, че били мумии? Гледайте сега Байдън
43
2
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
Няма време за нов кандидат. Почти една година им трябваше да направят предварителните избори.Бюлетините вече са готови. В щата Невада промени в бюлетините може да се правят до последния петък на месец юни в 17 часа, или при смърт, или при установена невменяемост. В още 4 големи щата също има административни пречки, които са свързани с условия, при които лесно не става подмяната. В Уинскоинсин ако кандидата не се откаже през август, не може след това, понеже той остава в избирателните списъци.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той е в състояние, в което и да иска не може да се състезава. Ами да се чуди човек неговите съпартийци как може да нямат ни ум, ни душа, че го тормозят така и го бутат на възможно най-неподходящото за него място. То е направо подигравка.
41
1
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
Да спомена в речта си Байдън, но само веднъж, като каза: Няма повече да го споменавам; И после не го споменаваше повече, което е много нетипично за Тръмп, той обожава вербално да напада и свои и чужди. Явно в екипа му вече знаят публичната тайна.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, Байдън ще се откаже. Либералните лунатици превърнаха Демократическата партия в цирк, ама горкият старец е такъв абсурд, че дори и за този цирк не става. И също така се налага да коригирам авторката на статията относно речта на Тръмп снощи на конвенцията на Републиканската партия. Тръмп спомена името на Байдън. Ама да и е простено, горещо е днес - слънцето сигурно я е напекло.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да се отказва? Байдън и преди 4 години си беше на същия акъл. Как така тогава беше удобен, а сега се срамуват от него? Трябва да не се отказва. Те си го избраха. Да им бъде за урок.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В никакъв случай не трябва да се отказва! Само така разгромът на демократите ще е колосален!
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май се усетиха най-накрая демократите накъде духа вятъра и сега остава само да посплашат деменцията. Какво нещо, Тръмп вече се виждаше победител, но ако му сложат за съперник някой нормален 40-45 годишен кандидат, ще има голям обрат!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A защо ще се отказва? Нали от Белия дом казаха, че всичките му гафове били монтажи, а личния му лекар увери, че бил в пращящо здраве?
35
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Ако има достойнство, но преди всичко поне малко ясна мисъл, ще се откаже. Ако не, ще бъде марионетка на тези, които го бутат към президентско кресло без да се съобразят, че е стар и болен.