Доналд Тръмп: Никой не ме предупреди, че има проблем, преди митинга

Той казва, че хората са видели стрелеца, преди да се качи на сцената
21 юли 2024 18:30, Нели Христова
48
Доналд Тръмп: Никой не ме предупреди, че има проблем, преди митинга
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп сподели, че никой не го е предупредил за проблем в навечерието на митинга в Пенсилвания, когато срещу него бе извършен атентат.

"Никой не го спомена, никой не каза, че има проблем. Те можеха да кажат и да изчакаме 15 минути, 20 минути, 5 минути, нещо. Никой нищо не каза", заяви Тръмп в интервю за Fox News .

"Мисля, че това беше грешка“, добави той. "Как някой се е качил на този покрив? И защо не е докладван?"

По думите му жена е крещяла, че има човек с пушка на покрива.

"Хората бяха видели, че той е на покрива. Имаше хора, които крещяха, една жена в червена блуза крещеше: "Има човек на покрив!" А след това и други хора казаха: "Има мъж на покрива с оръжие!" Това се случи малко преди да се кача на сцената", каза още той.

Washington Post съобщи в събота, че висши служители на Тайните служби на САЩ многократно са отхвърлили искания от охраната на Тръмп за повече жива сила и екипировка на събитията преди опита за убийство на 13 юли.

Агенцията, която отговаря за защитата на Тръмп, отхвърли тези искания, заявявайки на моменти, че й липсват ресурси, пише вестникът, цитирайки хора, запознати с въпроса.

Говорителят на Тайните служби Антъни Гулиелми преди това отрече обвиненията, че агенцията е отхвърлила исканията за повече ресурси за сигурност от екипа на Тръмп.

В изявление, изпратено по имейл до Ройтерс в неделя, Гулиелми каза: "В някои случаи, когато не бяха осигурени специфични специализирани звена или ресурси на Сикрет сървис, агенцията направи модификации, за да гарантира сигурността на защитеното лице".

"Това може да включва използване на държавни или местни партньори за предоставяне на специализирани функции или по друг начин идентифициране на алтернативи за намаляване на публичното излагане на защитено лице", добави Гулиелми.

Директорът на Тайните служби Кимбърли Чийтъл трябва да даде показания пред Комисията за надзор на Камарата на представителите на САЩ на 22 юли за изслушване, свързано със стрелбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
1
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
Това покушение беше инсценировка, за да вдигне рейтинга на Тръмп. Никой професионалист няма да отиде да го гърми с орязан вариант на М16 с единични изстрели. Ще отиде, ще сглоби професионалния снайпер, ще стреля и Тръмп ще стане следващия Кенеди. Това и полу-*** го разбраха. А вие?
42
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Началството на Тайните Служби треска го тресе, че Тръмп няма да забрави за тях, а ще е прзидент след 5 месеца.
41
0
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Тръмп имаше луд късмет.Значи има за какво.Пожелавам му да стане президент отново и да спре войните,които колегите му от демократите забъркаха.
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върху Тръмп тежи грехът срещу демокрацията, когато насърчи вандали да осквернят Капитолия. Освен това, много лъже.
39
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Ами то се видя ,че стрелеца се появи точно на митинга,импровизира и за малко да уцели.Елиминираха го снайперистите от покритие ЮГ.Северните нямаха видимост към него,заради един бор. Така е в щатите.Всеки има оръжие и никой не е застрахован!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън уж не искаше да се оттегли, а сега се оттеглил. Сигурно е много зле...Психиатрите са безсилни.
37
1
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 1 месец
Знаеш ли защо му изxвърлят обувките на метри от трибуната?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oбoнro, Xuтлъpu u Copoc ca мнoo'o cъмнuтeлнu u nogoзpuтeлнu...
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко говори, че умнокрасивите доказват за пореден път нефелността си! Ако беше инсценирано от него, нямаше да има изстрели. Просто щяха да го приберат публично и да застрелят стеелеца. Да ама не, имаше изстрели о раняване. Ама то умнокрадив е диагнлза до живот. По-зле от ***!
34
0
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 1 месец
Само, че охраната не е на Тръмп, а е на подчинение на действащия президент Байдън, който преди една година смени шефа на Сикрет Сървис и екипите. Онези жени с конските опашки са новите служители на службата по сигурност. А онази на трибуната си държи слънчевите очила в дясната ръка, /когато уж спасява Тръмп/ събува обувките му докато другите скачат върху него и го натъртват. Вижте как охраната му хвърля обувките и дори стелката изхвърча. Тръмп ги моли да му дадат обувките - много адекватен е.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Мошеш лично да проведеш следствен експеримент с куршум на 1 мм от черепа ти , гарантирам ти , че ако мръдне малко навътре няма да ти навреди съдейки по съдържанието на главата ти .
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко говори за автоатентат!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йоцо А, от Милениума насам нищо не вършиш. Само обещаваш.
30
5
 
3
 
! Отговори
Йоцо А преди 1 месец
Скоро ще ви покажа в Банкя как се прави по учебник!
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От снимките на покрива до стрелеца се вижда дистанционно и телефон, както и нещо малко като флашка или поне с размери на флашка. Половин час преди стрелбата металдетекторите засекли нещо нередно когато минавал, но го оставили, за да го наблюдават. Има видео заснето как поддръжници на Тръмп стоят под едно дърво на 20 метра от сградата и виждат когато се катери на покрива. Мъж отива до полицая и сочи покрива. Всички виждат стрелеца, само Сикрет Сървис не вижда? Айде, холан, не пасем.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цайса лежеше на покрив отпред и вдясно от Тръмп. Снайперистите на СС лежаха на покрив зад Тръмп. Цайсът бе на 200 метра пред тях и те отлично го виждаха и го държаха на мушка. Спокойно го чакаха да стреля и чак тогава го очистиха.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ако беше охраната на Путин щяха да ликвидират стрелеца още преди да е почнал да стреля.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 23Има нещо гнило в цялата работа.
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата стрелба можеше да се преотврати.Въпросът е защо не я спряха още преди да е настъпила.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Иван Но с твоята глупост не е свършено .