Доналд Тръмп: Никой не ме предупреди, че има проблем, преди митинга

Той казва, че хората са видели стрелеца, преди да се качи на сцената
21 юли 2024 18:30, Нели Христова
48
Доналд Тръмп: Никой не ме предупреди, че има проблем, преди митинга
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп сподели, че никой не го е предупредил за проблем в навечерието на митинга в Пенсилвания, когато срещу него бе извършен атентат.

"Никой не го спомена, никой не каза, че има проблем. Те можеха да кажат и да изчакаме 15 минути, 20 минути, 5 минути, нещо. Никой нищо не каза", заяви Тръмп в интервю за Fox News .

"Мисля, че това беше грешка“, добави той. "Как някой се е качил на този покрив? И защо не е докладван?"

По думите му жена е крещяла, че има човек с пушка на покрива.

"Хората бяха видели, че той е на покрива. Имаше хора, които крещяха, една жена в червена блуза крещеше: "Има човек на покрив!" А след това и други хора казаха: "Има мъж на покрива с оръжие!" Това се случи малко преди да се кача на сцената", каза още той.

Washington Post съобщи в събота, че висши служители на Тайните служби на САЩ многократно са отхвърлили искания от охраната на Тръмп за повече жива сила и екипировка на събитията преди опита за убийство на 13 юли.

Агенцията, която отговаря за защитата на Тръмп, отхвърли тези искания, заявявайки на моменти, че й липсват ресурси, пише вестникът, цитирайки хора, запознати с въпроса.

Говорителят на Тайните служби Антъни Гулиелми преди това отрече обвиненията, че агенцията е отхвърлила исканията за повече ресурси за сигурност от екипа на Тръмп.

В изявление, изпратено по имейл до Ройтерс в неделя, Гулиелми каза: "В някои случаи, когато не бяха осигурени специфични специализирани звена или ресурси на Сикрет сървис, агенцията направи модификации, за да гарантира сигурността на защитеното лице".

"Това може да включва използване на държавни или местни партньори за предоставяне на специализирани функции или по друг начин идентифициране на алтернативи за намаляване на публичното излагане на защитено лице", добави Гулиелми.

Директорът на Тайните служби Кимбърли Чийтъл трябва да даде показания пред Комисията за надзор на Камарата на представителите на САЩ на 22 юли за изслушване, свързано със стрелбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой нищо не каза, защото чакаха цайса да си свърши работата, за да го застрелят на мига. В кюпа са.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Трактора никой не го предупреди :)))
21
16
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Всеки знае, че атентата срещу Тръмп е организиран от Иран. Дори и чичо Дончо го знае много добре. Като отново стане президент, с Иран е свършено.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И той чул крясаците!!! ???
19
1
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Това е нашето въображение на база прочетени стотици източници. Няма как да знаем точно как се е случило. Експертите по стрелба щом казват, че се чува стрелба от 3 вида оръжие, как да спорим с тях? Вероятно всичко вече се знае, но едва ли ще излезе наяве за хората, за да не настъпят гражданско неподчинение или война. Те там не си поплюват. Всяка къща има оръжие. Много са въоръжени до зъби.Тръмп беше много адекватен и си търсеше обувките, които охраната хвърли до стълбите.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 14 При цялото ми уважение към анализа ти , в едно трябва да е сигурен човек в подобна ситуация , че зад всичко това стои голяма мръсотия , нищо общо с човешко . Останалото е човек да си прави изводите от къде какво настъпва .
17
0
 
15
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Не казвам, че са избрали хахото с 20 диоптъра. Казвам, че са го оставили, за да го използват за алиби. Първите 3 изстрела са високоточни. Следващите изстрели са от стрелеца с очилата и те са накъсани и са изстреляни с друг порядък от време. Експертите от службите на САЩ казват, че се чуват изстрели от 3 вида оръжие. Първите 3 са от един вид, строгите 5 са от друг вид и шестия изстрел е в главата на момчето с 20 диоптъра очила. Като нищо са поставили и стълбата да се качи на покрива. Употребен е.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам дали го съзнава , не знам дали и има някакво значение за него , но се превърна в надежда на човечеството .
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговорете на простичко питане, куршумът отпред ли е дошъл или отзад, спрямо ухото?
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен 10 , и тия аматьори от Сикрет сървиз да вземат да изберат един хахо с очила с 10 диоптъра, викаш?? Аре по леко с конспирациите!
13
2
 
12
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
ливерастията се провали засега в краварника, жална им майка, ако бай тръмпи вземе властта... ===)))
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сам сред вълци?
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещата в САЩ са извън познатия контрол.Атакуват се и двамата кандидати от едни и същи тъмни сили на феминистки и ислямисти в ДП, която вярно мрази много Русия, но истината е , че мрази повече САЩ от всичко останало.ДП е проклятие за Америка както ДПС е проклятие за България.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставили са сградата, която е точно срещу трибуната без осигуряване на покрива, допуснали са човек с карабина или AR15, което не е джобен пистолет, (за да бе се скрие, а трябва дори разглобен са се носи в раница) и са оставили стрелеца да стреля 8 или 9 пъти. Как изглежда? Изглежда като опит за убийство с участието на Сикрет Сървис, които са на подчинение на Байдън. Съжалявам да го пиша, но Сикрет Сървис или са пробити, или са много елементарни.
9
16
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп знае точно как са искали да го сготвят, но сега е рано да говори. Ще го направи след като спечели изборите.
7
2
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
И тоя е като пенсионера, кви президенти са тия, се едно нема човеци у САЩ
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са ти казали, защото са очаквали друг резултат, ама..
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бяха го пратили на заколение направо. :(
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1... това че кинефа ти е точно до кухнята, или в спалнята, не те прави по голям...