Какво ще се случи с демократите след оттеглянето на Байдън?

И кои са потенциалните му заместници?
Обновена: 21 юли 2024 23:29 | 21 юли 2024 22:40, Нели Христова
28
Какво ще се случи с демократите след оттеглянето на Байдън?
Снимка: БГНЕС

Сега демократите трябва да изберат нов кандидат. Знаем, че са планирали поименно гласуване за официално номиниране на Байдън за известно време след 1 август. Това вече може да бъде отменено.

Техният конгрес е в Чикаго от понеделник, 19 август, до четвъртък, 22 август. Байдън помете първичните избори, което означава, че делегатите, представляващи всеки щат на конгреса, бяха обещани да гласуват за него.

Те ще бъдат пуснати да гласуват за друг кандидат.

Не знаем много за процеса оттам - по-специално как делегатите ще изберат следващия номиниран. Президентът каза, че вярва, че вицепрезидентът Камала Харис е подходяща за поста.

Има още три възможности, освен Камала Харис, за наследник на номинацията.

Това са:

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, който е фаворит на демократите, а близки до него твърдят, че самият той има амбиции да се кандидатира за президент.

Губернаторът на Илинойс Дж. Б. Прицкер - наследник на богатството на Hyatt, което се оценява на 3,6 милиарда долара.

Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър, която беше потенциален вариант за вицепрезидент на Байдън през 2020 година.

Вицепрезидентът Камала Харис ще се скрие публично, докато президентът Джо Байдън не говори пред нацията след съобщението си, че няма да се кандидатира за преизбиране, според два източника, близки до Харис.

Харис няма да се държи като кандидат за президент, докато Байдън не говори, казаха източниците, но нейните съюзници призовават делегати преди Националната конвенция на Демократическата партия.

Съюзниците на Харис са уверени и казват, че надеждата е DNC да има бърз процес за избиране на кандидат преди конгреса.

Един от източниците прогнозира, че няма да се появят други сериозни кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Демократите 3 дни и 3 нощи ще ядат мусака и ще пият айрян.
23
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 1 месец
До Анонимен 24 Много ли ти е смешно , драги ми смехурко ? И за войната ли ти е смешно ?
22
2
 
1
 
! Отговори
Явно преди 1 месец
До Българин 12 Изглежда много завиждаш на руснаците. Твоят "преател" ти е събрал очите. Явно това, което ти е "разказал" си остава химера за теб. В пещера ли живееш?А на мен, вдин приятел ми разказа, че в Чикаго не може да се влезе в метрото от опи-кани клошари, спящи по пътеките. Дали е вярно? Да не си някой от тях?
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-смешното е, че Камала е по-зле от Джо. Тя постоянно прави лапсуси и грешни логически връзки. Тя често не разбира какво я питат.
20
1
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Залагай народе-коефициянт 10 към 1. Залагаш 10 лева, дават ти един.
19
2
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Някой тук из форума, постоянно повтаряше мантрата, че Дядката ще спечели и Русия ще бъде заличена. Дотук не познава.
18
1
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Нарочно го направиха да нагласят подходящия кандидат. И тия почнаха като в България-подписки за референдуми, всичко редовно, еотът е подменен, референдум няма. Дядо Джо остана излъган. Аз на негово място щях да тегля на всички една маййнна.
17
1
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Ето, така се подменя вота. Зесетки милиони американци излъгани. Сефте.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тю,язък исках да гледам как Байдън се търкулва по стълбите на самолета,как се обърква и навежда сякаш ходи по нужда в тоалетната,язък
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо кой знае какво не се е променило. Демократите върна малко везните, но не много. Американската нация си е разделена от Гражданската война насам, такава и ще си остане. Демократите рушат американските ценности в стремеж да ги адаптират към новите промени по света. С което стават крайни. Републиканците започват да разбират, че да са много крайни не е на добре. Сега остава да сменят Тръмпи след 4 години и всичко ще е наред. Не мисля, че нещо ще влияе на войната в Украйна.
14
18
 
5
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 1 месец
В Терорусия сега е паника. Викат си: Трумпутин ще загуби срещу Харис! А Владолф седи и си мисли: май ще трябва да се изтеглим от Украйна..Байдън направи най-правилното нещо! Само голям патриот може да се откаже и да признае, че вече тялото и ума му започват да не го слушат! Но сърцето си му е същото! Той се притеснява за Америка и за бъдещето ни! И затова и дава път на Камала! Гордеем се с Теб, мистър Президент! А сега Трумпутин се е изпуснал в гащите, защото септември на дебата е в гъ3ъ!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека да върнат всички интервюта и анализи от последните няколко месеца, където всеки се надпреварваше да казва колко много Камала Харис не става за тази работа. Сега изведнъж ако си мислят да сменят плочата и че това ще проработи, значи са по-зле с паметта и от Байдън.
12
17
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън ще умре от яд . Той им даваше да крадат до 1000 долара без нищо да им направят на емигрантите паспорти и право на глас нови заеми за хрантутниците за да го преизберат а то кво стана . Язък за барута са казва . Тука тиквадта държеше МРЗ то и пенсиите на по 300 лева а парите отиваха за Ф16 ки на тройна цена от нашите европейски самолети и антиевропейците го преизбираха 12 години :))) Про.ссс народ с продажни медии тъй му са пада .
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ, БАЙДЪН И КАМАЛА СИ ОТИВАТ ЗАВИНАГИ. ДЕМОКРАТИТЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ.
9
7
 
18
 
! Отговори
да преди 1 месец
тръмп ще ги отвее като вършачка...тоя атентат стана голям плюс за него!
8
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще се случи, Тръмп изгоря. Харис е жена и то чернокожа, което обединява всички недоволни от Тръмп. Мнозинството жени не харесват Тръмп заради политиката му за забрана на абортите, тъмнокожите и латиносите са срещу расистката политика на Тръмп. Вероятността на Тръмп да победи Харис започва дй клони към нула. Русия върви към сигурен разпад, без подкрепата на Тръмп. Ето това ще се случи.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ше изчезнат като партия о толкова ;?
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма време кинтите на сорос и сие да се завъртят и да се пръскат наново по кампании. Когато си злобен алчен измамник и си просиш боя от всеки накрая си намираш майстора. Торбата с лъжите е скъсана и вони страшно.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До УТРЕШНИЯ ВЕСТНИККАМАЛА ХАРИС ЩЕ ПОЛУЧИ СРЕДЕН ПРЪСТ