Чуков: Хутите са в дневния ред на американската политика

Очаква се Нетаняху да се срещне с Байдън
22 юли 2024 10:08, Инна Ангелова
18
Чуков: Хутите са в дневния ред на американската политика
Снимка: БГНЕС

Арабистът Владимир Чуков коментира предстоящата среща между американския президент Джо Байдън и Бенямин Нетаняху. По този повод той каза, че хутите са направили всичко възможно да влязат в дневния ред на американската политика.

"Темата с хутите е пряко свързана със САЩ. Нека да отбележим, че днес се очаква Бенямин Нетаняху да отпътува за Вашингтон. Той има планирана среща с Джо Байдън утре. Хутите със сигурност ще влязат в темите за разговор на двамата ръководители”, каза Чуков пред БНТ и добави, че атаката на дрона е бил насочен към американското консулство в Тел Авив.

“Идеята е хутите да се настанят в дневния ред на американската политика. Близкият изток си остава едно от големите предизвикателства към бъдещия американски президент", категоричен е Чуков.

Арабистът е на мнение, че ако Тръмп бъде избран за президент на предстоящите избори през ноември ще има безрезервната подкрепа към Израел, само че не към Бенямин Нетаняху.

Относно размяната на удари между хутите и Ираел, Чуков коментира, че деескалацията на напрежението между Иран и Израел няма как да има.

"Определени политически кръгове, които черпят своята сила от религията, не могат да се договорят за бъдещето на държавата в Израел. Докато в Иран властта е доминирана от доктрината на джафаритите, представена от духовния ръководител, юриста-богослов Али Хаменей. Можем да очакваме нещо като примирие, което се търси чрез посредници. След разменените удари между хутите и Израел, президентът на Египет е поискал посредничеството на султаната Оман”, допълни Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: нетаняхуСАЩИзраелхути
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Хутите влязоха в дневния ред на израелската политика,а това ще ги премести от Червено море в Червената книга.
13
2
 
1
 
! Отговори
Маркс Енгелс и сие преди 1 месец
До До АзъКанъАзъ7112136 .... Ционизъм значи еврейски национализъм... Не си в час драги !ЦИОНИЗЪМ ОЗНАЧАВА ЕВРЕЙСКИ КОМУНИЗЪМ ! Прочети нещо за еврейските кибуци !
12
2
 
4
 
! Отговори
До АзъКанъАзъ7112136 преди 1 месец
Ционизъм значи еврейски национализъм, но в толкова крайна степен, че да отрича правото на палестинците да имат държава на същата територия и отрича правото на арабите да живеят без да се страхуват от евреите............ционистите са като прикрити нацисти, мразят всичко и всеки, който не е евреин............ти виж историята, защо евреите са гонени от векове от останалите народи!!Защото не са стока, били са мошеници и лихвари, заробвали са цели държави в дългове.........интересувай се малко!!
11
6
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До 12! Би ли направил кратък резюмиран анализ защо намираш Ционистите за лоши? С какво Кафка е виновен,че преди почти две хиляди години някакви психопати унищожават държавата на Израел,а после заселват това място с хей такива психари като палестинците,които не са историческите филистинци ? Ционизъм значи ДЪРЖАВНОСТ,човече! Защо например саудитските националисти са за ционистична форма на управление,сиреч Държава,а Израил да няма това право ? Думата НА-ЦИОН-АЛИЗЪМ казва всичко.Да живее Израел !
10
2
 
8
 
! Отговори
Израел преди 1 месец
има много врагове, не само хутите,но и Иран,и Сирия,и организации като Хамас и Хизбула.............защо ли???И защо всички други да са лоши и терористи, а евреите-ционисти да са добри???Уважавам професора, но той казва само половината истина..........Израел, дори с подкрепата на САЩ , не може да води война на няколко фронта!!!
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
- Видяхме размяната на удари между хусите и Ираел, между хусите и Пиндостан. - Хусите водят по точки. Ако руснаците ги снабдят със свои подходящи ракети, те ще подпалят доста пиндостани разрушители и самолетоносачи, ще подпалят Израел от 4-те крайща.
8
1
 
5
 
! Отговори
Фикси преди 1 месец
Има един експерт по тези въпроси и той се казва Боян Чуков, а тези от къде ги вадите направо ви се чудя...
7
7
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Обикновено не харесвам оценките на господин Чуков,но в случая го поздравявам,защото е прав . Само ще допълня,че хутите не са проблем само на САЩ,а на целият Запад,защото възпрепятствуват търговията. Основният проблем на САЩ и цивилизованият свят е,ще Китай държи икономически контрол над нас. Затова е невъзможно да имаме стабилни икономики. Недопустимо е една държава с над милиард население да прекършва икономиките на всички държави. Китай трябва да бъде спрян,а нашите икономики о-производствени.
6
3
 
10
 
! Отговори
Бум преди 1 месец
Къде изчезна надупченият самолетоносач на сащ в червено море.
5
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Това просто селско недоносче пак ли говори глупости по телевизията?
4
3
 
11
 
! Отговори
Скоро преди 1 месец
Сащ не знае с кой се захваща,афганците пасти да ядат.Но от една страна е добре някой да натрие носа на терористите сащ.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЪРПИЧУКОВ ***
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Козарите направиха за смях най-технологичните армии
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено... След като ги направиха за смях..