Директорът на Сикрет сървис: Провалихме се в това да защитим Тръмп

Кимбърли Чийтъл пое пълна отговорност за пропуска
22 юли 2024 19:27, Нели Христова
108
Директорът на Сикрет сървис: Провалихме се в това да защитим Тръмп
Снимка: БГНЕС

Директорът на Сикрет сървис на САЩ Кимбърли Чийтъл призна, че агенцията се е провалила в мисията си да предотврати опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп, предаде АФП.

„Не успяхме. Тържествената мисия на Сикрет сървис е да защитава лидерите на нашата нация“, заяви Чийтъл по време на показанията си пред Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите.

"На 13 юли ние се провалихме. Като директор на Сикрет сървис на Съединените щати поемам пълна отговорност за всеки пропуск в областта на сигурността", каза тя.

Чийтъл, която се сблъсква с двупартийни призиви да подаде оставка, заяви, че опитът за покушение срещу Тръмп, който беше ранен в ухото, докато говореше на предизборен митинг, е бил "най-значимият оперативен провал на Сикрет сървис от десетилетия".

Тя обаче отказа да се оттегли.

"Мисля, че съм най-добрият човек, който да ръководи Тайните служби в момента", каза Чийтъл.

20-годишният стрелец Томас Матю Крукс откри огън по Тръмп с пушка тип AR само няколко минути след като бившият републикански президент започна да говори на предизборно събитие в Бътлър, Пенсилвания.

Крукс беше застрелян от снайперист на Сикрет сървис 26 секунди след като произведе първия от общо осем изстрела.

Т

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
3
 
! Отговори
награда преди 1 месец
Не само че няма да се оттегли, но и ще получи повишение, когато нещата се пооталожат...
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доказателството, че демократката от сикрет сървис е участвала в покушението е невероятно глупавото й изказване в Дейли мейл, че на покрива нямало агент, защото се притеснявали да не падне. Интересно, а как би обяснила, че снайпериста от сикрет сървис е зяпал атентатора 2 минути и го е изчакал да стреля преди да реагира? Сигурно е бил в обедна почивка и не може да стреля поради религиозни ограничения?
87
0
 
4
 
! Отговори
Провал на Съкрет преди 1 месец
Не изпълниха задачата да убият Тръмп. Ще има наказания.
86
0
 
9
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
ОФФ, тези от Сикрет сървис са много смешни . Колите им разположени около Белия дом имат надписи Secret Service . Толкова са секретни ! Около Белия дом има тройна ограда и пиле не прехвръква , а тук не са забелязали цял снайперист на покрива .
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
TИ се провали не ние, офцоу
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бе това с пингвина - има нещо вярно...
83
7
 
1
 
! Отговори
Язък преди 1 месец
Язък за Меланито. Толкова се зарадва, че ще се оттърве от оранжевият пингвин и ще се отдаде на изпепеляващ кекс с надареният чернокож фитнес инструктор. Извинявайте, ама Тръмпи има тяло на пингвин.
82
3
 
3
 
! Отговори
Граф Промоций преди 1 месец
Жена директор, мениджър, ръководител и пр. е голямо изключение да не се провали!
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Провалихме се" - че аз за 36 години преход не съм чул български политик да изрече тези две думи. Държавата фалира, хиперинфлация години наред, демографска катастрофа, много висока смъртост, висок криминалитет, корупция и каквото можеш да си представиш, обаче никой досега не е казал, че се е провалил. Няма такъв. Всички са успешни - от първия премиер през 1990, май беше Луканов, та до наши дни.
80
4
 
3
 
! Отговори
Лифтинг преди 1 месец
Още ли не са му купили обици? А защо е бил без обувки? Да не би и педикюрист да е присъствал
79
1
 
7
 
! Отговори
Математик преди 1 месец
Провалихте се да го убиете, въпреки организацията на покушението и въпреки че колежката ти Janeen Diguiseppi даде визуален знак и кимна на Матю кога да стреля.
78
1
 
7
 
! Отговори
Баба преди 1 месец
Освен Тръмп и Сикрет сървис всички други хора са го видели.
77
7
 
1
 
! Отговори
Язък преди 1 месец
Язък за Меланито. Толкова се зарадва, че ще се оттърве от оранжевият пеликан и ще се отдаде на изпепеляващ кекс с надареният чернокож фитнес инструктор. Извинявайте, ама Тръмпи има тяло на пингвин.
76
4
 
2
 
! Отговори
Дрифтера преди 1 месец
Е няма нищо, той путев остави 140 холопа да бъдат отстреляни като бесни кучина, а родните друзя останаха невъзмутени, вие се тревожите за ухотот на рижия клоун.
75
0
 
16
 
! Отговори
Кимбърли Чийтъл преди 1 месец
Много искахме да защитим Тръмп, ама нямахме желание
74
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хем си признава, че се е провалила хем отказва да се оттегли...Такава наглост няма дори шефа на българското НСО.
73
1
 
10
 
! Отговори
Легионера преди 1 месец
ПовЕрвах .... След 12 години военна служба, две мисии в чужбина за стрелбата с пушка/снайпер научих едно - слабия стрелец се цели в тялото за да си гарантира шанс че ще уцели, професионалиста се цели в главата за да си гарантира убийство с един изстрел. Тоя набеден "стрелец" всички които го познават твърдят че е ЛОШ стрелец. Да планираш убийство и да стреляш ОСЕМ пъти. И така да да си избереш мястото че да те видят ВЕДНАГА.ТОЗИ е стрелял но НЯМА КАК ДА Е УЦЕЛИЛ ТРЪМП. ДАли не са му помогнали?
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Отворени очи - Много ти хлопа конспирацията. Слушай какво говори Тръмп, който е враг най-вече на Иран, Сирия и Афганистан. Тръмп нито веднъж не обвини Израел за Палестина, напротив, обърна темата и каза, че Джо е позволил на Иран да се възстанови икономически и да стартира нападението срещу Израел чрез Хамас. Тръмп, както и всички останали президенти на САЩ са винаги Про Израел, от там нататкък вече се позволяват разни леки различия.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая говори от три часа и не е отговорила на един въпрос. Не знаела точният час на събитията, не знаела какво е станало, след 60 дена щяла да каже като има повече информация. Най-ми хареса как се оправда че на покрива на който беше стрелеца нямало снайпери защото покрива бил с опасен наклон, но се оказа че снайперистите на сикрет сървиз са били разположени на покрив с още по-опасен наклон.
70
1
 
4
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 месец
Начело се пише слято..