Какво ще се случи с милионите от предизборната кампания на Байдън?

Събраните средства са над 91 милиона долара
22 юли 2024 21:37, Инна Ангелова
67
Какво ще се случи с милионите от предизборната кампания на Байдън?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В изявление президентът на Щатите Джо Байдън оттегли кандидатурата си за нов мандат на предстоящите избори през ноември и заедно с това обяви “пълна подкрепа и одобрение” за вицепрезидента Камала Харис като негов наследник в битката срещу Доналд Тръмп.

До тук всичко е ясно, но въпросът е какво ще се случи с парите, които кампанията на Байдън насъбра до момента?

От екипа на президента споделиха, че събраните средства са над 91 милиона долара. След “пенсионирането” на Байдън, експерти по финансиране на кампанията казаха, че Харис може да използва част от тези пари без много проблеми, но същото няма да е възможно за друг кандидат от Демократическата партия.

Кампанията е организирана както от името на Байдън, така и от името на Харис, което означава, че Харис също има достъп до 91 милиона долара, събрани за тяхната кампания, каза пред "Асошиейтед прес" по-рано този месец Кенет Грос, старши политически съветник и бивш помощник главен съветник на Федералната избирателна комисия.

На вицепрезидента Камала Харис ще ѝ бъде позволено да използва парите а кампания, в случай, че тя бъде официално номинирана за президент, а не някой друг, казва мнението си Саурав Гош, адвокат в "Campaign Legal Center”.

И в двата случая се очаква републиканците да подадат правна жалба, ако парите бъдат преведени на Харис, тъй като тя все още не е "официално номинираната”.

Ако някой друг освен Харис стане официално номиниран, парите ще трябва да бъдат върнати на дарителите. Но има и други неща, които кампанията на Байдън би могла законно да направи с тези средства – като например даряването им на Националния комитет на Демократическата партия, пише Ройтерс.

Но партията ще има контрол върху парите и ще бъде ограничена в сумата, която може да похарчи (малко над 32 милиона долара) в координация с новия кандидат, който няма да има контрол върху това как се използват останалите, съобщи медията, цитирайки Федералната избирателна комисия.

Байдън може също да дари своята част от парите за кампанията на Демократическата партия на супер PAC, въпреки че такава група може да прехвърли само няколко хиляди от тях на нов кандидат в един изборен цикъл. Тези пари почти сигурно биха били и по-малко, тъй като супер PAC не се радват на същите отстъпки за реклама като действителните кандидати, посочва The New York Times.

Демократите обаче може да не се притесняват за последните няколко сценария, ако Харис заеме мястото на Байдън в списъка, точно както иска и тя.

"За мен е чест да имам одобрението на президента и моето намерение е да спечеля и спечеля тази номинация", каза Харис в изявление малко след одобрението на Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Разследване на - Да ... на единична стрелба. Но тези имат полуавтоматична. Демек до 5 изтрела... с едно натискане. На AR 15 им дават до 600 куршума в минута. Раздели го на 5 - 120 дръпания на спусака или две на секунда. Те. е напълно възможно, да изтрелваш куршим на 0.1 секунда.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп събра 400 милиона, като за тези пари не стояха милиардери ... А сега се включи и Мъск. айдън събра парите на Сорос и разни "тек милиардерчета", дето нямаше да стигнат доникъде, ако буквално не ги налагаха. Колко от вас им казаха, да си направят задължително gmial и LinkedIn в училище?!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ше ги делкат нали това е всъщност подкуп.
51
0
 
1
 
! Отговори
Лек преди 1 месец
А какво щеше да се случи с милионите на Тръмп, ако го бяха застреляни?
50
0
 
3
 
! Отговори
шиши преди 1 месец
ше ги даде за кокаин на зеленски
49
0
 
0
 
! Отговори
ехаа преди 1 месец
До В Мизерашка България 49 Колко правилно описа бай Дъно!
48
0
 
0
 
! Отговори
какво? преди 1 месец
От дето дошли, там отишли. Резултат -зиро.
47
3
 
2
 
! Отговори
Булгарашка Мизерашка преди 1 месец
Нищо не става от таа под х уйна Д1ржава на Д1рти ДС на х уйници корумпирани ушеви черни и бели ци г ойнери и MuRvi
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ли ще се случи наистина? Някой хакер може ли да помогне да разберем истината?
45
0
 
5
 
! Отговори
В Мизерашка България преди 1 месец
Мутри условно наречени бизнесмени и предприемачи финансират политическите кампании на политиците и после като са на власт им искат протекции от закона обществени поръчки и други корупционни практики.Това е лобизъм в цивилизованите държави е забранен от закона и се преследва.
44
2
 
1
 
! Отговори
Вицепрезидента му преди 1 месец
Ще си прави кампания с тях кво да се случи това да не ти е България да ги откраднат.
43
0
 
10
 
! Отговори
$ преди 1 месец
Поредното доказателство, че това е най-порочната и корумпирана избирателна система и няма нищо общо с демокрацията. И при нас стана олигарсите финансират партиите, че после и субсидии взимат.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката от музея *** мадам Тюсо ли е?
41
2
 
3
 
! Отговори
Соросоиден Демократ преди 1 месец
Какви пари бе? Кръв повръщам, пари не връщам
40
0
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 1 месец
Акустичният Анализ на звука от поне 3 видео записа - от Микрофона на Тръмп и от 2 мобилни телефона показват всякакъв род такива "странности", за които се мълчи! имаме изтрели от поне 3, дори 4-ри различни оръжия, при това на различни места (разстояния), щото ехото позволява да изчислиш с точност разстоянието. допълнителен "проблем" e, че имаме 2 ранени, 1 убит и Тръмп, също на различни места, което прави 4-ри куршума, което означава, че и 2ри стреляц трябва да има и т.н. и т.н и т.н.
39
1
 
5
 
! Отговори
Разследване на преди 1 месец
Народа: 2рата серия от 5 изстрела при покушението над Тръмп е 0.975 секунди, т.е. всеки изстрел е извършен за под 200 милисекунди, което е СъИзмеримо със Световният Рекорд - тоя 20 годишният се Оказва - Феномен Стрелец - за да ги извърши тия ИзСтрели с такава Скорост!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президентът Байдън е в неизвестност от четвъртък. Какво ще се случи ако не се появи още 3 дни?
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали някой в САЩ се вълнува толкова от вътрешната политика на БГ?
36
0
 
6
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 1 месец
КАМАЛА ХАРИС ЩЕ МЕ ЗАМЕСТИ И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!
35
2
 
11
 
! Отговори
Зеленски преди 1 месец
Аз ли да ви казвам какво да правите с парите ?