Кой ще бъде вицепрезидент на Камала Харис?

Има вероятност за първи женски тандем в историята на САЩ
22 юли 2024 10:45, Елка Василева
28
Кой ще бъде вицепрезидент на Камала Харис?
Снимка: архив, БГНЕС

Втората водеща тема в американските медии днес след тази за оттеглянето на Джо Байдон от президентската надпревара и подкрепата му за Камала Харис е тази кого ще избере Харис за свой вицепрезидент.

Още по темата
Ей Би Си, Си Ен Ен и Ю Ес Тудей представят и списък на евентуалните кандидати в тази насока.

Губернаторката на Мичиган Гречън Уитмър

Тя е на 52 години и е една от водещите фигури в Демократическата партия през последните години. Начело на Мичиган - един ключов щат в президентската надпревара, Уитмър е от 2019 г.  Била е член на Камарата на представителите на законодателния орган на Мичиган от  2001 г. до 2006 г. и на Сената на Мичиган от 2006 г. до 2015 г. Ако Харис я избере за свой вицепрезидент, то това ще бъде първият женски тандем президент-вицепрезидент в историята на САЩ.

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър

Купър, който е на 67 години, си спечели национална слава, като се обяви в защита на правата на транссексуалните. Той е губернатор на щата за втори мандат. Според "Ню Йорк таймс" той е сред "нововъзникващите фаворити" за вицепрезидент на Харис. Самата Харис е говорила открито за добрите отношения, които има с него. Купър вече благодари на Байдън за свършеното от него като президент и изрази дълбока признателност към него, наричайки го приятел.

Губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро

Шапиро е на 51 години и е губернатор на този щат от миналата година, а преди това е бил главен прокурор там от 2017 г. до 2023 г. Вчера той похвали решението на Байдън да се оттегли от надпреварата, но не каза нищо за Харис. Според източници Шапиро и Харис са разговаряли по телефона вчера.

Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм

Той е на 56 години и е една от най-влиятелните фигури в Демократическата партия. Сега изпълнява втори губернаторски мандат на Калифорния. Досега той беше един от най-гласовитите поддръжници на Байдън. Нюсъм е бивш кмет на Сан Франциско. Той подкрепя правото на аборт - една тема, която Харис взима присърце. Нюсъм вече изрази подкрепа за Харис.

Губернаторът на Кентъки Анди Бишър

Бишър е на 46 години и кара втори мандат начело на Кентъки. Преди това е бил главен прокурор там от 2016 г. до 2019 г. Той беше поддръжник на Байдън и участваше в кампании за набиране на средства за кампанията на президента.

Губернаторът на Илинойс Джей Робърт Прицкър

Прицкър е милиардер, известен с това, че дарил милиони на Демократическата партия през годините. Той е на 59 години и е губернатор на Илинойс от  2019 г.

Министърът на транспорта Пийт Бутиджидж

Той е на 42 години и се бореше за президентската номинация на демократите през 2020 г.

Споменават се и имената на сенатора от Аризона Марк Кели и на губернатора на Мериленд Уес Мур.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
Който и губернатор сенатор ,кмет или все тая от ДП е обратен и си приляга за вице!На Масс губернаторката също е лесбо,съответно супер подходяща.Може и кметицата на чикаго,щото е третополова и е демократично.Ако не е извратен важно да е црън,да привлича електорат!
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който от изброените да бъде президент или вицепрезидент с лекота ще победи откачалката Тръмп. Байдън пак го натика на Путин.
24
0
 
0
 
! Отговори
Предлагам преди 1 месец
Брата на Ник Джонас, доказан кавалер и чудесен бял компаньон на жената.
23
0
 
0
 
! Отговори
значи преди 1 месец
бутиджидж толкова и си можА в предните първични избори, въпреки че не мога да му отрека, че говори умно, с по-малко шаблони от всеки кариерен политик - стигна доникъде, ама поради ориентацията си му намериха топло място. нюсъм е сериозно недолюбван дори в калифорния, та се съмнявам някой наистина сериозно да мисли за него. за другите не знам. имам съмнения, че по-скоро Камала ще е пак вице, след като избутат напред някоя одиозна партийна фигура.
22
5
 
4
 
! Отговори
аха преди 1 месец
да, тъпичка е лелката, и грозна, и деца даже няма...........но явно нямат капацитет в САЩ и в демократичната партия да намерят по-качествен кандидат.А може би това е идеята- да се инсталират слаби президенти, за да могат по-лесно да им дърпат конците.........елита и "дълбоката държава" в САЩ!!
21
4
 
5
 
! Отговори
който и да е преди 1 месец
президент и вицепрезидент на САЩ............това няма значение за България...........САЩ ще се оправят, Русия - също...........слабото звено е Европа и ЕС...........България ще изгори първа с тая сервилна политика, никой не мисли за интересите на България!!
20
4
 
6
 
! Отговори
Хйпитурата преди 1 месец
Уффф, тази жена наистина няма багаж, вервайте ми. Явно тенденцията да се инсталират посредствени хора продължава. То и преди 4г. Байдън не ставаше и го видяхме докъде додрапа, стана за смях на целият свят. Тази е жена не става, ама...
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брус Уилис ще е най подходящи
18
2
 
2
 
! Отговори
Айше преди 1 месец
Шорош
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дедо Путин е на 72
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камала Харис е най -глупавата жена в света.Нещо като нашата ц...ка Нейнски.
15
2
 
8
 
! Отговори
Орешарски преди 1 месец
Предлагам Пеевски!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те няма да е изберат, нема нужда от вицепрезидент. Но за кандидатурата...да вземе Джо Байдън, ще и свърши работа:)
13
3
 
9
 
! Отговори
тролололо 13 преди 1 месец
Мен не ме мисли, срещу мен да бягаш пак не можеш да ме стигнеш с центовете от Козяк! Знам , че си на работа и те е яд, но аз съм на море и е жега и си почивам, като се гавря с натовски чифтокопитни продажници, които са на изпадане! Питай Сирски и Зеленчо колко им остава! Даже те разбраха само ти не разбра, че ще те съкращават!
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До руския роб, нищо общо няма, ама нали трябва да си запълваш времето, иначе скука - нямаш работа, нямаш приятели с които да излезеш на по кафе... Само форума ти е спасението
11
3
 
6
 
! Отговори
до 10 натороба преди 1 месец
Има много общо, но както се казва трябва и мозък за да разбереш!
10
3
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 1 месец
До 2. А какво общо има твоят коментар с новината по-горе? Или викаш да си дрънкаме опорката навсякъде.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камилата къща не е създала и деца нема - нема как да управлява ФАЩ :)
8
5
 
3
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Предлагам Байдън да бъде вицепрезидент. Той и без това няма да прави нищо, просто малко на заплатка я Старческия дом.
7
2
 
7
 
! Отговори
как КОЙ?!? преди 1 месец
ПЕЕВСКИ!