Харис вече има нужния брой делегати, за да стане кандидат за президент

Демократическата партия ще излъчи кандидата си до 7 август
23 юли 2024 07:15, Елка Василева
21
Харис вече има нужния брой делегати, за да стане кандидат за президент
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис си осигури подкрепата на  мнозинството делегати на Националния конгрес на Демократическата партия, за да стане кандидат за президент, твърдят източници, предаде Ройтерс.

Още по темата
Президентът Джо Байдън подкрепи Харис в неделя,  когато се оттегли от надпреварата на фона на въпроси за неговата възраст и здравословното му състояние. Той обеща да остане на поста си като президент до края на мандата си на 20 януари 2025 г.

Проучване на Асошиейтед прес сред делегатите показа, че Камала Харис има подкрепата на 2538 делегати, което е много повече от необходимите 1976 делегати, за да спечели гласуването  през следващите седмици. Председателят на Национален комитет на Демократимеската партия Джейми Харисън заяви вчера, че партията ще излъчи кандидат за президент до 7 август.

Делегатите все още могат да променят мнението си преди 7 август, но никой друг не получи гласове в проучването на АП, а 57 делегати заявиха, че не са решили.

В първата си публична поява в понеделник Харис събра привърженици с дебютна реч от кампанията, в която обеща да преследва кандидата на републиканците Доналд Тръмп като прокурор в съдебната зала, какъвто някога е била.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камала и Ваня Григорова са с една и съща боя ( мръсно бяло)
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
луда обратна камила харис, е марионетка наконци на глобалистите :)))
18
4
 
4
 
! Отговори
ДжоБързия преди 1 месец
До ком. 5: Американския народ няма глас като се стигне до там. Конгреса решава всичко. Колкото и късогледи да сте в БГ, няма как да не сте забелязали, че помощта за Укритe в последните 2г. беше единодушно приемана и от демс и от репс. За всичко друго се карат като куче и котка, но дойде ли време за помощи, са единни като на Кубрат стрелите. Зад Конгреса стои военнопромишления сектор! Най-голямата машина на ЮЕС икономиката. Тръмп е пътник
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам тази смешка да е следващия президент на САЩ и господ да ме дари със здраве и дълъг живот, за да се любам още дълго на звучния и кръшен смях.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя малко от боята таз.
15
13
 
9
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Харис събра 80 милиона от дарения за 24 часа. Никой кандидат до сега не го е правил... Тръмпито ще загуби с мнооого. Дебат с нея той не иска, защото ще е дебат престъпник-прокуор. :D
14
4
 
11
 
! Отговори
Нова лигла преди 1 месец
На тази винаги ли е отворена устата в лигава усмивка? Сега се започват прегръдки, милувки, писукания, селфита, разкази от съученици и прочие противни либералщини.
13
12
 
7
 
! Отговори
уверен преди 1 месец
Харси ще победи тръмп. Помнете ми думата. Ако заложи на интернет , ходене от врата на врата и мобилизиране на имигранти и нормални хора....ще спечели.
12
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Като прокурор Камила отегля всички обвинения за педофилия,внимателно събирни през годините към водещи религиозни католически фигури в Калифорния,като при неоспорими доказателства няма нито един осъден???За сметка на това след време е лансирана и подкрепена от ....НПОта от ...католически организации към които естествено не принадлежи?!За черните перли също е интересно да се прочете.То тепърва и на нея ще извадят мръсното бельо,че на Джо памперса ще е супр невинен в сравнение с Камилския
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демократите се превърнаха в партия на цветнокожите маргинали. Каква трансформация! През втората половина на 19 в. възникват като политическо формирование на победените южняци-робовладелци.
10
2
 
3
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Какви ли не пр0100тии пиша за 50 гривни?!?А за 100...
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая е американската Цецка. Неизбираема.
8
4
 
11
 
! Отговори
приветствам! преди 1 месец
Тази ще е даже по-забавна от Джо :)))
7
4
 
12
 
! Отговори
Ами... преди 1 месец
Защо няма кандидат от индианската общност, защо? Тази е по-зле и от самия Байдън, нищо че акъла й е още на място! Някой да се сеща да е направила нещо значимо в досегашната си кариера?
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слушах снощи един специалист - Харис била безжалостна към престъпниците, за разлика от комунистите!? Абе, нали комунистите бяха жестоки, терористи... Как така сред демократите в САЩ има комунисти? Леле, ако изпуснат нещата и Тръмп спечели как ще обърнат палачинката? Голямо лицемерие! Невиждано. До вчера Тръмп беше пример за американската мечта, символ на САЩ, сега стана враг на Вселената, щото не иска войни и кръвопролития! Да им се чудиш на невроатлантиците...
5
6
 
14
 
! Отговори
паф преди 1 месец
не вярвам американския народ да иска парите му да отиват за бандитса украйна, още повече че и сега търгуват суровини от русия!
4
3
 
12
 
! Отговори
Обещание преди 1 месец
Че ще го преследва като прокурор след като стане президент. Разделение на властите, бате......., политически диалог , како :-)))) Да беше обещала че като върховен главнокомандващ ще му прати navy sesls да го набият. Цирк:-)))
3
5
 
16
 
! Отговори
да преди 1 месец
тръмп е мъжага, ще я смачка като гнила круша! в историята САЩ не са имали жена президент, особено пък афроамериканка!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тази ли е надеждата на либерастите? Без много груба манипулация на вота, изборът на американците е ясен и той не е КамИла
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази в кариерата си нищо не е напрвила. Нищо освен говорене.