Видео показа обърканите агенти на Тайните служби над трупа на Томас Крукс

Значи това е човекът, пита агентът
26 юли 2024 18:00, Нели Христова
58
Видео показа обърканите агенти на Тайните служби над трупа на Томас Крукс

Графично видео, показващо тялото на мъжа, опитал се да убие Доналд Тръмп, моменти след като той беше застрелян от Тайните служби, бе разпространено в социалните мрежи.

Пуснат от сенатора от Айова Чък Грасли, кадрите от бодикамера разкриват колко объркани са били агентите в Бътлър, Пенсилвания, на 13 юли.

Местна полиция и мъж в тъмен костюм, за когото се смята, че е агент от Тайните служби, стоят над тялото на Томас Крукс. Следа от кръв тече по покрива, на който е бил снайперистът, въпреки че тялото е замъглено.

Агентът изглежда потвърждава, че службата е знаела, че Крукс е идентифициран като подозрително лице. "Значи това е човекът", казва агентът. "Това е той", отговаря офицер.

Полицаят показва на агента снимка на телефона си и споменава мотора, с който Крукс е пристигнал: "Нашият снайперист го е видял да се отдалечава", казва полицаят.

Агентът казва, че току-що му е било казано, че собственикът на мотора е бил задържан, преди да предположи, че това е било грешка, тъй като стрелецът е мъртъв. Те обсъждат членовете на обществеността, които са забелязали Крукс на покрива и са се опитали да предупредят органите на реда.

Видеото е получено от службите за спешна помощ на окръг Бийвър в съответствие с исканията на Конгреса, според Грасли. Той казва, че кадрите от бодикамера предоставят повече информация, "отколкото Тайните служби ще споделят с Америка". Грасли добави в Twitter/X: "Нуждаем се от подробни отговори възможно най-бързо относно пропуските в сигурността. ПРОЗРАЧНОСТТА НОСИ ОТГОВОРНОСТ."

Крукс стреля многократно, убивайки 50-годишния Кори Комператоре, бивш шеф на пожарната, който защитаваше семейството си от градушката от куршуми. Един куршум удари ухото на Тръмп.

Това е най-голямата криза в Тайните служби от десетилетия.
Кимбърли Чийтъл подаде оставка като директор във вторник, ден след като се сблъска с двупартийно осъждане от комисията по надзор на Камарата. Тя отказа да отговори на въпроси на разочаровани законодатели за това как служителите са реагирали на подозрителното поведение на стрелеца.

"Независимото разследване, за да стигнем до дъното на случилото се на 13 юли, продължава и очаквам с нетърпение да оценя заключенията", каза президентът Байдън в изявление. "Всички знаем, че това, което се случи този ден, никога не може да се повтори."

JUST IN: Bodycam footage released by Senator Chuck Grassley from the Trump Pennsylvania rally on July 13th.

The video was obtained from the Beaver County Emergency Services Unit.

In the footage, the men were discussing how they had noticed Thomas Crooks earlier before the… pic.twitter.com/KQErF69xk5

— Collin Rugg (@CollinRugg) July 23, 2024

Тайните служби също се разследват.

Във вторник The Washington Post съобщи, че Тайните служби са насърчили Тръмп да избягва провеждането на митинги на открито. Твърди се, че кампанията му проучва големи закрити места, които могат да поберат хиляди хора, като същевременно минимизират риска за безопасността.

Тръмп нарече оставката на Чийтъл "неизбежна" и каза, че сигурността му е трябвало да бъде затегната преди стрелбата.

"Трябва да се чувствам в безопасност. В противен случай, предполагам, не бих могъл да правя тези неща", каза той пред Newsmax."Сега те наистина са подсилили охраната. Трябваше да я подсилят преди. Знам, че ги помолихме да я укрепят."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
2
 
! Отговори
И не забравяйте! преди 1 месец
Не забравяйте, че Доналд Тръмп е бил известно време ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ на Джо Байдън. Това самият Байдън го каза преди 2-3 седмици. После Байдън се разочарова от Тръмп и го сменя с Камала Харис.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 26 ТРЪМП!!!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стрелецът умря, мотора си тръгна.... всичко е ясно!
24
2
 
3
 
! Отговори
А сега? преди 1 месец
Сега кой ще спечели? Нахала Харис? Или Доналд Тръмп?
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо Не ме Интересуват Янки!!
22
2
 
0
 
! Отговори
нищо ново под слънце преди 1 месец
До Христо Христов Нищо ново под слънцето! Това не е първият случай. Джон Кенеди, Роналд Рейгън и Абрахам Линкълн също сами си организират атентати, за да си вдигнат рейтинга. Въпреки, че стрелците са били неточни и резултатът не е бил според очакванията на Кенеди, Рейгън и Линкълн.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи са знели, че иска да пуца по Тръмп, ама са чекали пръво да думне Тръмпа и после да го елиминират!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали бяха намерили в колата му улики? Какъв мотор?
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рибата се вмирисва откъм главата. Къмбърли-шефката първоначално не искаше да подава оставка. Равноправието на жените е нож с две остриета, защото слагат на отговорни позиции хора по полов признак, а не защото са компетентни. Защо Урсула е избрана пак? Шефката на ЕК - Урсула фон дел Лайен, Световната Банка - Сталинка Георгиева, Европейската Банка - Кристин Лагард, шефка на парламента на ЕС - Роберта Мецола. Питате се защо ли светът е в криза?
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя сякаш го оставиха да стреля и чак след това го застреляха. Много подозрително е цялото нещо и как го оставят да се разположи на покрива. Или е било умишлен пропуск от страна на службата или са много некомпетентни, повече ми изглежда на първото. Преди по всякакъв начин се опитваха да отстранят Тръмп и това им остана като последна възможност. Мирише си на голям заговор от където и да го погледнеш.
17
1
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
Обява за Работа от ЦРУ: "Търсиме Снайперист за Специална Мисия с поне 12-ти Диоптър, без Опит, дори най-добре и пушка през живота си да не е виждал!" Майтап бе, Уили!
16
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Пореден провал на Сорос да убие свой враг!За вехтия рептил вече има само един път-надолу!
15
1
 
10
 
! Отговори
Люк Скайуокър преди 1 месец
Ако този "агент" е олицетворение на тайните служби, то е учудващо как изобщо успяха да намерят стрелеца. Дори и умрял. Пълен безхаберник, безидейник и безмозъчник. Типичен Homer Simpson!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижда се , че покривът е почти равен , какви глупости говореше шефката на Тайните служби , че не са качили снайперист на същия този покрив , за да не падне .
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е тука много екзалтирани, споко, не винаги става от първи път... Щатите няма да оставят путиниста да им стане президент.
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРИ ТАКАВА СТРЕЛБА И ДЕКОРА ОКОЛО ТРЪМП И НЕГОВОТО ПОВЕДЕНИЕ-ВЕДНАГА СКАЧА С ЮМРУК И ОХРАНАТА НЕ ГО ПОКРИВА, А ГО ОСТАВА ДА АГИТИРА!КОЛКО ГЕРОЙСКИ СЕ ДЪРЖИ СТАРЧОКА!САМО ДУПЧИЦА ЗА ОБИЧКИ НА УШЕНЦЕТО!ЦЯЛ СВЯТ ГЛЕДА ШУМЕН КАК СИ ВСИГА РЕЙГИНГА!!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сикрет сървис работят безупречно единствено в холивудските продукции.
10
0
 
14
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Има ли нормален човек,който да не е наясно със случая,кой стои и кой го е организирал? Само две констатации: Първо има предупреждение за заподозряно лице- без намеса.И второ след осем изстрела по Тръмп - стрелеца е убит веднага.Коментарът е за наивници.
9
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Нормално при жена - директор.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
петърчо, научи английски вместо да измисляш нови думи, моето момче