Доналд Тръмп подкрепи криптовалутите

Те веднага отчетоха скок на борсата
29 юли 2024 23:20, Инна Ангелова
29
Доналд Тръмп подкрепи криптовалутите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като Доналд Тръмп удари рамо на криптовалутите, акциите на регистрираните в Ню Йорк компании за търговия с криптовалути поскъпнаха преди отварянето на борсовата търговия днес, предаде “Ройтерс”.

Акциите на криптоборсата Coinbase се покачиха с 3,7%, а книжата на криптокопачите Bitfarms, Riot Platforms и CleanSpark поскъпнаха с между 3,4 и 4,5%. Мениджърите на криптоактиви често се оплакват от прекомерен надзор и враждебна регулаторна среда от страна на администрацията на президента Джо Байдън.

Гари Генслър, председател на Комисията по ценни книжа, защити мнението си за индустрията, цитирайки голямата волатилност и спекулативния характер на токените. Все пак криптовалутата бързо се премести от периферията на финансовия свят към мейнстрийма, подпомогната от подкрепата на институционалните инвеститори и одобрението на борсово търгувани фондове, обвързани със спот цената на биткойна и етера.

Победата на Тръмп на президентските избори може допълнително да даде тласък на индустрията. В събота кандидатът на републиканците каза, че администрацията му ще създаде национална "база" от биткойни, което правителството на САЩ притежава в момента и които са основно иззети при действия на правоприлагащите органи.

Тръмп заяви по-рано по време на президентската кампания, че иска всички останали биткойни да бъдат добивани в Съединените щати. В резултат на това развитие биткойнът скочи с цели 2,4 на сто до най-високото си ниво от средата на юни. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'До Мотун - Баш нещо, деот имат "крипто" в него, не е ...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5 - Как само звучи "нелегално разплащане" ...
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой ще им обясни ли, че 4-5% нагоре и 4-5% назад е по-скоро нормално дневно движение. От тая схема има хора, дето правят доста пари, ама е рискованео
6
7
 
6
 
! Отговори
Мотун преди 1 месец
Браво на Тръмп. Крипто валутите са наследниците, бъдещето на Федералния Резерв
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така са му изкомандвали от Масква. Путин явно е решил да се разплаща нелегално с крипто след като му санкционираха банките и им забраниха да се разплащат с долари и евро.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя дъртия какво пак се излага....
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България Рашков Дамаджаната пуска нова криптовалута - Rakiacoin. Край на копаенето с видеокарти, всички масово купуват домашни казани.
2
4
 
21
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Целта е да нямате истински пари. Целта е да ви контролираме през AI-банкирането.
1
3
 
21
 
! Отговори
Търговка преди 1 месец
Сега повярвах! Купил е предварително, обади се, че подкрепя, те се вдигат и той продава. Същите мръсни номера като на Илончо!