Глобиха телеком заради фалшиво обаждане от Байдън

Компанията трябва да плати $1 милион
22 авг 2024 20:53, Инна Ангелова
2
Глобиха телеком заради фалшиво обаждане от Байдън
Снимка: Pixabay

С един милион долара беше глобена телекомуникационна компания в САЩ заради измамно автоматично обаждане, включващо фалшификация на гласа на президента Джо Байдън, който е бил генериран чрез помощта на изкуствен интелект, предаде ДПА.

Федералната комисия по комуникациите (FCC) обяви, че Lingo Telecom се е съгласила да плати глобата и също така се е ангажирала да въведе в употреба уникална програма за проверка на надеждността на клиентите, които използват мрежите на компанията за предаване на данни.

“Обаждането от президента Байдън” беше отправено към гласоподаватели в Ню Хемпшир през януари. То призоваваше хората да не участват в първичните избори на Демократическата партия в щата.

Гласът на Байдън е бил генериран чрез помощта на софтуер с изкуствен интелект и информацията за подателя също е фалшифицирана, за да изглежда като политическа комисия на Демократическата партия.
 
"Всеки от нас заслужава да знае, че гласът по линията е точно този, за когото се представя", каза председателят на Федералната комисия по комуникациите Джесика Розенворсел. "Ако се използва изкуствен интелект, това трябва да бъде ясно на всеки потребител, гражданин и избирател", добави Розенворсел. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А казал ли е "бабичко, хвърли парите в торба през прозореца"?