Все повече студенти заминават за САЩ за летни бригади

Аляска и източното крайбрежие на Калифорния са предпочитани
9 окт 2024 16:14, Инна Ангелова
42
Все повече студенти заминават за САЩ за летни бригади
Снимка: Pixabay

Много български студенти и това лято са избрали САЩ и програмите на летните бригади, които Страната на неограничените възможности предлага. Броят на студентите, заминали за САЩ тази година е повече в сравнение с тези от миналата, отчитат агенциите, организиращи такива пътувания.

И тази година привлекателни дестинации за младежите са били Аляска, източното крайбрежие на Калифорния, съобщава БНР. От агенцията, организираща пътуванията, казаха, че между 3500 и 4 хиляди са се възползвали от програмите.

В Монтана, Северна и Южна Каролина се заплаща 13-14 долара на час, в Аляска е около 16-17 заплащане на час, но има дори щати, където то е между 18 и 20 на час, както е Масачузетс.

Повечето от студентите успяват да покрият разходите си по бригадата до втория месец от своя престой в САЩ и след това да спестят средства, с които да се приберат в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от САЩ
Победителят печели всичко: От кои седем щата зависят изборите в САЩ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
До 36. Ще спестиш 12 000 на куково лято. Че те толкова като заплата няма да получат, а ти щели да спестят. Учудвам се че има все още *** дето си мислят че в америка мед и масло тече от чешмите.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Путин би ги пратил на бригада в Бахмут и Покровск.Запращането е много добро,вълнуващо е .Костя Копейкин си купува памперси и отива с Гомчо...
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ами аз ще замина за Магнитогорск на бригада!Все още не знам къде се намира ама ми казаха,че се е намирал на най хубавото място в Сибир!Имало бол водка,махорка,,Казбек", ,,Беломорканал"(ахх,как обичам тия марки!),кренвирши,замразена риба и най важното-безброй руски бл....хи!!!! И лошо ли ще е да си спестя 1000-2000 рубли на месец?! Съученика ми заминава за Колима-там било още по хубаво!
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Студентите заминават да работят през 9 страни в десета,а тук работодателите реват че няма кой да им работи.Правете си сметката каква стока ни е бизнеса.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
За 4 месеца на такава бригада се спестяват към 12000 долара. А тук човек ще си счупи пръстите по за 2 копейки на пост.
35
4
 
4
 
! Отговори
запознат преди 4 часа
Лошото е че в България много поскъпнаха имотите. Преди за 2 бригади - апартамент.
34
8
 
4
 
! Отговори
Тя преди 4 часа
Пращат ги на най- тежки обекти с минимално заплащане с които си правят екскурзия и се връщат без пари !
33
6
 
1
 
! Отговори
Нане преди 4 часа
Браво...нека ходят младите да послугуват на мамунокравите...после,нищо не става от тях...справка кирчу и кокорчу....===]]]обучени слуги...
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А защо няма студентски бригади за Русия? Първо, не могат да ти платят повече, отколкото ще вземеш като стажант в провинцията на България и второ никой няма желание! Сега естествено, ще има яко минуси, ама това няма до промени факта че няма бригади за Русия! Хаха!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Повечето остават там и записват локален колеж. Стар трик.
30
6
 
6
 
! Отговори
Име преди 4 часа
Нормални студенти нямат време за такива глупости!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Какви чаршафи,какви венове,какви мафии те таковат тебе!Аз просто бях менажер на 17-18 човека и във всичко им бях за пример!Разделяхме се с прегръдки и даже със сълзи на очи!Едно време в Делиормана се възпитаваха и израстваха истински,достойни,човечни личности -не като сега...Затова все още се чувам и се пиша със сума ти хора от Тайланд,Филипини те,Сев.Ирландия (тия специално ме обичаха заради факта,че дедите ми са изритали британците на Дарданелите)Полша,Украйна,Македония,Хърватско...
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Ивелин МихайловА в България какви са!??Поне ще видят подредена държава и в частност как работи там полицията
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"Източното крайбрежие на Калифорния"... Те това искам авторът да ми го покаже на картата. То бива невежество и простотия, ама...
26
2
 
7
 
! Отговори
До уайлдууд преди 5 часа
На чаршафите ли беше? Голяма мафия бяхте с тези ванчета, пълни с бельо. Бригадите са за да получат американските работодател евтин труд. Е виждаш като студентче свят, и някой лев, но те печелят също. Ето защо не падат още визите. Защото още когато аз ходех, само българчетата бяхте там за парата. Имаше чехи, ирландци, но тези са там за шоуто. А ние с казаци, русначета за парата. Още там ти става ясно в коя държава не им дреме и къде го ползваме за да изкараме пари.
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Лятна бригада в Аляска!!! Как звучи само! И какво работят в Аляска? Лятото там е 1 месец. За местните няма работа.
24
2
 
5
 
! Отговори
Уайлдууд години... преди 5 часа
...в тия години повечето от скромните държави си правеха пари,най малкото си накупуваха фотоапарати и видеокамери(беше модерно) и накрая се събираха на групи по 4-5 човека,избираха някакъв маршрут(обикновено Маями или Вашингтон) и си правеха екскурзии.Ама горките ирландци бяха много зле...Всяка вечер с гордост развяваха ирл.флаг в местната дискотека,танци и бири до зори ама накрая имаше хора,които нямаха пари за билет обратно.Иначе беше приятно с младите...Ехх,спомени...
23
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Това не са бригади, а слугуване. Освен това представят българите като хора, които ги обслужват, т.е. от по-нисш ранг. Мисля, че почти всички съвсем не го осъзнават. преди броени дни Илиана Раева каза, че спортитите били най-добрите посланици. Тези младежи обаче са най-преките, най-видимите, най-масовите посланици. И злепоставят страната си.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Нека се бръчките от работа, "а ние двамата с Боби пием кафе, ооо кафе, дава кафе"
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ами да ходят децата там се изкарват пари на тези бригади.