Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди

Войната трябва да приключи, трябва да седнем на масата за преговори, заяви президентът
9 мар 2022 08:53, Елка Василева
278
Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия, като заяви, че двете страни трябва да проведат преговори в името на народите си.

"Войната трябва да приключи. Трябва да седнем на масата за преговори - не заради остарели убийствени амбиции, а в интерес на народите си", заяви Володимир Зеленски във видеопослание.

Още по темата
Приветствайки решението на президента на САЩ Джо Байдън да забрани вноса на петрол от Русия, той заяви, че "това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди, които летят към други суверенни държави".

Зеленски заяви, че Русия е обстрелвала и блокирала хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани и отбеляза, че първият хуманитарен коридор, който е бил отворен, е само 1% от това, което трябва да се направи.

Той благодари на руснаците, които подкрепиха Украйна и излязоха на протести срещу войната.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика международно осъждане, доведе до тежки финансови санкции срещу Москва и предизвика отлив на световни фирми от Русия.

По данни на ООН, които отбелязват, че условията на място затрудняват проверката на истинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, най-малко 474 души са загинали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в съседни държави, съобщи Агенцията на ООН за бежанците./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
1
 
! Отговори
Шекспир преди 2 години
Речите му са като на съвременен Хамлет.
190
1
 
4
 
! Отговори
истината преди 2 години
А ВСЕКИ ЦЕНТ ОТ САЩ Е ПРЕВЪРНАТ В БИОЛАБОРАТОРИИ!!! С ТВОЕ СЪГЛАСИЕ, М.Р.Ъ.С.НИКО!!!!
189
2
 
5
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До Зеленски: Всяка твоя тъпотия и инат, са загуба на украинска територия и невинни жертви. Мечтата ти да вкараш НАТО в световна война, няма да те огрее. Няма да огрее и инвеститорите ти. Видя как Полша не им се върза. Както ти им се върза.
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до зеления стига си ревал бе не разбра ли че те осфириха ?
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, много нагли бяхте, когато удряхте по детски градини, училища, болници и убихте маса деца и хора, а други деца оставихте инвалиди за цял живот с физически и психически травми, които цял живот ще бъдат инвалиди, кой ще им плаща обезщетение до живот? Ще дадеш ли парите, които открадна от украинския народ за тези деца?
186
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Да благодарим на САЩ и НАТО за създената от тях идеална среда за спекуланти и американци. Аз ги благослаям ЕЖЕДНЕВНО ДО ТРЕТО КОЛЯНО ПО МАЙЧИНА И БАЩИНА ЛИНИЯ !!!!
185
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти Зеленски, отдавна си се превърнал в масов убиец на населението на Украйна, освен, че и ограбвате Украйна и населението с олигарсите и частните им армии и сте за съд в Хага за геноцид, заради убийства,разруха и умишлено причиняване на смърт от глад на българското население+населението на Украйна!
184
0
 
12
 
! Отговори
Актьор е, преди 2 години
но се притеснявам с какво го дрогират. Не изглежда добре.
183
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оригиналната реклама на руски бонбони се появи в китайските социални мрежи. На фигурата русокосо момиче аниме във военна униформа със звезда на кокарда призовава да ги купи, тъй като това ще помогне за унищожаването на украинските неонацисти."Всеки път, когато купувате руски бонбони, не забравяйте, че той се превръща в куршум за нацистите", казва тя.
182
3
 
11
 
! Отговори
Я зеления се появи! преди 2 години
Защо не беше днес на концерта в центъра на Киев? Според мен въобще не е в Киев, но пуска отвреме на време записани по рано клипчета! Да му мислят обикновените хорица, че са оставенои сами да пазят с телата си бандеросвските фашистки античовешки формирования убиици на деца!!!
181
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 2 години
A той спомена ли, че тези куршуми и снаряди са произведени в завод Аркус, гр. Лясковец?
180
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е говорител на сащ,а не президент на украйна
179
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците (по американски заповеди) нарочно бавят преговорите.А този не спря да реве!
178
0
 
7
 
! Отговори
??/? преди 2 години
До Анонимен 214Казваш Зеленски е станал Червенски?
177
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е узрял. След разкритията за заговора за нападение над Донбас, след разкритието на биолабораториите за военни цели, след ревовете за обещаната помощ Зеленски е готов да преговаря за неутралитет на Украйна при гаранции за сигурността й. Не за целостта, а за сигурността.То и Русия имаше договори и гаранции, но западните партньори не държат на договореностите и не зачитат световното право. Зеленски иска преговори, не иска самолети.
176
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Зеленски заяви, че Русия е обстрелвала и блокирала хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани"_____________Комеийният шут продължава с лъжите. Не знам как очаква някой да му се върже на глупостите.
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки грам който вземе е пагубно за Украйна.Спрете го, и да свършва гадната война.
174
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този по цял ден ли бъбри? Нов ден, нова сентенция. Нови оценки, предписания, притчи.
173
2
 
17
 
! Отговори
Девиза на евреина преди 2 години
Една лъжа повторена 1оо пъти започва да заблуждава че е истина но ние знаем че си остава лъжа целият свят ще разбере че зад всичко мръсотии стои някой приближен на сатаната,(Лукавия)
172
0
 
20
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 2 години
"Той благодари на руснаците, които подкрепиха Украйна и излязоха на протести срещу войната"...Заблуждаваш се, човече, и нас се опитваш да залъжеш! Никой протестиращ руснак не е подкрепил Украина, а просто е протестирал против воденето на война!