Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди

Войната трябва да приключи, трябва да седнем на масата за преговори, заяви президентът
9 мар 2022 08:53, Елка Василева
278
Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия, като заяви, че двете страни трябва да проведат преговори в името на народите си.

"Войната трябва да приключи. Трябва да седнем на масата за преговори - не заради остарели убийствени амбиции, а в интерес на народите си", заяви Володимир Зеленски във видеопослание.

Още по темата
Приветствайки решението на президента на САЩ Джо Байдън да забрани вноса на петрол от Русия, той заяви, че "това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди, които летят към други суверенни държави".

Зеленски заяви, че Русия е обстрелвала и блокирала хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани и отбеляза, че първият хуманитарен коридор, който е бил отворен, е само 1% от това, което трябва да се направи.

Той благодари на руснаците, които подкрепиха Украйна и излязоха на протести срещу войната.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика международно осъждане, доведе до тежки финансови санкции срещу Москва и предизвика отлив на световни фирми от Русия.

По данни на ООН, които отбелязват, че условията на място затрудняват проверката на истинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, най-малко 474 души са загинали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в съседни държави, съобщи Агенцията на ООН за бежанците./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно говори Зеленски. Русия всичко което не е откраднато от крадливите и чиновници го влага във война. Същата работа беше и СеСеСеРето. Затова бавно но сигурно Западът върви към тотално търговско ембарго на Русия. Вчера щатите са направили постъпка за изключването на Русия от Световната Търговска Организация. Въжето около шията на Путин се затяга. Украйна иска от трибунала в Хага временно да отменят забраната за смъртна присъда когато съдят Путин за да го обесят както нацистките престъпници.
150
2
 
18
 
! Отговори
АМА Зеле не разбрал? преди 2 години
Той трябва да си седне и да се кротне и да отстъпи. Вместо това призовава украинците да се самоубиват, мъчи се да въвлече другите държави във всякакъв вид конфликт. Зелето иска жертви и колкото са повече толкова по-яростно се бори той да призовава към смърт и разрушение. Колко много украинци насилствено са мобилизирани да воюват без желание? Зелето ги праща на сигурна смърт и обрича цялата държава на пълен провал.
149
2
 
11
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
Чула жаба че се кове кон , та и тя вдигнала крак . Тоя къде се сравнява с Русия , егати лилипута !Защо ЕС и НАТО , не му помогнаха както му ''ОБЕЩАВАХА'' , не се ли разбра , че политиката е ПОДЧИНЕНА на ИКОНОМИКАТА , целият свят се оказа ЗАВИСИМ от Русия , сега всички започват да дават НАЗАДЕН !
148
2
 
14
 
! Отговори
Володя преди 2 години
Зелински ти нема ли вече да си легаш ? Верно е че си комик ама вече си като шут...
147
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван Иване, разбирам те че ти е много тежко че Русия губи войната и всеки ден намираш все нови и нови документи по рускету сайтове, но война с документи не се печели. Примири се че Русия загуби и си гледай кефа. Заради една смачкана русия не си струва да си докараш някой инфаркт или инсулт. Русия е изостанала непривлекателна страна и не си струва да се разболяваш заради тоя исторически труп наречен РФ.
146
2
 
15
 
! Отговори
На Медикаменти преди 2 години
Голям рев, всеки ден го слушаме. Ако си вземе отпуск за 2-3 дни, светът няма да усети. Казват, че е избягал.
145
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много устато това артистче , от бункера му се вижда много леко да ни въвлече в хаос и беднотия . От цял свят откликват на молби и лъжи потъвайки в информационната мъгла .Защо има толкова невежи хора и толкова ли е трудно да осъзнаят , че се връща една прослойка парадираща снеонацизъм и символи на фашисткия райх ? Наказателните им батальони с хитлеристките знаци по каски и униформи недопускащо живия си щит от граждани да излиза от градовете ?Защо виждаме само това , което е удобно за някои ?
144
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Колко жалък е шута, на кралския трон,Колко глупав е народа, който това е позволил."-Робърт Бърнс, 18 век, шотландски поет.
143
0
 
1
 
! Отговори
Bg преди 2 години
'How pathetic thejester is, onthe king's throne,Howstupid the peoplewhoallowed it." Robert Burns - шотландски поет
142
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера един русофил ми се оплака че имал постоянен дрисък по 24 пъти на ден заради Зеленски. никакви хапчета за затягане не помагат. Вонята около него е нетърпима.
141
0
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
https://youtube/watch?v=BFMFOQBR5tw
140
1
 
7
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
За Бога братя не зареждайте
139
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Открити са секретни документи които доказват,че Украина се е готвила март месец 2022 година да нападне Донбас! Сега какво ще каже президентат комедиант Зеленски ,западните солидарни страни и сащ?! Нямало е лаборатории за разработване на биологично оръжие в Украйна сьс профелирано разработване срещу хора от славянски произход и Украина не се подготвяла за нападение срещу Донбас в което аз абсолютно не вярвам! Много съвпадения на едно място...
138
1
 
9
 
! Отговори
АМИ.. преди 2 години
Украински храни са опасни май..радиация,бактерии..американци там са правили вирусни щамове за славяните...Всичко е лъжа за "добро" на хората..Гледай тези деца,без дом,а някой си говори,че вярват в Бог..Не слушай,какво казват.Гледай,какво правят.Америка си мисли за господар на света...Историята говори за много такива,исчезнали завинаги,Империи..Горе главата,не се отчайвайте.
137
0
 
7
 
! Отговори
До 162 преди 2 години
Киро не ти е казал,че бензина няма да се вдига а каза, че няма липса на горива. Гориво бол, ама цената ще се качва.
136
1
 
12
 
! Отговори
АнаЛизатор преди 2 години
Абе тия санкциониращите - толкова ли нямат експерти да им направят една сметка какво санкционират и кави ще са ефектите върху собствените им държави?Ще спират енергийните ресурси от Русия и ще развиват ВЕИ и електромобилност...Опа, никела за батериите (и за оная огромната, дето наш Кирчо ще я прави с парите по плана за възстановяване) се оказва че е предимно внос от същата тая Русия и цената му излита в космоса... Не вярвам, че не са направили сметките разните западни експерти!НЕ ИМ ПУКА!!!
135
3
 
18
 
! Отговори
Просто е преди 2 години
ако Украинците не се погрижат за Зеленски, то Путин ще го направи!
134
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки куршум и снаряд, пратен от НАТО, не се превръща в нищо, а си остава куршум и снаряд.
133
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Лъжеца, каза да не зареждаме бензин , било нарочна паника от ГЕРБ. Вчера вече се заговори за бензин над 3.50, ако не спряла скоро войната! Киро лъжеца пак излъга народа си с цел да го ограби!
132
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жито. Държавата трупа жито в държавния резерв. Това не ви ли е малко обезпокоително?