Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди

Войната трябва да приключи, трябва да седнем на масата за преговори, заяви президентът
9 мар 2022 08:53, Елка Василева
278
Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия, като заяви, че двете страни трябва да проведат преговори в името на народите си.

"Войната трябва да приключи. Трябва да седнем на масата за преговори - не заради остарели убийствени амбиции, а в интерес на народите си", заяви Володимир Зеленски във видеопослание.

Още по темата
Приветствайки решението на президента на САЩ Джо Байдън да забрани вноса на петрол от Русия, той заяви, че "това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди, които летят към други суверенни държави".

Зеленски заяви, че Русия е обстрелвала и блокирала хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани и отбеляза, че първият хуманитарен коридор, който е бил отворен, е само 1% от това, което трябва да се направи.

Той благодари на руснаците, които подкрепиха Украйна и излязоха на протести срещу войната.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика международно осъждане, доведе до тежки финансови санкции срещу Москва и предизвика отлив на световни фирми от Русия.

По данни на ООН, които отбелязват, че условията на място затрудняват проверката на истинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, най-малко 474 души са загинали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в съседни държави, съобщи Агенцията на ООН за бежанците./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
7
 
! Отговори
Извънземен преди 2 години
Малкото зелено човече почна да бие отбой? Ама нали беше мноооо отворен? Ама май е отворен само там дет слънце не изгрява?? Да не го мислим него, ще си бие камшиците заедно с двамата бодигардове някъде назапад при Пучдемон може би докато клетниците в Украйна ще се опитват да правят къщички за птиченца от пепелта в изобилие.....
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят на Путин можеше да се случи мирно и без жертви до 5 години, но украинците са същите ЗА РОДИНУ глу-паци като руснаците. Шутовете на власт в света докараха смъртта на млади съвременни хора, което е непростимо и няма кауза, за която си заслужава млади хора да бъдат изхвърляни като убити плъхове в канавката.
109
4
 
5
 
! Отговори
Бензин 60 лева литър преди 2 години
В австрия плащат 4 лв за литър а в САЩ плащат 6 долара за галон, което е мисля равно на българските цени - 2.80лв литъра. Интересно как война в Украйна вдигна цените на бензина. Ше каиш че Украйна вадат петрол от некъде. Що ми мирише на пландемия 2 със съучастието на Путин
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя освен да се оплаква и да насъсква глупаците да се бият вместо него, какво друго прави?
107
1
 
8
 
! Отговори
До доктор фаучи преди 2 години
С париците които изцица можеш да си построиш стотина ядрени централи да ти топлят калния ***
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бензина в Европа вече 2.10 евро.
105
0
 
9
 
! Отговори
Ето това е идеята преди 2 години
Кире, спирай бензина от Лукойл и ни раздай по една електрическа количка от твойте, ще ги зареждаме в АЕЦ Козлодой, докато и там имат останало гориво де. После с жива сила и по инерция ще ги караме.
104
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски никога няма да се бие защото е инсталиран от путин и е негов проводник с които усвояват средста и източват европеиският съюз.
103
12
 
1
 
! Отговори
Агресорът Русия преди 2 години
Агресорът Русия нападна не само Украйна. Агресорът Русия нападна и наруши суверенитета и териториалната цялост на независима Турция и откъсна стратегическа територия от нея като създаде от тази територия нова държава. Помнете това!
102
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е краят на СССР, Путин и комунизма
101
1
 
13
 
! Отговори
Доктар Фалчи преди 2 години
Добре Зеленски, тогава ще спрем газа и горивата и ще заживеем на тъмно и студено. Ще ходим на работа с коли с жива сила. Само ако моиш да ни каиш от къде може да купим тези снаряди по един цент? Но ейде да не съм заядлив ся. Кире, спирай тока!
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Европа иска с вятърни мелници,енергия от слънцето, фотосинтеза и некви такива,ама като дойде зимата,а сега" - миналата година се оказа, че лятото имат по голяма нужда от газ заради климатиците. Сега ще има спокойствие 1-2 месеца пролетта, и после пак ще скача консумацията, а цената на газта вече мина 3000$ и няма никакви изгледи на падне.
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски трябва да бъде свален по наи бързият начин.
98
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ей Зеленски на какви наркотици си бе ?
97
0
 
7
 
! Отговори
Обърнахте плочата, а преди 2 години
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви днес, че ЕК ще подкрепи държавите от ЕС, които преценят да запазят за по-дълго употребата на ядрена енергия и въглища.
96
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста време му трябваше на света и европа да разберът,че путин и зеленски са комбина,и че всичко беше измислено и сътрорено от тях и ни беше поднесено на тепсия.
95
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Зеленски! Само бой по руския агресор до победата
94
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисар Франс Тимерманс разкри, че руската газ и въглищата няма място в Европа. "Звездите са от водород, да бъдем като звездите". ЕС минава на водородни енергийни източници и спира да купува скъпа газ от Русия. Русия е ненадежден доставчик.
93
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тимерманс: Въглищата нямат бъдеще. Няма бъдеще в използването на въглища. Това заяви ексклузивно в ефира на bTV зам.-председателят на Европейската Комисия Франс Тимерманс.
92
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисар Франс Тимерманс разкри, че трябва да се откажем от руска фосилна газ и въглища и изцяло да преминем на био горива. Комисията ще налага високи глоби и санкции на страните които използват въглища и газ.